printlogo


کد خبر: 16849تاریخ: 1398/1/28 09:43
تخفیف ۲۰ درصدی به دارندگان کارت بلیت اتوبوس
تخفیف ۲۰ درصدی به دارندگان کارت بلیت اتوبوس
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اشاره به اینکه برای هر خط اتوبوس براساس مسافت آن، کرایه مشخص شده است، گفت: کسانی که از کارت بلیت استفاده کنند، 20 درصد تخفیف سیستمی می‌گیرند.

به گزارش ایران سپید پیمان سنندجی درباره خرید اتوبوس در سال جدید اظهار کرد: ما برابر برنامه و مصوبات امسال باید هزار دستگاه اتوبوس را نوسازی کنیم و راهکار آن هم مشخص شده است؛ تأمین منابع مالی این اقدام مهم است. دولت مصوبه‌ای دارد و قرار است از محل صرفه‌جویی سوخت، 50 درصد هزینه اتوبوس را به صورت رایگان پرداخت کند. ما هم در حال پیگیری آن مصوبه هستیم و هم باید اوراق مشارکت را پیگیری کنیم. در بودجه 98 هم یک ردیف اعتباری برای خرید اتوبوس وجود دارد. 

سنندجی ادامه داد: ما باید سال گذشته 500 میلیارد تومان اوراق مشارکت توزیع می‌کردیم. در این زمینه پیگیری بسیاری شد اما ادامه کار به امسال موکول شد. فکر می‌کنم امسال با آن 500 میلیارد تومان سال گذشته در مجموع بیش از هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت توزیع کنیم. 

وی افزود: تمام اتوبوس‌های شرکت واحد اتوبوسرانی از کارخانجات اتوبوس‌ساز داخلی خریداری شده است. متاسفانه قیمت‌ها خیلی افزایش یافته و در حال حاضر اتوبوس گازسوز را با مبلغی کمتر از دو میلیارد تومان نمی‌توان خرید. همچنین اتوبوس دوکابین را نیز با قیمتی کمتر از 3 میلیارد تومان نمی‌توان خرید؛ به همین دلیل با مشکل مواجه شده‌ایم. 

سنندجی یادآوری کرد: حتی اگر بخواهیم اتوبوس وارد کنیم، باید یک خودروساز داخلی این کار را انجام دهد؛ چون بحث‌های گارانتی و پشتیبانی قطعات یدکی وجود دارد. به هر حال در هزینه‌ها تفاوت زیادی ایجاد نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی در پاسخ به پرسشی درباره واردات اتوبوس دست دوم گفت: بحثی در این رابطه وجود داشت که به آن بد پرداخته و منعکس شد. ما گفتیم در حوزه راه، مجوزی وجود دارد که به‌وسیله آن می‌توان کامیون‌های دست دوم وارد کرد. پیشنهاد ما این بود که به ما هم مجوزی مثل وزارت راه داده شود تا اگر اتوبوس دست دوم مطابق با استانداردهای کشور خودمان با عمر زیر 5 سال و قیمت مناسب وجود داشته باشد وارد کنیم؛ چراکه بهتر از اتوبوس‌های فرسوده فعلی است. قیمت چنین اتوبوس‌هایی از 60 هزار یورو به بالاست و بستگی به شرایط و ظرفیت آنها دارد. پیشنهاد ما این بود که برای واردات چنین اتوبوس‌هایی قانون و دستورالعمل نوشته شود؛ نه اینکه همین فردا برویم و این اتوبوس‌ها را بخریم. 

وی با بیان اینکه واردات چنین اتوبوس‌هایی به ضرر تولیدکنندگان داخل نبود و نیست، گفت: همین اتوبوس‌های دست دوم را هم باید خودروساز داخلی وارد می‌کرد؛ چراکه باید خدمات پس از فروش آنها را ارائه می‌کند و خدمات پس از فروش و تامین قطعات یدکی ایجاد اشتغال می‌کند. اما به موضوع واردات اتوبوس‌های دست دوم بد پرداخته شد و متأسفانه در همان حد پیشنهاد باقی ماند. 

سنندجی در پاسخ به این پرسش که چطور اتوبوس‌های فرسوده در معاینه فنی قبول می‌شوند، گفت: از آنجا که کمبود اتوبوس داریم، نمی‌توان به یکباره 4 هزار اتوبوس را از ناوگان خارج کرد. بنابراین باید اتوبوس‌ها آنقدر خوب تعمیر و اورهال شوند تا بتوانند در معاینه فنی قبول شوند. خوشبختانه اورهال و تعمیرات اتوبوس‌های فرسوده آنقدر خوب انجام شده که می‌توانند معاینه فنی اخذ کنند. 

وی با بیان اینکه معاینه فنی اتوبوس‌ها 3 ماه یک بار است، گفت: در این بازه زمانی، حتما برای اتوبوس‌های فرسوده مشکل پیش می‌آید و در راستای حل این مشکلات هزینه پرداخت می‌کنیم. هزینه اتوبوس‌های بخش خصوصی هم با بخش خصوصی است. 

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی در پاسخ به این پرسش که با وجود معاینه فنی چرا باز هم در سطح شهر بعضا شاهد اتوبوس‌های دودزا هستیم، بیان کرد: دودزایی در ذات اتوبوس دیزل است. این به معنای معیوب و صرفاً دودزا بودن اتوبوس نیست. بر اثر گاز ابتدایی که به اتوبوس داده می‌شود، دود می‌کند اما نشانه معیوب بودن اتوبوس نیست. 

وی افزود: با این وجود از مردم خواهش کرده‌ایم تا در صورت مشاهده هر نوع دودی با سامانه 1888 تماس حاصل کرده و گزارش دهند. ما حتما این اتوبوس‌ها را چک خواهیم کرد و در صورت نیاز معاینه فنی مجدداً حتماً تعمیر می‌کنیم؛ ضمن اینکه پاسخ فرد اطلاع دهنده را هم به صورت مکتوب یا تلفنی خواهیم داد.

سنندجی یادآوری کرد: گاهی اتوبوس‌ها معاینه فنی می‌گیرند و یک ساعت بعد دودزا می‌شوند. اتوبوس یک سیستم مکانیکی دارد و به هر حال ممکن است ایراد پیدا کند. هر سیستم مکانیکی و الکتریکی چنین ماهیتی دارد و ممکن است عیب کند. ما نیروهایی داریم که صبح به صبح ساعت 5 و نیم و قبل از اعزام اتوبوس‌ها را چک می‌کنند اما ممکن است با گیر کردن سوزن انژکتور، اتوبوس دود کند. 

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی در پاسخ به این پرسش که چرا برخی راننده‌های اتوبوس خطوط عادی تمایل دارند کرایه به صورت نقد به آنها پرداخت شود و به نحوه پرداخت حقوق خود از سوی شرکت شان اعتراض دارند، گفت: پرداخت نقدی به جای ارائه بلیت ممنوع است. ضمنا تراکنش‌ها با اتوبوسرانی نیست. تمام تراکنش‌ها در حسابی در بانک شهر جمع می‌شود و سازمان فناوری شهرداری براساس آنها پول بلیت‌ها را توزیع می‌کند.

وی اضافه کرد: ممکن است برخی راننده‌ها حساب و کتابی با شرکت‌هایشان داشته باشند و مثلا وام یا مساعده‌ای گرفته باشند و به همین دلیل پول بلیت به طور کامل پرداخت نشود. به هر حال ما مدافع حق و حقوق رانندگان اتوبوس‌ها هستیم؛ چراکه بیشترین هزینه و فشار کار روی این افراد است. 

سنندجی در ادامه گفت: ما روی بلیت الکترونیکی تخفیفی در نظر گرفته‌ایم و به همین دلیل ممکن است رانندگان اتوبوس به دریافت نقدی کرایه بیشتر تمایل داشته باشند. ضمنا وقتی دستگاه کارتخوان اتوبوس‌ها روی یک خط با مسافت مشخص تنظیم می‌شود، رانندگان نمی‌توانند در خطوط دیگر کار کنند؛ چراکه سیستمی مشخص می‌شود. 

وی با بیان اینکه در سال گذشته هیچ اتوبوس نویی وارد ناوگان نشد، اظهار کرد:  نرخ بلیت اتوبوس برای سال 98 هنوز ابلاغ نشده است، گفت: ما بر اساس مسافت تعریف شده 9 بازه خط داریم و برای هر خط براساس مسافت آن، کرایه مشخص تعیین و محاسبه شده است. اگر مسافران بخواهند پرداخت نقدی داشته باشند، ممکن است به جای 500 تومان از آنها هزار تومان دریافت شود؛ بنابراین بهتر است از کارت بلیت استفاده کنند. 

به گفته سنندجی، در سال 97 نرخ بلیت اتوبوس‌های بخش خصوصی برای خطوط با مسافت تا 2.5 کیلومتر 550 تومان، برای مسافت2.5 تا 5 کیلومتر 700 تومان، 5 تا 7.5 کیلومتر 800 تومان و ...بود. حداقل کرایه در اتوبوس‌های بخش خصوصی 550 و حداقل کرایه 1250 تومان همچنین حداقل کرایه در اتوبوس‌های بخش عمومی‌ 500 و حداکثر کرایه هزار تومان بود. فعلا تا زمان ابلاغ کرایه‌های جدید نرخ همان نرخ سال 97 است. ضمن اینکه کسانی که از کارت بلیت استفاده می‌کنند، 20 درصد تخفیف سیستمی می‌گیرند.فارس

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/16849.html
Page Generated in 0/0054 sec