بیش از یکهزار معلول روستایی در خوی شناسایی شدند
مدیر اداره بهزیستی شهرستان خوی گفت: در طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه یکهزار و 23 معلول روستایی این شهرستان، شناسایی و تحت پوشش قرار گرفته اند.
|
به گزارش ایران سپید سجاد منصوری افزود: این تعداد معلول در پنج بخش خوی و با مشارکت 13 تسریع گر شناسایی شده و مورد حمایت قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: یک میلیارد و 250 میلیون ریال بودجه برای اجرای این طرح در 213 روستای شهرستان خوی هزینه شده است.
وی بیان کرد: این طرح در پی تحقق حقوق و فرصت های برابر برای معلولان روستایی بوده و توانمندسازی، ارتقای کیفیت زندگی و ایجاد اشتغال فرد معلول از اهداف مهم آن است.
وی اضافه کرد: توانبخشی مبتنی بر جامعه (C.B.R)، یک استراتژی برای دسترسی بهتر معلولان به خدمات توانبخشی بوده که از سال 87 اجرایی شده است.
منصوری گفت: مهمترین ماموریت C.B.R توانمند سازی افراد معلول، خانواده های آنان و جامعه محلی از طریق افزایش آگاهی، ارتقای مشارکت، کاهش فقر و فراهم کردن نیازهای اساسی برای دسترسی به بهداشت، آموزش و فرصت های معیشتی مددجویان است.
وی ادامه داد: فعالیت های C.B.R در چهارچوب هایی با عناوین سلامت، آموزش، معاش اجتماعی، توانمند سازی در زمینه سلامت، ارتقای سطح سلامت فردی، پیشگیری، مراقبتهای پزشکی و توانبخشی فرد مطرح است.
منصوری یکی دیگر از فعالیت های این طرح را آموزش معلول، اعضای خانواده و جامعه محلی، توسعه مهارت های فردی، خوداشتغالی، خدمات مالی و حمایت های مددکاری عنوان کرد و گفت: در بخش معاش می توان به توسعه مهارت های فردی، خوداشتغالی، اشتغال و دستمزد برای خدمات مالی و حمایت های مددکاری و در مولفه اجتماعی به روابط ازدواج و خانواده، سرگرمی، اوقات فراغت، ورزش و موضوع عدالت اجتماعی اشاره کرد.
مدیر بهزیستی خوی، ایجاد اشتغال پایدار برای معلولان را از مهمترین اهداف این طرح برشمرد و یادآور شد: در صورت آموزش به خانوادهها و مناسبسازی محیط میتوان شرایط بهتری را برای زندگی افراد معلول و توانمندسازی آنها فراهم کرد که در صورت ارایه آموزشهای مهارتی اشتغال پایداری را برای فرد معلول فراهم می کند.
وی با بیان اینکه ارائه وسایل کمک توانبخشی، ایجاد اشتغال و توانمندسازی معلولان از جمله رویکرد طرح CBR است، اظهار کرد: در این راستا ارائه تمامی هزینهها توسط این نهاد حمایتی برای معلولان در نظر گرفته می شود.
توانبخشی مبتنی بر جامعه به دنبال تغییر نگرش منفی نسبت به معلولان و ورود آنها به صحنه اجتماعی از طریق تقویت توانمندی ها می باشد./ ایرنا
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/16729.html |