printlogo


کد خبر: 16616تاریخ: 1397/12/21 12:00
نظارتهای بهداشتی بر اماکن شروع شد
نظارتهای بهداشتی بر اماکن شروع شد
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خصوص نظارتهای بهداشتی در ایام نوروز گفت: در ایام پایانی سال ، اولویت نظارتهای بهداشتی با شیرینی فروشی‌ها و قنادی‌ها و آرایشگاه‌های مردانه و زنانه است. .در تعطیلات نوروز، هتل‌ها، رستوران‌ها و اماکن بین راهی در اولویت قرار می‌گیرند. و وقتی هوا گرم شود، ‏استخرها و مراکز تفریحی آبی مورد بازرسی بیشتری قرار می‌گیرند و در روز طبیعت نیز پارک‌ها و تفرجگاه‌ها در اولویت نظارت بهداشتی خواهند بود

به گزارش ایران سپیدبه نقل از ایرنا: محسن فرهادی افزود: از امروز حدود 3 هزار تیم بهداشتی برای نظارت در وقت اداری و غیر اداری (هزار تیم) ایام نوروز بر اماکن عمومی مانند قنادی ها، اغذیه فروشی ها، آرایشگاه ها و ... فعال می شوند و این نظارت ویژه تا 20 فروردین ادامه دارد..

محسن فرهادی ادامه داد: این تعداد 450 تیم ‏بهداشتی در حالت انتظار (آنکال) از 8 صبح تا 8 شب آماده باش هستند و امیدواریم مشکلی وجود نداشته باشد که به این تیم‌های انتظار نیاز باشد.‏

‏* محل‌های سرکشی تیم‌های بهداشتی

وی درباره محل‌های سرکشی تیم‌های بهداشتی گفت: همه محل‌هایی که مردم در ایام نوروز حضور خواهند داشت مورد بازرسی تیم‌های ‏بهداشتی قرار می‌گیرد. هر چه به پایان سال نزدیکتر می‌شویم، اولویت با شیرینی فروشی‌ها و قنادی‌ها و آرایشگاه‌های مردانه و زنانه ‏خواهد بود. وقتی وارد تعطیلات نوروز شویم، هتل‌ها، رستوران‌ها و اماکن بین راهی در اولویت قرار می‌گیرند. وقتی هوا گرم شود، ‏استخرها و مراکز تفریحی آبی مورد بازرسی بیشتری قرار می‌گیرند و در روز طبیعت نیز پارک‌ها و تفرجگاه‌ها در اولویت نظارت بهداشتی خواهند بود.‏

‏* افزایش تعداد و امکانات تیم‌های بهداشتی

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره افزایش امکانات تیم‌های بهداشتی نیز گفت: بعد از طرح تحول ‏سلامت تیم‌های بهداشتی مجهز به دستگاه‌های پرتابل( آزمایش سیار در محل) شدند. تلاش کردیم تعداد این دستگاه‌ها را افزایش بدهیم. در حال حاضر همکاران ما ‏برای بازرسی‌های بهداشتی از این دستگاه‌ها استفاده می‌کنند. به طور مثال در نان میزان اسیدیته در محل نانوایی بررسی می‌شود و وقتی به رستوران ‏مراجعه می‌کنند، برودت و گرما مورد بررسی قرار می‌گیرد. وقتی از آشپزخانه بازرسی می‌شود، میزان بار میکروبی و در ‏ساندویچی‌ها سلامت روغن مورد بررسی قرار می‌گیرد.‏

وی افزود: وقتی این دستگاه‌های پرتابل (سیار) وجود نداشت، تیم‌های بهداشتی مجبور بودند از مواد غذایی نمونه بگیرند و برای بررسی به ‏آزمایشگاه ارسال کنند که هم از لحاظ زمان طول می‌کشید و هم برای مداخله فاقد ارزش بود. این دستگاه‌های سیار میزان بار ‏میکروبی محیط را در محل اندازه می‌گیرند و به طور مثال می‌گویند بهداشت دست و سطح کار آلوده است. در این شرایط حتی خود واحد صنفی نیز ‏این تصور را ندارد که تیم‌های بهداشتی بتوانند در همان محل این موارد را کنترل و بررسی کنند.‏

‏* نوع مداخله تیم‌های بهداشتی

فرهادی درباره نوع مداخله تیم‌های بهداشتی اظهار داشت: اگر مورد بار میکروبی بالا باشد یا مرغی پیدا شود که مشکوک به فساد ‏است، امحا می‌شود. ‏

وی افزود: امروز تلاش کردیم از سازمان‌های برون بخشی مثل سازمان دامپزشکی و تعزیرات حکومتی دعوت کنیم. همچنین از ‏سازمان غذا و دارو، نیروی انتظامی و قوه قضاییه نیز دعوت شده است. زیرا همکاری بین بخشی در ایام نوروز به افزایش ‏توان منجر خواهد بود تا خواسته بحق مردم در زمینه بهداشت و سلامت و ایمنی غذایی تامین شود.‏

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: در این برنامه تیم‌های نیروی انتظامی و تعزیرات حکومتی نیز حضور ‏خواهند داشت.‏


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/16616.html
Page Generated in 0/0045 sec