عوارض مصرف نوشابه های شیرین
یک متخصص تغذیه ضمن اشاره به عوارض مصرف نوشابه های شیرین گفت: مصرف بلند مدت این نوشابه ها سبب بیماریهای قلبی عروقی؛ چاقی؛ مشکلات گوارشیو .. می شوند.
|
به گزارش ایران سپیدبه نقل از ایرنا: محمدرضا شفایی افزود: نوشیدنی هایی مانند نوشابه حاوی مقادیر زیادی شکر یا شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند و موجب تغییر متابولیسم، افزایش چربی بدن و افزایش اشتها می شوند.
وی اظهار داشت: سایر مواد موجود در نوشابه ها، طعم دهنده های مصنوعی و طبیعی هستند و اضافه کردن اسیدها مانند اسید سیتریک و اسید فسفریک به نوشابه ها طعم تندی می دهند و به عنوان نگهدارنده عمل می کنند.
این متخصص ادامه داد: بسیاری از این نوشابه ها حاوی کافئین هستند. کافئین لزوما زیان آور نیست ولی ماده ای محرک است که می تواند بر هوشیاری و الگوی خواب کودکان تاثیر بگذارد.
وی تصریح کرد: کافئین می تواند سبب هیجان زدگی، عصبانیت یا گیجی به ویژه در کودکان شده، این ماده موجب سردرد نیز شود، متاسفانه در برچسب های غذایی، مقدار کافئین موجود در نوشابه ذکر نمی شود.
به گفته شفایی، نوشیدنی های شیرین شده با مقادیر کم، متوسط و بالای شربت فروکتوز باعث افزایش عوامل خطر بروز بیماری قلب و عروق می شود، حتی اگر فقط به مدت دو هفته مصرف شود.
وی افزود: گزارشهای موجود نشان می دهد خطر مرگ ناشی از بیماری های قلب و عروق که اولین علت مرگ و میر در دنیاست با افزایش میزان مصرف قندهای افزودنی افزایش یافته است.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: اسید فسفریک موجود در نوشابههای گازدار باعث برداشتن یون کلسیم از استخوانها شده و پوکی استخوان را سبب میشود، مصرف زیاد نوشابه و دیگر نوشیدنیهای شیرین گازدار در دوران کودکی، خطر ابتلا به چاقی را نیز افزایش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که بیش از حد از این نوشیدنیها استفاده میکنند، علاوه بر اضافه وزن در معرض افزایش فشارخون، دیرتر هضم شدن غذا، پوسیدگی دندان و پوکی استخوان میشوند، نوشابه به دلیل وجود رنگ، اسانس و قند مضرات زیادی برای مصرف کنندگان دارد.
شفایی توصیه کرد، به جای مصرف نوشیدنی های شیرین صنعتی از آب یا دوغ های کم نمک در وعده های غذایی مصرف شود و باید مصرف این نوشیدنی ها به یک لیوان در روز یا کمتر از آن برسد.
وی اظهار داشت: به جای مصرف نوشابه های معمولی از نوشابه های رژیمی استفاده شود، زیرا حاوی شکر افزوده نیستند و آب ساده بهترین گزینه برای رفع تشنگی است.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/16533.html |