ساختمان های نامناسب برای معلولان پایان کار نمی گیرند
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: صدور هر نوع پایان کار ساختمانها توسط سازمان نظام مهندسی، شهرداریها و دهیاریها به خصوص در مکانهای عمومی قبل از رعایت مبحث مناسب سازی ممنوع است.
|
به گزارش ایران سپید عزیز فیلی در نشست کمیته مناسب سازی فضاهای عمومی برای معلولان و سالمندان گفت : به منظور رفاه حال سالمندان و معلولان باید مدیران دستگاههای اجرایی نسبت به مناسب سازی معابر عمومی حساسیت بیشتری به خرج دهند که این امر نیاز به پیگیری و سماجت دارد.
وی افزود: یکی از اهداف قانون مناسبسازی حضور فعال معلولان در مکانهای عمومی است و باید از آنها به عنوان مشاوران طرحهای مناسب سازی معابر استفاده شود.
فیلی بیان کرد: پیمانکاران در زمینه مناسب سازی معابر باید گواهی صلاحیت دریافت کنند و اداره کل فنی و حرفهای موظف به برگزاری دورههای مربوطه است.
وی ضمن تشکر از کارهای خوب انجام شده توسط بعضی از دستگاهها مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) عنوان کرد: اقدامات انجام شده کافی نیست و باید صدا و سیما در این زمینه فرهنگ سازی کند.
فیلی ابراز داشت: در حمل و نقل درون و برون شهری هیچ گونه پیش بینی برای معلولان و سالمندان انجام نشده است و خیلی از مغازه داران اجناس خود را نیز در پیاده روها قرار میدهند.
مدیرکل دفتر فنی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: به دلیل اینکه ۱۰ درصد از مردم ایران را افراد دارای معلولیت، جانباز و ناتوان جسمی حرکتی تشکیل میدهند تمامی پیمانکاران باید گواهی صلاحیت مناسب سازی دریافت کنند.
هجیر افشون اظهار داشت: در صورتی که هر ساختمان دولتی بدون در نظر گرفتن موضوع استانداردسازی از فیلتر این نهادها رد شود براساس کمیسیون ماده ۹۹ برای مناطق روستایی و ماده ۱۰۰ در مناطق شهری، مجوز تخریب آن مکان صادر میشود.
وی افزود: براساس آیین نامه جدید مبحث مناسب سازی و با توجه به اهمیت موضوع اگر مدیران سهل انگاری کنند تا حد انفصال از خدمت پیش میروند.
افشون با اشاره به اینکه مبحث مناسب سازی معابر در کهگیلویه و بویراحمد جدی گرفته نشده است، بیان کرد: بهزیستی، بنیاد شهید و کمیته امداد که بیشترین ارباب رجوع را دارند اقدامات لازم در خصوص مناسب سازی را سریعتر انجام دهند.
وی عنوان کرد: رعایت نشدن اصول فنی، شیب نامناسب و نداشتن دستک ورودی ساختمانها از جمله مشکلاتی است که مانع حضور معلولان و سالمندان در فضاهای عمومی میشود.
افشون تصریح کرد: عابر بانکهای سطح شهر یاسوج قابل استفاده برای معلولان نیست و عرض بعضی از پیاده روها بسیار کم است.
وی گفت: اگر مدیری به مدت ۶ ماه مناسب سازی معابر را انجام ندهد برای رفاه حال معلولان باید دفتر خود را به طبقه همکف منتقل کند.
افشون افزود: در پیوست پروژههای عمرانی مبحث مناسب سازی معابر باید قبل از شروع به کار لحاظ شود و دستگاههای اجرایی به برای ساختمانهای بیش از ۲ طبقه موظف به نصب آسانسور هستند.
در این نشست مقرر شد شهرداری یاسوج و سی سخت کیفیت برنامه مناسبسازی معابر شهری خود را برای جلسه بعدی گزارش دهند.
کهگیلویه و بویراحمد با ۷۱۳ هزار نفر جمعیت ۱۸ هزار معلول دارد.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/16411.html |