printlogo


کد خبر: 15197تاریخ: 1397/9/17 09:17
بیشتر معلولیت ها با مشاوره پیش از فرزندآوری قابل پیشگیری است
بیشتر معلولیت ها با مشاوره پیش از فرزندآوری قابل پیشگیری است
رئیس انجمن علمی مامایی گفت: برخی معلولیت‌ها قبل و حین بارداری غیرقابل تشخیص یا پیشگیری است اما بیشتر آنها را می‌توان با یک مشاوره ساده مامایی شناسایی کرد و افراد پرخطر را برای غربالگری‌های پیشگیرانه به متخصصان ارجاع داد.

به گزارش ایران سپید ناهید خداکرمی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره پیشگیری از تولد نوزاد معلول افزود: زوج‌ها باید برای پیشگیری از مشکلات مادرزادی نوزاد و همچنین ایجاد سبک زندگی مناسب برای پدر و مادر شدن پیش از فرزندآوری به مراکز مشاوره مامایی مراجعه کنند.

رئیس انجمن علمی مامایی بیان کرد: همه زوج‌هایی که قصد ازدواج یا فرزندآوری دارند باید به یک مرکز مشاوره مامایی مراجعه کنند تا در این مراکز اقدامات پیشگیرانه اولیه و غربالگری انجام شود. همچنین باید سبک زندگی زوج‌ها بهبود پیدا کند؛ زیرا مصرف سیگار، مواد مخدر، مشروبات الکی و غیره نیز می‌تواند زمینه ساز تغییراتی روی DNA جنین شده و در نتیجه جنین را مشکل دار کند. 
به گفته وی، زوج‌ها در مراجعه به مراکز مشاوره مامایی، اگر تست‌های تکمیلی قبل از فرزندآوری نیاز باشد، به متخصص معرفی می شوند.
خداکرمی توضیح داد: برای نمونه در مورد غربالگری تالاسمی برنامه‌های خوبی اجرا و تا حد زیادی از تالاسمی ماژور جلوگیری شده، درباره سندروم داون نیز این اتفاق افتاده است. همچنین درباره 2 ناهنجاری کروموزومی دیگر آزمایشی برای سه ماهه اول بارداری وجود دارد. اگر ناهنجاری با تست‌های تکمیلی شناسایی شود، مجوز سقط داده می‌شود.
خداکرمی یادآوری کرد: سالیانه حدود 30 هزار تا 40 هزار نوزاد معلول به دنیا می‌آید. البته پیشگیری درباره تولد معلول با معلولیت‌های ذهنی بسیار دشوارتر است و بیشتر از طریق مشاهده فرد معلول در خانواده صورت می گیرد. همچنین آزمون‌های تشخیص ناهنجاری در بارداری جامع نیست و فقط چندین معلولیت را می‌تواند نشان دهد که با 10 درصد خطا همراه است.

* مناسب سازی فضاهای شهری برای معلولان
عضو شورای شهر تهران درباره مناسب سازی فضاهای شهری برای معلولان گفت: فراهم سازی شرایط زندگی انسانی برای معلولان، یکی از وظایف مدیران شهری و سازمان‌های حمایتی مانند بهزیستی، تامین اجتماعی، وزارت بهداشت و شهرداری‌هاست. یکی از اولویت‌های کمیته سلامت و حتی کمیته اجتماعی شورای شهر تهران نیز همین مورد است که شهر را برای همه طراحی کنیم و معلولان نیز به همه امکانات دسترسی داشته باشند.
خداکرمی ادامه داد: اکنون نابینایان در ایستگاه‌های اتوبوس می‌توانند با استفاده از خط بریل، بلیت بخرند. همچنین برای حرکت صندلی چرخدار در ایستگاه‌های اتوبوس و مترو تمهیداتی اندیشیده شده است اما امیدواریم در مدیریت جدید شهری این موضوع بیشتر مورد توجه قرار گیرد و همه معابر شهر برای عبور معلولان روان باشد.
وی گفت: در زمینه معابر فعلی شهر نیز برنامه جدی برای بازنگری و مناسب سازی فضاها برای معلولان وجود دارد تا همه شهروندان بتوانند از امکانات شهری استفاده کنند.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/15197.html
Page Generated in 0/0055 sec