هر بیمار HIV سالانه 14 تا 16 هزار دلار هزینه دارد
معاون بهداشت وزیر بهداشت،درمان و آموزش گفت: سالانه دو هزار بیمار مبتلا به HIV در کشور شناسایی می شود و هر بیمار مبتلا به ویروس ایدز سالانه بین 14 تا 16 هزار دلار هزینه دارد که رقم بسیار بزرگی در حوزه سلامت است.
|
به گزارش ایران سپید علیرضا رئیسی در اجلاس معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی در سالن همایشهای رازی درباره اولویتهای معاونت بهداشت بیان کرد: سالانه تقریبا حدود 2 هزار مورد جدید ایدز در کشور پیدا میشود و انتظار میرود این میزان از بیماریابی به 1.5 تا 2 برابر برسد. امسال قرار شد که هر مورد جدیدی که پیدا شود، پاداش 300 هزار تومانی داده شود. دو گروه بزرگ معتادان که تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد هستند و مادران باردار شامل گروههای هدف در این زمینه هستند. هر بیمار مبتلا به ایدز سالانه بین 14 تا 16 هزار دلار هزینه دارد که رقم بسیار بزرگی در حوزه سلامت است.
معاون وزیر بهداشت درباره دفاتر خدمات سلامت بیان کرد: تجربهای که در تهران وجود داشت خیلی خوب بود و این یکی از سیاستهای وزارت بهداشت است که این خدمات باید به دفاتر سپرده شود.
رئیسی گفت: موضوع مراکز ترک اعتیاد، کاهش مرگ و میر نوزادان، کاهش مرگ کودکان زیر 5 سال، کاهش مرگ مادران باردار و سیاستهای جمعیتی نیز جزو اولویتهای معاونت بهداشت است.
وی افزود: برنامه اصلی این دوره، موضوع حذف بیماری مالاریا، بیماریابی و درمان سل و بیماریابی و درمان ایدز است. درباره مالاریا به توفیق بی نظیری دست پیدا کردیم. در سال دو هزار تعداد 120 هزار بیماری مالاریا در کشور وجود داشت و در حال حاضر 57 مورد از این بیماری در کشور وجود دارد.
وی افزود: دو هفته پیش در سازمان جهانی بهداشت به خاطر این موضوع از ایران تقدیر شد و حتی گفتند که به کمک ایران در این زمینه بسیار امیدوار هستند. بیشترین کانون مالاریا و سل در افغانستان و پاکستان است که همسایههای ایران هستند و ارزش کار به همین علت است. همانطور که ریشه کنی تراخم در کشور جشن گرفته شد، باید به حذف کامل مالاریا در کشور نیز برسیم. در زمینه سل نیز موضوع به همین شکل است. میانگین بروز سل در دنیا 144 مورد در هر 100 هزار نفر است. در منطقه ما بهترین کشور هستیم. رقیب ما در این حوزه ترکیه است که 69 مورد در هر 100 هزار نفر دارد. این رقم در کشور ما 14 مورد در هر 100 هزار نفر است.
وی اظهار داشت: موضوع مراکز دندانپزشکی نیز باید به صورت جدی پیگیری شود. 22 درصد از پرداختی از جیب به علت دندانپزشکی است و فعالیت در زمینه دندانپزشکی میتواند این هزینه را بسیار کاهش دهد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: در حوزه سلامت یکی از وظایف متخصصان، ترجمه خواستههای مردم است. یعنی باید نیاز مردم را برطرف و حل کرد
رئیسی گفت: یکی از برنامههای اصلی وزارت بهداشت، اجرای 12 گام اجرایی پزشک خانواده است. با هماهنگی معاونت درمان و آغاز اجرای نظام ارجاع، این 12 گام اجرایی یک چارچوب محسوب میشود و هر کاری در زمینه پزشک خانواده و نظام ارجاع انجام میشود باید بر اساس این متر و معیار انجام شود.
وی افزود: پرداخت مبتنی بر عملکرد نیز یکی از دستاوردهای مهم وزارت بهداشت محسوب میشود. البته اگر در اجرا نواقصی وجود دارد، موضوع دیگری است. باید تا پایان این دوره، موضوع پرداخت مبتنی بر عملکرد کاملا نهادینه شود و بر اساس آن پیش برویم. تلاش شده تا این نوع از پرداخت به سیستم الکترونیک و سامانهها متصل شود و بر این اساس کارها و محاسبات را انجام دهیم.
رئیسی ادامه داد: موضوع سامانه یکپارچه بهداشت شامل سامانه های ناب، سینا و سیب نیز مطرح است. این سه سامانه، سامانههای مورد تایید و اصلی نظام سلامت کشور هستند. در حال حاضر فقط همین سه سامانه مطرح و مورد استفاده وزارت بهداشت هستند و در آینده اگر سامانهای سیر طبیعی خود را طی کرده، مجوزهای لازم را بگیرد، به این مجموعه اضافه میشود.
معاون وزیر بهداشت افزود: باید به شکلی پیش برویم که این سه سامانه همزمان رشد کنند و به مرحلهای برسند که مانند اپراتورهای تلفن همراه در کنار هم کار کنند و استانداردها را اجرایی کنند. هیچ تعصبی روی هیچ کدام از این سامانهها وجود ندارد. به طور کلی هیچ سامانه کاملی در جهان وجود ندارد و هرچه پیش میرویم، تمام این سامانهها نیازمند اصلاح و تکمیل هستند.
رئیسی ادامه داد: از سال گذشته به طور هفتگی جلسههای متعددی برای سامانه های الکترونیک وزارت بهداشت برگزار شده است تا با اصلاحات لازم، اشکالات از محیط کسب و در سامانه برطرف شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: بازنگری بستههای خدمات سلامت در حوزه بهداشت نیز یکی دیگر از اولویتهای وزارت بهداشت محسوب میشود. ماه گذشته بعد از 40 سال دومین قطعنامه آلماآتی در شهر آستانه قزاقستان صادر شد و ایران نیز حضور پر رنگ و برجستهای داشت.
وی افزود: چهلمین سالگرد این قطعنامه بود که دنیا را در راستای مراقبتهای بهداشتی هماهنگ کرد. البته ایران 45 سال است که نظام PHC (شبکه بهداشتی سراسری) دارد. جهان از این موضوع آگاهی دارد و به آن احترام میگذارد و حتما باید با توجه به نیازهای روز در خدمات و بستههای خدمتی بازنگری کرد. این کار در سطح وزارت بهداشت آغاز شده است.
رئیسی گفت: حداقل باید چند سوال روی بستههای خدمت گذاشته شود. اول اینکه آیا خدمت همچنان مورد نیاز است و دوم اینکه اگر مورد نیاز نیست، دلایل گفته شود و اگر مورد نیاز است، آیا باید با همین روند ادامه پیدا کند یا اینکه نیازمند به روز رسانی است. سوم اینکه آیا افرادی که این خدمت را ارائه میکنند باید همان افراد باشند یا نفرات دیگری نیز میتوانند این کار را انجام دهند.
وی افزود: اینکه نوع ارائه خدمت در حوزه سلامت باید به چه شکل باشد و اینکه باید به صورت مستقیم یا الکترونیک باشد بررسی می شود و از طرفی باید به اعتبارات و قیمت خدمات نیز توجه کرد. جایگاه مشارکت مردم در بسته خدمات سلامت نیز باید در بازنگری بستههای خدمات بهداشتی بررسی شود.
وی اظهار داشت: اولویت دیگر محافظت از نظام شبکه سلامت است. این نظام سالها پیش تعریف شده است. اینکه به تعداد چه میزان جمعیت، چقدر خانه بهداشت و غیره وجود دارد و هر چیزی در جای خود قرار داشته باشد. کسی نباید از این نظام شبکه سلامت تخطی کند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: موضوع دیگر نگهداشت تجهیزات و منابع شبکه است. زیرا میانگین عمر مراکز بهداشتی قبل از طرح تحول سلامت بالای 20 تا 25 سال بود، اما در حال حاضر این میانگین به حدود 40 سال رسیده است. مراکزی که در آن سالها ساخته شده بود عمر مفیدشان حداکثر 25 سال بود، اما مراکز جدید عمر مفید بالای 40 سال دارند. در این دوره شبکه بهداشت کامل شده و تا 30 سال دیگر به هیچ مرکزی نیاز نداریم مگر بر اساس جمعیت جدید. تجهیزات و سرمایهها مربوط به بیت المال است و در نتیجه باید از آنها محافظت شود. ایرنا
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/14979.html |