حفظ سلامت بدن با مصرف کافی لبنیات
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مهمترین دلیل مصرف پایین لبنیات در بین ایرانیان ،مباحث فرهنگی، عادت ها و رفتارهای غلط غذایی است.
|
به گزارش ایران سپیدبه نقل از ایرنا: «زهرا عبداللهی» افزود: سرانه مصرف لبنیات در ایران از میزان توصیه شده جهانی بسیار کمتر و حدود 190 گرم در روز است. ایرانیان تقریبا سالی 70 کیلوگرم لبنیات مصرف می کنند، در حالی که میزان متوسط توصیه شده جهانی 160 تا 165 کیلوگرم در سال است.
عبداللهی درباره علت مصرف پایین لبنیات در کشور بیان کرد: مهمترین دلیل بروز این مشکل مباحث فرهنگی، عادت ها و رفتارهای غلط غذایی است. بسیاری از مردم به مصرف شیر و لبنیات علاقه چندانی ندارند؛ در حالی که شیر و لبنیات یکی از گروه های اصلی غذایی و منبع اصلی فسفر و کلسیم برای تامین رشد کودکان و نوجوانان و حفظ سلامت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان و کنترل فشار خون است.
وی ادامه داد: مهمترین منبع کلسیم، لبنیات است. از طرفی توصیه می شود مردم از لبنیات کم چرب استفاده کنند. شیر و ماست پرچرب باعث تولید کالری زیاد در بدن و اضافه وزن و چاقی و ایجاد بیماری های قلبی و عروقی می شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: سالم بودن لبنیات به رعایت موارد بهداشتی در تهیه و فرآوری این محصولات مربوط است مانند بهداشت ظرف ها و دستگاه هایی که برای تهیه شیر و لبنیات استفاده می شود. نکته دیگر کیفیت مناسب لبنیات است؛ لبنیاتی سالم به شمار می رود که از شیر پاستوریزه یا جوشانده شده در تهیه آنها استفاده شود.
وی گفت: برخی گروه های سنی مانند کودکان و زنان باردار و شیرده باید روزانه لبنیات بیشتری مصرف کنند. البته مصرف پنیر تازه توصیه نمی شود و پنیر باید 2 تا 3 ماه در آب نمک نگهداری شود زیرا مصرف پنیر تازه خطر ابتلا به تب مالت را به همراه دارد.
به گفته این مسئول، فرهنگ مصرف شیر و لبنیات باید از کودکی در افراد نهادینه شود و این کار باید به وسیله خانواده ها و حتی در مهدهای کودک و مدارس به کودکان آموزش داده شود.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/14770.html |