printlogo


کد خبر: 14435تاریخ: 1397/7/10 10:15
آموزش به کودکان معلول با مشارکت یونیسف و یونسکو
آموزش به کودکان معلول با مشارکت یونیسف و یونسکو
کارگاه آموزشی 3 روزه آموزش کودکان با نیازهای ویژه توسط مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور با مشارکت دفتر منطقه ای یونیسف، کمیسیون ملی یونسکو و معاونت آموزش ابتدایی برگزار گردید.

به گزارش ایران سپید این کارگاه سه روزه شهریور ۱۳۹۷ با همکاری مشترک کمیسیون ملی یونسکو، دفتر یونیسف در ایران و بامدیریت مرکز اموربین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش، در باشگاه فرهنگیان تهران در حال برگزار شد. در مراسم افتتاحیه این کارگاه دکتر کریمی، قائم مقام وزیر و رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور هم با اشاره به این موضوع که وزارت آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین، وظیفه رصد آخرین تجربیات بین المللی را دارد، گفت: ما باید در جهت تبادل تجربیات با نظام های آموزشی مختلف دنیا پیوسته در حال همکاری و تبادل نظر باشیم. از این جهت ما همواره در قالب پرژوه های مشترک با سازمان های بین المللی، دفاتر منطقه ای در تهران نظیر یونسکو، آیسسکو، یونیسف و دیگر نهادهای سازمان ملل، همکاری می کنیم.

وی تاکید کرد: برگزاری این دست کارگاه ها، دستاوردهای خوبی را در حوزه آموزش در عرصه بین المللی برای ما به ارمغان می آورد و متقابلا دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران را نیز در این زمینه به دنیا معرفی می کند.

 در ادامه دکتر حجت الله ایوبی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران با تاکید بر این موضوع که ایران در امر آموزش و آموزش فراگیر تجربیات خوبی در عرصه بین المللی دارد، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در فراگیر شدن علوم در رشته های مختلف، تجارب ارزشمند و حرف های گفتنی فراوانی دارد و ما امیدواریم که این کارگاه با رویکرد انتقال و تبادل دانش و تجربه در زمینه آموزش فراگیر بتواند راهگشای مشکلات پیش روی کودکان با نیازهای ویژه، خانواده ها و معلمان این عزیزان باشد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، با اشاره به این موضوع که باید فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی را در این حوزه به خدمت بگیریم، افزود: علاوه بر بهره گیری از این فناوری ها ما حتی می توانیم از ظرفیت هنر نیز برای ارتقا آموزش فراگیر استفاده کنیم؛ چراکه ایران در رشته های گوناگون، مهد هنر و فرهنگ است و آموزش از مهم ترین اهداف در فرهنگ و هنر و تمدن ایرانی و در دین مبین اسلام است.ایوبی ادامه داد: همچنین ما جزو معدود فرهنگ هایی هستیم که آداب المتعلمین داریم و به آداب تعلیم و تربیت، آموزش و چگونگی برخورد با معلم، دانش آموز، دانشجو، طلبه و…پرداخته ایم.
دکتر مریم سلطان زاده، سرپرست دفتر منطقه ای یونسکو در تهران، از آموزش فراگیر به عنوان یکی از مؤلفه های کلیدی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش یاد کرد و اذعان داشت: یکی از اهداف اساسی این سند، گسترش و تعمیم همه جانبه عدالت آموزشی و تربیتی است. سلطان زاده ادامه داد: بر مبنای این سند و در ذیل چشم انداز ۱۴۰۴، مدرسه به عنوان کانون عرضه خدمات در حوزه تعلیم و تربیت باید ظرفیت پذیرش تفاوت های فردی، کشف و هدایت استعدادهای متنوع فطری و پاسخ گویی به نیازها و علائق دانش آموزان در راستای مصالح و چارچوب نظام اسلامی را داشته باشد. وی افزود: در همین راستا و بر اساس تعریف یونسکو، آموزش فراگیر، فرآیند پاسخ گویی و پرداختن به نیازهای متنوع تمام یادگیرندگان از طریق افزایش مشارکت در یادگیری و کاهش محرومیت از آموزش و محدودیت در آموزش است.
در ادامه مراسم افتتاحیه، دکتر ویل پارکس، رئیس دفتر یونیسف با اشاره به این موضوع که کودکان با نیازهای ویژه کودکانی هستند که با اشکال مختلفی از تبعیض در جامعه مواجه اند، گفت: این نوع از برخوردها سبب کناره گیری این کودکان از جامعه و مدرسه می شود؛ در حالی که این کودکان از توان و پتانسیل بالایی برای مشارکت در جامعه و کمک به توسعه آن برخوردار هستند.
وی افزود: آموزش باکیفیت در جامعه به افراد با نیازهای ویژه کمک می کند تا بتوانند به عنوان شهروندانی مؤثر وارد جامعه شده و نگاه های تبعیض آمیزی که نسبت به آنها وجود دارد از بین رفته و این کودکان نیز آزادانه در مشارکت های اجتماعی، فعالیت داشته باشند.
دکتر رضوان حکیم زاده، معاون آموزش ابتدایی، توجه به افراد با نیازهای ویژه را که از جوهره انسانی والایی برخوردار هستند، ثمره اندیشه های بلند و افکاری درست دانست و گفت: تغییر نگرش نسبت به این افراد و تعامل درست با آنها از مهم ترین اهداف برپایی چنین کارگاهی است که می توان از رهگذر این فرصت ارزشمند، چالش ها و خلأهایی را که در این خصوص در نظام آموزشی ما وجود دارد، مرتفع و به نتایج مطلوبی دست پیدا کرد.
دکتر مجید قدمی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور نیز به عنوان آخرین سخنران بخش افتتاحیه این کارگاه ضمن تاکید بر این مورد که با اجرای طرح سنجش در کشور تمام ورودی هایی که ۶ سال تمام دارند، مورد ارزیابی قرار می گیرند تا شناسایی کودکان با نیازهای ویژه به درستی صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: این ارزیابی های پزشکی و آموزشی در اختیار مدارس قرار داده می شود تا مدارس نیز بر اساس این داده ها بتوانند هدایت آموزشی بهینه و درستی را انجام دهند.
قدمی ادامه داد: رویکرد ما در آموزش فراگیر این است که معلولیت، مشکل فرد نیست بلکه مشکل جامعه است و مدرسه نیز به عنوان نمادی از جامعه این کودکان توانمند را باید در کنار دیگر کودکان قرار داده و آموزش دهد؛ از این رو ما باید انعطاف را در همه ابعاد درنظر گرفته و در مناسب سازی محیط و و در تربیت نیروی انسانی بیش از پیش تلاش کنیم.
او همچنین به واحدهای آموزش تلفیقی در دانشگاه فرهنگیان هم اشاره کرد و گفت: این دوره های آموزشی برای تمامی دانشجویان معلمی در مقطع ابتدایی در نظرگرفته شده است تا از این رهگذر بتوانند در برخورد با این کودکان مهارت آموزی کنند و به تبع آن ما شاهد تعامل بهتر جامعه با این کودکان باشیم. 

 

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/14435.html
Page Generated in 0/0041 sec