اختصاص ارز دولتی برای تامین نیازها به مراکز نگهداری معلولان
باتوجه به شرایط هفتههای اخیر و کمبود برخی از اقلام مورد نیاز مردم در بازار خبرها حکایت از آن دارد که مراکز نگهداری معلولان و سالمندان دچار مشکلاتی شده اند.
|
به گزارش ایران سپید به نقل از تسنیم 11 شهریور ماه امسال حسین نحوی نژاد معاون امور توانبخشی در نشست خبری خود با خبرنگاران در خصوص کمبود وسایل توانبخشی، ویلچر و پوشاک معلولان در مراکز نگهداری هشدار داد و گفت: از مسئولین وزارت بهداشت نیز درخواست کردیم ارز دولتی را برای تأمین نیاز سازمان بهزیستی تخصیص دهند، همچنین وزارت صنعت کمک اعتباری کند.
نحوینژاد در جمع خبرنگاران با اشاره به برخی مشکلات سازمان بهزیستی در خصوص تأمین تجهیزات و کمکلوازم توانبخشی و پزشکی اظهار کرد: علیرغم اینکه ما در ردیف بودجهای امسال اعتباراتی برای این بخش پیشبینی کرده بودیم، اما در هفتههای اخیر برای تأمین تجهیزات توانبخشی و پزشکی مشکلات جدی داشتیم.
وی تصریح کرد: در ابتدای امسال با برآوردی که در خصوص وسایل کمکتوانبخشی بود اعتباراتی برای این منظور پیشبینی شد اما در شرایط فعلی ما برای تأمین پوشاک معلولان جسمی حرکتی و همچنین لوازم پزشکی دچار بحران شدهایم و علاوه بر وجود پول نمیتوانیم این محصولات را دریافت کنیم.
نحوینژاد گفت: علیرغم اینکه قیمت لوازم پزشکی و توانبخشی و همچنین پوشاک رو به افزایش یافته است قدرت خرید ما نیز کاهش یافته و در هفتههای اخیر با مشکلات جدی در این زمینه روبهرو بودیم که امیدواریم تمهیداتی در این بخش از سوی مسئولان اتخاذ شود.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور افزود: هماکنون هیچ واردکنندهای نیز برای ورود لوازم پزشکی و توانبخشی اقدامی نمیکند و این در حالی است که ما در تأمین برخی از لوازم ویلچر باید از خارج کشور اقدام کنیم و در این زمینه با مشکلاتی روبهرو شدهایم.
وی گفت: در این زمینه در هفتههای اخیر با تولید کنندگان جلساتی را داشتیم و از مسئولین وزارت بهداشت نیز درخواست کردیم ارز دولتی را برای تأمین نیاز سازمان بهزیستی تخصیص دهند که امیدواریم این موضوع مورد عنایت مسئولان وزارت بهداشت قرار گیرد.
نحوینژاد همچنین به جلسه با مسئولان وزارت صنعت اشاره کرد و گفت: پیرو این جلسات نیز از مسئولان وزارت صنایع درخواست کردیم که در بحث لوازم توانبخشی و ویلچر اعتبارات دولتی در اختیار سازمان قرار بگیرد.
در همین رابطه هفته گذشته نیز تعدادی از سازمانهای غیردولتی فعال در حوزه معلولان نشستی را با مسئولان بهزیستی در حوزه توانبخشی برگزار کردند و باردیگر بر کمبود وسایل و مشکلات معلولان در مراکز اشاره کردند.
خودداری تولیدکنندگان از فروش اقلام مورد نیاز معلولان
افروز صفاریفرد مدیر کل دفتر امور مراکز توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: یکی از مشکلات موجود در استانها مربوط به این بوده است که شرکتهای تأمینکننده لوازم بهداشتی و توانبخشی داوطلب فروش کالاهایشان نیستند و از تحویل اجناس خریداری شده قبل از شرایط اقتصادی جدید به هر دلیلی خودداری میکنند که با توجه به این که این کالاها جزو نیازهای اولیه معلولان به شمار میرود، باید هر چه سریعتر نیازهایشان بر طرف شود.
وی با اشاره به برگزاری جلساتی با حضور تأمینکنندگان وسایل کمک توانبخشی برای شنیدن مشکلات آنها، بیان کرد: واردکنندگان سمعک در زمینه واردات و ترخیص از گمرک، همچنین رتبهبندی وزارت بهداشت در مورد اختصاص رتبه اول کالاهای اساسی به این محصولات مشکلاتی داشتند. تولیدکنندگان نیز در زمینه تأمین مواد اولیه به ویژه لاستیک ویلچر که وارداتی است و ارز به نرخ دولتی به آن تعلق نگرفته بود با مشکل روبرو بودند که این مشکلات طی نامهای به وزارت بهداشت منعکس شد.
صفاری فرد گفت: جلسهای نیز با مدیر کل دفتر تجهیزات وزارت بهداشت درباره رتبهبندی کالاهای اساسی در حوزه وسایل توانبخشی معلولان نیز برگزار شد که طی آن مشکل سمعک ناشنوایان و کم شنوایان حل شده است، اما هنوز در زمینه تامین باطری سمعک آنها مشکلاتی وجود دارد.
مدیر کل دفتر امور مراکز توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این که از سازمان بهزیستی نیز درخواست شده است تا 70 درصد از اعتبارات تجهیزات توانبخشی تا پایان نیمه اول سال جاری برای خرید این محصولات تأمین و ابلاغ شود تا این خریدها هر چه زودتر انجام شود، خاطر نشان کرد: تاکنون 53 درصد از تامین این اعتبارات محقق شده است.
صفاریفرد گفت: همچنین مکاتباتی با سازمان برنامه و بودجه صورت گرفته است تا بخشی از اعتبارات این بخش از سازمان بهزیستی به شکل ارز دولتی در اختیار سازمان بهزیستی قرار گیرد تا مایحتاج معلولان از تولیدکنندگان خارجی خریداری شود.
وی ادامه داد: همچنین از سازمان برنامه و بودجه درخواست شد تا اعتبار ویژهای بابت افزایش نرخ محصولات به سازمان بهزیستی تعلق بگیرد تا در حد نگهداشت وسایل کمک توانبخشی نسبت به سالهای گذشته اقدامات لازم صورت بگیرد. بر این اساس مکاتبهای نیز با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز انجام شده است.
صفاری فرد با اشاره به این که در مورد وسایل بهداشتی به ویژه پوشک بزرگسالان مدتی مشکلاتی به وجود آمده است، اظهار کرد: با هدف تأمین لوازم بهداشتی نیز اقداماتی در حال انجام است و تصمیم بر این است تا برخی از اقلام به شکل متمرکز خریداری شود تا به این ترتیب قیمت اقلامی مانند سمعک و پوشک بزرگسالان با کمک برخی از تولید کنندگان داخلی با قیمت پایینتر تأمین شود.
مدیر کل دفتر امور مراکز توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور به برنامه دیگر سازمان بهزیستی برای تأمین وسایل کمک توانبخشی معلولان از طریق رایزنی با معاونت مشارکتهای مردمی بهزیستی اشاره کرد و یادآور شد: بر اساس رایزنیهایی که با این معاونت انجام دادهایم قصد داریم تا در زمینه جلب و جذب مشارکتهای مردمی برای وسایل کمک توانبخشی و بهداشتی همکاریهایی را انجام دهیم. همچنین به سازمان برنامه و بودجه نیز مستنداتی را ارائه کنیم که نشان دهنده اوضاع افزایش قیمت در زمینه کالاهای توانبخشی و کمک توانبخشی معلولان باشد. با وزارت صنعت و معدن نیز طی هفته آینده جلساتی برای ترخیص این کالاها برگزار خواهد شد.
بحران تأمین پوشک و لوازم پزشکی در هفتههای اخیر
انوشیروان محسنی بندپی سرپرست وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی به تامین لوازم و تجهیزات پزشکی مورد نیاز افراد جامعه اشاره کرد و گفت: در هفتههای اخیر با بحرانی در خصوص پوشک و برخی از لوازم پزشکی روبرو بودهایم که در این زمینه و با هماهنگی وزارت بهداشت 3.5 میلیارد دلار برای تامین اینگونه وسایل با ارز 4200 تومانی پیشبینی شده است.
به گزارش تسنیم در حالی شرایط مراکز نگهداری معلولان و سالمندان بحرانی شده است که پیگیری های خبرنگار تسنیم حاکی از آن است که مراکز نگهداری برای پوشاک معلولان با بحران روبرو شدهاند و نمیتوانند در این زمینه اقدام کنند.
در حوزه اجتماعی بهزیستی نیز مشکل پوشاک و شیرخشک در شیرخوراگاهها جدی است اما میزان مشکلات در این مراکز نسبت به مراکز نهگداری معلولان کمتر است و قرار است طی روزهای آینده مسئولان این حوزه آماری را از امکانات این مراکز تهیه کنند.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/14178.html |