printlogo


کد خبر: 13631تاریخ: 1397/4/9 09:07
موزه‌ای برای نابینایان
موزه‌ای برای نابینایان
کتاب‌خانه‌ حسینیه‌ ارشاد از کتاب‌خانه‌های قدیمی تهران، برپایی موزه‌ای متفاوت را برای مخاطبانی ویژه تدارک دیده است؛ موزه‌ای برای نابینایان.

به گزارش ایران سپید به نقل از هفته نامه دوچرخه، پرستو ولدخان، مسئول بخش نابینایان کتاب‌خانه‌ی حسینیه‌ی ارشاد در این‌باره می‌گوید: «این بخش با هم‌کاری موزه‌ها برپا می‌شود. معمولاً در موزه‌ها، اشیا پشت ویترین هستند و این امکان برای نابینایان فراهم نیست که اشیا را لمس کنند. ما قصد داریم برخی از این اشیا را به شکل مولاژ از موزه‌ها دریافت کنیم و این مولاژها را در اختیار مراجعه‌کنندگان قرار بدهیم. این مولاژ‌ها هیچ فرقی با اشیای داخل موزه ندارند و به این ترتیب، نابینایان هم می‌توانند این اشیا را لمس کنند.»

به گفته‌ی ولدخان «کتاب‌خانه‌ی حسینیه‌ی ارشاد در ازای این هم‌کاری، کتابچه‌های راهنمای موزه‌ها را به‌شکل بریل در می‌آورد و در اختیار موزه‌ها قرار می‌دهد.»

مسئول بخش نابینایان کتاب‌خانه‌ی حسینیه‌ی ارشاد با اشاره به تأسیس این بخش در سال 1372 و تولید کتاب‌های صوتی و بریل در این بخش می‌گوید: «الآن حدود سه‌هزار عنوان کتاب صوتی داریم که دوهزار عنوان آن را خودمان تولید کرده‌ایم.»

او اضافه می‌کند: «ما کتاب بریل هم تولید می‌کردیم که متأسفانه چاپگر ما خراب شده است و برای تولید کتاب‌های بریل دچار مشکل شده‌ایم.»

البته این کتاب‌خانه بخش‌های دیگری هم دارد و یکی از بخش‌های فعال آن، بخش کودک و نوجوان است.

  • 36 هزار کتاب برای کودکان ونوجوانان

بخش کودک و نوجوان کتاب‌خانه‌ی حسینیه‌ی ارشاد، با 36‌ هزار عنوان کتاب، کودکان و نوجوانانِ تا 16ساله را به عضویت می‌پذیرد.

مهتاب میناچی مقدم، مسئول بخش کودک و نوجوان کتاب‌خانه‌ی حسینیه‌ی ارشاد درباره‌ی خدمات این بخش می‌گوید: «اعضا می‌توانند شش کتاب را این‌جا بخوانند و شش کتاب را هم  به امانت ببرند. اگر فرصت خواندن کتاب را نداشتند می‌توانند تلفنی  این زمان را تمدید کنند و هرکس می‌تواند تا سه‌بار مهلت بازگرداندن کتاب‌هایش را تمدید کند.»

او هم‌چنین می‌گوید: «روزهای پنج‌شنبه کودکان و نوجوانان می‌توانند در برنامه‌ی کتاب‌خوانی حضور پیدا کنند. معمولاً  در این برنامه‌ها یک پدیدآورنده‌ی کتاب، یکی از کتاب‌دارها و یا خود کودکان و نوجوانان حاضر به خواندن کتاب می‌پردازند. نمایش فیلم‌هایی که از کتاب‌ها اقتباس شده و طرح ضرب‌المثل و چیستان از دیگر برنامه‌های پنج‌شنبه‌‌هاست. هم‌چنین کتاب‌داران همراه پدر و مادرها با کودکان و نوجوانان بازی‌های جذاب فکری و رومیزی انجام می‌دهند.»

میناچی‌مقدم در اشاره به برنامه‌های تابستانی کتاب‌خانه می‌گوید: «کارگاه‌های متنوعی در طول تابستان برپا می‌شود. یکی از برنامه‌ها حلقه‌های پژوهشی است که نوجوانان در آن با نحوه‌ی پژوهش و منابع آشنا می‌شوند.

او از طرح «کتاب‌دار‌ دانش‌آموز» نیز نام می‌برد که در آن نوجوانان با کتاب‌داری آشنا می‌شوند تا بعد بتوانند، در کتاب‌خانه‌ی مدرسه به‌عنوان کمک کتاب‌دار فعالیت کنند.»

  • بخش ناشنوایان

از بخش‌‌های مهم کتاب‌خانه‌ی حسینیه‌ی ارشاد، بخش ناشنوایان است. مینو رجبی‌نیا، مسئول این بخش می‌گوید: «بخش ناشنوایان کتاب‌خانه‌ی حسینیه‌ی ارشاد از سال 1385 شروع به‌کار کرده است.»

به گفته‌ی او «کتاب‌هایی که خاص کودکان و نوجوانانِ ناشنوا تهیه می‌شود، نیاز به ساده‌سازی دارد. زیرا یک کودک ناشنوا که می‌خواهد وارد مدرسه شود، در ذخایر واژ‌گانی خود، حدود 100 واژه دارد، اما کودکان دیگر 1000 واژه دارند.»

او درباره‌ی نحوه‌ی کار این بخش می‌گوید: «در طول هفته، سرویس‌هایی از سوی کتاب‌خانه به مدرسه‌های ناشنوایان می‌رود و کتاب‌ها را به این مدارس می‌بریم. هم‌اکنون در تهران شش مدرسه برای ناشنوایان هست که تحت پوشش کتاب‌خانه‌ی سیار ما هستند و خدمات کتاب‌خانه‌ای رایگان دریافت می‌کنند.» جالب است بدانید عضویت در این کتاب‌خانه رایگان است و راحت می‌توانید عضو کتاب‌خانه شوید.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/13631.html
Page Generated in 0/0054 sec