سنجش سلامت نوآموزان در مناطق محروم رایگان است
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در نشست خبری جزئیات سنجش سلامت نوآموزان را تشریح کرد و گفت: سنجش سلامت نوآموزان حداکثر تا 15 روز آینده توسط ادارات استانی آموزش و پرورش استثنایی و در 1472 پایگاه آغاز خواهد شد.
|
به گزارش ایران سپید مجید قدمی گفت: شرط سنجش هر نوآموز ثبت نام وی در مدرسه است. به این صورت که والدین پس از ثبت نام اولیه فرزندشان در مدرسه به پایگاه های سنجش سلامت ارجاع داده می شوند. هزینه معاینات سلامت نیز 25 هزار تومان است و در مناطق محروم نیز طرح سنجش به صورت رایگان انجام می شود. پیش بینی می شود در این طرح 99 % نوآموزان برای ورود به مدارس مورد سنجش قرار بگیرند.
معاون وزیر آموزش و پرورش کشور همچنین فرآیند این سنجش را اینگونه شرح داد: این سنجش دارای چند مرحله است که اگر دانش آموزی در مرحله اول مشکوک داشتن مشکلی بود. به مرحله دوم که مرحله تخصصی سنجش است وارد می شوند. در مرحله دوم ارزیابی نوآموزان یا به مدارس استثنایی ارجاع داده می شوند یا به مدارس عادی که این بسته به نوع معلولیت نوآموز دارد. نوآموزانی معلولیت ذهنی داشته باشند و نمره ای ما بین 50- 70 بگیرند به مدارس استثنایی می روند. و کودکانی معلولیت هایی غیر از معلولیت های ذهنی داشته باشند با انتخاب والدین شان یا به مدارس عادی می روند یا به مدارس تلفیقی. رویکرد ما تشویق والدین برای رضایت به تحصیل در مدارس عادی است. چرا که با توجه به هدفمان می خواهیم بچه هایی با معلولیت بینایی – شنوایی و جسمی در کنار دیگران کودکان درس بخوانند. در این سنجش کودکانی که نمره زیر 50 بگیرند به سازمان بهزیستی کشور معرفی می شوند.
مجید قدمی همچنین برنامه های آموزشی، توانبخشی و حمایتی این سازمان که به دانش آموزان با نیازهای ویزه ارائه می شود را در قالب طرح های مختلف معرفی کرد و گفت: تمام برنامه های آموزش و پرورش استثنایی طبق سند تحول بنیادین انجام می شود. ما در بخش حمایتی سال گذشته نزدیک به 16 هزار خدمت را به خانواده های دانش آموزان ارائه کردیم. این مهم با هزینه ای بالغ بر 10 میلیارد تومان تحقق یافت. این خدمات شامل خدمات توانبخشی، پزشکی و درمانی دانش آموزان است. این خدمات منجر به تشویق خانواده ها برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس می شود. چرا که ما با پدیده پنهان سازی کودک معلول توسط والدین مخصوصاً در مناطق محروم رو به رو هستیم.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد نیرو در آزمون استخدامی آموزش و پرورش جذب آموزش و پرورش استثنایی می شوند گفت: ما هر ساله 600 نفر خروجی و بازنشسته داریم. 50 درصد این نیرو توسط دانشگاه فرهنگیان تامین می شود و ما مجبوریم مابقی آن را توسط برگزاری آزمون های استخدامی تامین کنیم.
وی همچنین در مورد سهمیه 3 درصد معلولان در آزمون استخدامی گفت: همه این تفکر را دارند که معلمان معلول جایگاه شان در آموزش و پرورش استثنایی است. اما باید به این توجه داشت که هدف ما تلفیق است و طبق این هدف ما نباید همه افراد معلول را در یک محیط ایزوله کنیم. در مدارس استثنایی مهارت های بعد از تحصیل دانش آموزان نیز در نظر گرفته می شود و آموزش ها به سمتی می رود که افراد پس از فارغ التحصیلی بتوانند مشغول به کار شوند.
قدمی با تاکید بر اینکه منطقه ای در کشور وجود ندارد که مدرسه استثنایی نداشته باشد گفت: ما اقداماتی آموزشی تخصصی را ارائه می دهیم در حوزه آموزش والدین و نحوه برخورد والیدن با فرزندان ورود کردیم. این خدمات در قالب های مختلف مانند اپلیکیشن ها و نرم افزارهای آموزشی به خانواده ها ارائه می دهیم. همچنین در بحث آموزش نیز تدوین محتوای آموزشی برای اوتیسم را داریم. در حال حاضر ۲۱۱۷ دانش آموز اوتیسم در کشور در حال تحصیل هستند. کودکان اوتیسم در طرح سنجش اگر اختلالات یادگیری و ذهنی داشته باشند به مدارس استثنایی می روند در غیر این صورت در کنار دانش آموزان عادی تحصیل خواهند کرد. برای معلمان مدارس عادی نیز برای نحوه برخورد با این کودکان در نظر گرفته شده است.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/13500.html |