printlogo


کد خبر: 13318تاریخ: 1397/2/19 10:51
تلاش یک نابینا برای افزایش شانس استخدام نابینایان
تلاش یک نابینا برای افزایش شانس استخدام نابینایان
ماجرای یافتن شغل مناسب برای نابینایان یکی از دغدغه های اصلی این گروه در زندگی به حساب میآید

به گزارش ایران سپید کمتر منبعی را میتوان پیدا کرد که به این دسته از افراد آموزش دهد که چطور میتوانند در مصاحبه های شغلی، مسیر مصاحبه را که اغلب به ضررشان است، به نفع خود تغییر دهند یا چطور یک کسب و کار موفق راه بیندازند. یک فرد نابینا با تلاش خود توانسته است تجربه خوبی در محیط کار به دست آورد و حال دنبال ایجاد فرصتی برای سایر معلولان است.

کتی مارتینز نابینا است؛ اما این باعث نشده که به ادامه تحصیل نپردازد و وارد محیط کار نشود. او مدتی در اتاق بازرگانی اسپانیا مشغول به کار بود و همچنین تا به حال در دو شرکت خدمت کرده است. مارتینز مدتی روی استراتژی معلولیت و دسترسیپذیری شرکت Wells Fargo کار کرد؛ اما زمانی که میخواست کسب و کار خود را راه اندازی کند، با ایده اش موافقت نشد. دلیل مخالفت این بود که مشاور او در اداره توانبخشی کالیفرنیا معتقد بود آرمانهای شغلی او نمیتواند به موفقیتهای بزرگ منجر شود زیرا او نابینا است. مارتینز در این خصوص میگوید:

مشاور من در اداره توانبخشی کالیفرنیا انتظار چندان زیادی از افراد دارای ناتوانی جسمی ندارد. درنتیجه اغلب مشاغلی که به این افراد پیشنهاد میشود، کارهای سطح پایینی هستند که امیدی به رشدشان در آینده نیست. او در مورد من همینطور فکر میکرد و توقع انجام کارهای سطح بالا نداشت؛ اما کسانی که در زندگی من بودند میدانستند تواناییهای بالایی دارم و زمانی که برای گرفتن مدرکم تلاش میکردم در هر مرحله از من حمایت کردند.

برای مارتینز حدود ۱۳ سال طول کشید تا بتواند مدرک خود را از دانشگاه بگیرد؛ اما تأخیری که در ورود به دنیای کار داشت مانع از این نشد که دنبال رؤیای خود نرود. او آرزو داشت بتواند ثابت کند افراد دارای ناتوانی جسمی از عهده انجام کارهای مهم برمیآیند و نباید نادیده گرفته شوند. او در این باره میگوید:

من میخواهم جامعه و محیط کاری را فراهم کنم تا هر شخصی با هر میزان توانایی بتواند در رشته مورد نظر خود تحصیل کند، آینده شغلی خوبی داشته باشد، بتواند خانه بخرد و در زندگی موفق باشد. انجام این کار مستلزم ساخت اجتماعی است که از نظر فیزیکی و دیجیتال قابل دسترسی باشد. همچنین نگاه مردم به تواناییهای افرادی که دارای معلولیت جسمی هستند باید تغییر کند و تمایل ما به شرکت در جوامع و حضور در محیطهای کار باید درک شود.

کسب و کار مارتینز قدم بزرگی در راه تغییر طرز تفکر مردم نسبت به افراد دارای ناتوانی جسمی در اجتماع و در محیط کار بود. هدف او این بود که فرهنگ سازمانی شرکتها، بدون توجه به کارمندان روی حفظ بشریت و عزت نفس انسانها تمرکز داشته باشد. مارتینز در باره کسب و کار خود میگوید:

تمرکز من روی جا انداختن فرهنگی است که ناتوانی جسمی را به عنوان بخش طبیعی بدن انسان بپذیرد و به این افراد کمک کند تا با حضور پررنگتر در محیط کار بتوانند درآمد مالی بهتری داشته باشند. هرقدر شرایط کاری این افراد بهتر باشد، افراد ناتوان بیشتری جذب محیط کار میشوند و برای نشان دادن تواناییهایشان از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد.

مارتینز در مصاحبه ای که داشته بیشتر در مورد طرز تفکر و راه حلهای خود برای جا انداختن این فرهنگ صحبت کرده است که در ادامه بخشهایی از آن را میخوانیم.

هدف شما از دسترسی افراد ناتوان به موقعیتهای بهتر شغلی چیست؟

من در دوران نوجوانی خود هرگز ندیده ام فردی دارای ناتوانی جسمی در یک بانک مشغول به کار باشد؛ مگر اینکه کارهای ساده و ابتدایی انجام دهد. اما امروز مؤسسات مالی مانند Wells Fargo افراد ناتوان جسمی را در هر موقعیت شغلی استخدام میکنند. من هرگز تصور نمیکردم با شرایطی که دارم بتوانم به عنوان معاون ارشد شرکت Wells Forgo و همچنین دستیار دبیر وزارت کار آمریکا در اداره سیاستهای استخدام معلولان مشغول به کار شوم. اما حالا که این عناوین را تجربه کرده ام، دوست دارم سایر افرادی که دارای ناتوانی جسمی هستند بدانند که میتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند و حتی بهعنوان مدیر عامل یک شرکت مشغول به کار شوند.

یکی از اهداف کلیدی من این است که ببینم افراد ناتوان در تمام موقعیتهای شغلی استخدام میشوند. به همین دلیل بسیار مشتاق بودم تا برنامه شرکت Wells Fargo را برای افراد ناتوان توسعه دهم. این برنامههای سه روزه به افراد ناتوان کمک میکند تا تمرکز بیشتری روی نقاط قوت خود داشته، برای رو به رو شدن با چالشها آمادگی بیشتری داشته باشند و بدانند تفاوتهای آنها چگونه نقش مهمی در افزایش ارزشهای شرکت Wells Fargo خواهد داشت.

هدف دیگر من این است که مربیهای بیشتری برای آموزش دادن به افراد ناتوان جذب کنم. من در داخل و خارج از شرکت به عنوان مربی افراد ناتوان فعالیت میکنم و میدانم که فعالیت کردن در یک تیم در چنین شرایطی چگونه خواهد بود. درنتیجه تجربیات خود را با سایر مردم و کسانی که دارای ناتوانی جسمی هستند به اشتراک میگذارم.

در شماره های بعد ادامه این گفتگو را خواهیم خواند و از جزئیات تلاشهای مارتینز بیشتر خواهیم شنید. «ادامه دارد» به روز رسانی خواهد شد


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/13318.html
Page Generated in 0/0056 sec