printlogo


کد خبر: 13156تاریخ: 1397/1/21 12:56
اولویتهای سلامت روان در وزارت بهداشت
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت
اولویتهای سلامت روان در وزارت بهداشت
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت برنامه‌ها و اولویت‌های حوزه سلامت روان در سال ۹۷ را تشریح کرد. به گفته وی؛ برنامه شناسایی، تشخیص و درمان اختلالات روانپزشکی در نظام PHC (مراقبت‌های بهداشتی اولیهیکی از این اولویتهاست.

به گزارش ایران سپید به نقل از ایسنا،  علی اسدی درباره برنامه‌ها و اولویت‌های حوزه سلامت روان در سال ۹۷ گفت: یکی از برنامه‌هایی که در اولویت قرار دارد، برنامه شناسایی، تشخیص و درمان اختلالات روانپزشکی در نظام PHC (مراقبت‌های بهداشتی اولیه) است، به این صورت که افرادی که به مراکز جامع سلامت مراجعه می کنند، شناسایی شده و مداخلات درمانی توسط پزشک و مداخلات روانشناختی توسط کارشناس سلامت روان به آنها ارائه می‌شود.

وی پیشگیری از خشم را دومین اولویت دفتر سلامت روان خواند و گفت: این برنامه در حوزه پیشگیری قرار دارد که در سرفصل‌های آموزشی گنجانده شده است و علاوه برآن مدیریت خشم در سطح جامعه، مدارس و رسانه‌های جمعی نیز آموزش داده شده و فرهنگسازی می‌شود.

اسدی خاطرنشان کرد: مهارت مدیریت استرس نیز یکی دیگر از اولویت‌های سال ۹۷ است که ذیل مهارت‌های زندگی در سطح جامعه آموزش داده خواهد شد. این برنامه از طریق برگزاری کارگاه‌های آموزشی، رسانه‌ها، تولید بسته‌های آموزشی و آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها اجرایی خواهد شد.

بنابر اعلام وبدا، معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌ها در حوزه کاهش آسیب ناشی از مصرف مواد است. در این حوزه برنامه هایی داریم که به کمک دانشگاه ها و مراکز کاهش آسیب انجام می شود؛ به این طریق که افراد در معرض خطر شناسایی می شوند و یک سری خدمات در قالب بسته به آنها ارائه می شود.

 وی افزود: درکنار ارائه بسته آموزشی و خدماتی به افراد در معرض خطر، ترغیب افراد مصرف کننده مواد مخدر به استفاده از داروهای نگهدارنده مانند متادون نیز قرار دارد تا این افراد مصرف مواد را کاهش داده و به مرور دوز آن را کم کنند.

اسدی درخصوص سایر برنامه‌های دفتر سلامت روان در حوزه بهداشت و درمان گفت: پیشگیری از خودکشی، خودمراقبتی در حوزه سلامت روان، پیشگیری از خشونت های خانگی، حمایت روانی در حوادث و بلایا، پیشگیری از اعتیاد برای گروه های خاص مانند مادران یا گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال و برنامه فرزندپروری نیز از جمله برنامه های عملیاتی سال ۹۷ است.

معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درخصوص افزایش تخت‌های روانپزشکی تصریح کرد: توسعه تخت‌های روانپزشکی در بیمارستان‌ها و مراکز دانشگاهی نیز از جمله برنامه‌های سال ۹۷ است. بنابراین امید است همانطور که در سال گذشته بیش از هزار تخت روانپزشکی به مجموع تخت های روانپزشکی کشور اضافه شد، در سال ۹۷ نیز طبق پیش بینی‌ها، در این زمینه نیز پیشرفتی صورت گیرد تا کمبود تخت‌های روانپزشکی به خصوص در بیمارستان‌های عمومی جبران شود و دسترسی مردم به خدمات بستری نیز آسان‌تر صورت گیرد.


 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/13156.html
Page Generated in 0/0048 sec