printlogo


کد خبر: 12320تاریخ: 1396/6/7 11:38
سازهای الکترونیک، محل ملاقات فیزیک و موسیقی
سازهای الکترونیک، محل ملاقات فیزیک و موسیقی
پیشرفت در علوم مختلف از جمله فیزیک، مکانیک و الکترونیک، همه جوانب زندگی آدمهای قرن بیستمی را در بر گرفت. به طوری که هیچ بخشی را نمیتوان یافت که از این پیشرفتها تأثیر نپذیرفته باشد. از جمله حوزه هایی که تأثیر فراوانی از این پیشرفتها به خود دید، موسیقی بود. در ادامه با سازهای الکترونیک آشنا می شویم

به گزارش ایران سپید مکاشفات انسان در عرصه فیزیک صوت و احاطه اش به دانش الکترونیک، نه تنها با ضبط آثار موسیقایی و ابداع امکانات صدابرداری به منظور بهتر شنیده شدن صداها، که حتی با طراحی و ساخت سازهای جدید، دنیای موسیقی را دستخوش تحول کرد. سازهای تازه ای ساخته شد که تعدادشان آنقدر قابل توجه بود که نویسندگان کتب سازشناسی را وا داشت در دسته بندیهای تازه خانواده های سازها، خانواده ای به نام «سازهای الکترونیکی» را هم به رسمیت بشناسند و اساساً سبک تازه ای هم در ارائه موسیقی به نام «Electronic music» به سبکهای پیشین افزوده شد.

«کیبورد» را شاید بتوان شناخته شده ترین ساز در میان سازهای الکترونیک به حساب آورد. همانطور که از اسمش بر میآید، سازی است که به کمک یک صفحه کلید نواخته میشود. صفحه کلید در سازهای کلاویه ای موسیقی به شستیها و اهرمهایی گفته میشود که به ترتیب ویژه ای کنار هم قرار دارند و با فشردن آنها صدایی با بسامد مشخص تولید میشود.کیبورد الکتریک سازی الکترونیک و کلاویه ای است. آهنگسازان معمولاً در کنار نام کیبورد، از اصطلاح دیگری هم استفاده میکنند و آن هم واژه «Synthesizer)» است. سینتسایزر ساز برقی یا ترکیبکننده) ابزار الکترونیکی است که قادر به تولید انواع مختلف صدا و ترکیب سیگنالهای با فرکانس متفاوت است. سینتسایزر به جای تولید صدای مستقیم طبیعی سیگنالهای الکتریکی میسازد که میتواند متعاقباً از داخل بلندگو و یا هدفون پخش شود.

سینتسایزرها غالباً ولی نه الزاماً توسط کلاویههای پیانویی کنترل میشوند، که منجر به دستهبندی آنها در رده کیبوردها میشود. این ساز الکترونیکی میتواند طیف گسترده ای از صداها را تولید نماید همچنین میتواند همانندسازی سازهای دیگری مانند فلوت یا گیتار را به خوبی انجام دهد یا نواهای نامتعارف تولید کند.

«ترمین» هم از دیگر سازهای موسیقی الکترونیکی است. ترمین (Theremin) در سال ۱۹۱۹ توسط لئون ترمین فیزیکدان روسی اختراع شد. امروزه این ساز منحصر به فرد بسیار مورد توجه هنرمندان قرار گرفته است.ترمین نه تنها شبیه هیچ سازی نیست، بلکه شیوه نواختن آن هم منحصر به فرد است. به این ترتیب که این ساز بدون لمس شدن نواخته میشود. صدا توسط دو نوسان ساز به وجود میآید که با هم به ارتعاش در میآیند. یکی از نوسان سازها در فرکانسی با طیفی بالاتر از حد شنوایی انسان عمل میکند و فرکانسهای نوسان ساز دیگر با ورود دست به میدان مغناطیسی تغییر میکند. ضربآهنگ فرکانس که تفاوت میان فرکانسهای دو نوسان ساز است، صدایی است که میشنویم. همنوازی عجیب ترمین و پیانو را در سایت بشنوید.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/12320.html
Page Generated in 0/0058 sec