printlogo


کد خبر: 12159تاریخ: 1396/5/10 12:44
اصلاح چربی رژیم غذایی و کاهش ریسک سرطان ریه
اصلاح چربی رژیم غذایی و کاهش ریسک سرطان ریه
اصلاح مصرف چربی رژیمی (یعنی جایگزینی چربی اشباع شده با چربی پلی اشباع نشده) ریسک ابتلا به سرطان ریه را بخصوص در افراد سیگاری کاهش می دهد.

به گزارش ایران سپید به نقل از سلامت آنلاین، ژا ژیونگ یانگ، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه واندربیلت تنسی، و همکارانش رابطه بین انواع خاص و کلی چربی های رژیمی را با ریسک ابتلا به سرطان ریه در آنالیز ۱۰ مطالعه جامع از ایالات متحده، اروپا و اسیا بررسی کردند.

محققان ۱۸,۸۲۲ مورد ابتلا به سرطان ریه را در بین ۱,۴۴۵,۸۵۰ شرکت کننده در طول مدت متوسط ۹/۴ سال شناسایی کردند. آنها به رابطه بین مصرف بالای چربی اشباع شده با افزایش ریسک سرطان ریه پی بردند. ارتباط مثبت برای چربی اشباع شده برای سیگاری های فعلی (نسبت خطر ۱/۲۳) نیز وجود داشت. خطر ابتلا به سرطان ریه برای مصرف بالای چربی پلی اشباع نشده (نسبت خطر ۰/۹۲) کاهش یافت.

این محققان تاکید کرده‌اند اصلاح مصرف چربی رژیمی (یعنی جایگزینی چربی اشباع شده با چربی پلی اشباع نشده) ممکن است ریسک  ابتلا به سرطان ریه را بخصوص در افراد سیگاری کاهش دهد.

نمونه های مواد خوراکی حاوی چربی اشباع عبارتند از محصولات چربی حیوانی نظیر خامه، کره، پنیر و سایر محصولات لبنی پرچرب، و گوشت های چرب و محصولات گیاهی عبارتند از روغن نارگیل و روغن پالم. غذاهای آماده نظیر پیتزا، دسرهای لبنی و سوسیس هم حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده هستند. (مهر)


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/12159.html
Page Generated in 0/0049 sec