printlogo


کد خبر: 11119تاریخ: 1396/1/23 13:31
مروری بر اتفاقات ورزش نابینایان و کم بینایان در سال 95
مروری بر اتفاقات ورزش نابینایان و کم بینایان در سال 95
سال 1395 با فراز و فرودهای بسیاری برای ورزش نابینایان و کمبینایان به پایان رسید. در کنار برگزاری مسابقات باشگاهی و قهرمانی کشور در رشته های مختلف، پارالمپیک 2016 ریودوژانیرو را میتوان مهمترین رویداد برای ورزش کشور منجمله ورزش نابینایان قلمداد کرد. رخدادی که سهم ورزش نابینایان از آن، سه مدال نقره بود. در ادامه، مهمترین اتفاقات ورزش نابینایان در سال 95 و نقدی بر عملکرد ورزشکاران نابینا و کمبینا و مسئولین این حوزه را بررسی میکنیم.

به گزارش ایران سپید در اوایل اردیبهشت، مسابقات قهرمانی کشور دوومیدانی نابینایان زیر 17 سال برگزار شد که در بخش آقایان، اصفهان با 45 امتیاز قهرمان شد، همدان با 35 امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت و زنجان نیز با 27 امتیاز سوم شد. در بخش بانوان، فارس با 25 امتیاز اول شد، زنجان با 19 امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت و اصفهان با 12 امتیاز، عنوان سومی را از آن خود کرد. کمبود نیروی انسانی در دوومیدانی نابینایان حس میشود که توجه بیشتر در رده پایه، میتواند به پیدا کردن استعدادهای جدید کمک کند.

نوزدهم اردیبهشت، مسابقات گلبال جانبازان بصیر به پایان رسید که در دسته برتر، آذربایجان غربی اول شد، مازندران عنوان دومی را از آن خود کرد و کرمان سوم شد.

در روزهای پایانی اردیبهشتماه، رقابتهای باشگاهی شطرنج نابینایان با قهرمانی منطقه آزاد اروند خوزستان با 15.5 امتیاز به پایان رسید. گیلان با 13 و تهران با 12 امتیاز در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند . نکته جالب توجه در این مسابقات، شرکت تنها شش تیم بود که چهار تیم از دو استان تهران و خوزستان بودند و در واقع، تنها 4 استان در این رقابتها شرکت کردند که حاکی از عدم توجه هیأتهای استانی و کمبود نیروی انسانی در شطرنج نابینایان است.

در اوایل خردادماه، مسابقات باشگاهی دوومیدانی نابینایان در دو بخش بانوان و آقایان برگزار شد که در بخش بانوان، اصفهان با 3۰ امتیاز قهرمان شد، آذربایجان غربی با 2۰ امتیاز دوم شد و همدان با 1۶ امتیاز در جایگاه سوم قرار گرفت. در بخش آقایان نیز اصفهان با 25 امتیاز عنوان نخست را از آن خود کرد، همدان با 15 امتیاز دوم شد و بوشهر و آذربایجان غربی با 14 امتیاز در جایگاه سوم قرار گرفتند.

در اواسط خردادماه، تیم ملی فوتبال پنج نفره کشورمان به تورنمنت بین المللی برزیل اعزام شد که توانست عنوان نایب قهرمانی این مسابقات را از آن خود کند. پیروزی مقابل آرژانتین در نیمه نهایی و شکست در برابر برزیل میزبان در فینال، تجربیات ارزشمندی از این رقابتها را نصیب ملی پوشان فوتبال نابینایان کشورمان کرد. بیتردید شرکت در این تورنمنت، سهم بسزایی در کسب عنوان نایب قهرمانی در پارالمپیک داشت، چرا که اکثر تیمهای حاضر در این تورنمنت، در ریو حضور داشتند.

18 خرداد، مسابقات قهرمانی کشور گلبال پیشکسوتان به پایان رسید که مازندران اول، تهران دوم و اصفهان در جایگاه سوم قرار گرفت.

28 شهریور، پانزدهمین دوره مسابقات پارالمپیک با کسب مقام پانزدهمی برای کاروان کشورمان به پایان رسید. کاروان فرهنگی ورزشی منا در این مسابقات، 8 طلا، 9 نقره و 7 برنز و مجموع 24 مدال بدست آورد. در این میان، عملکرد ورزش نابینایان در پارالمپیک ریو را میتوان از نظر کیفی، بهتر از لندن ارزیابی کرد. هر چند این بار هم دست ورزش نابینایان از کسب مدال طلا در پارالمپیک کوتاه ماند، اما ورزشکاران نابینا و کمبینا در ریو سه مدال نقره بدست آوردند. در حالی که در لندن، تنها موفق به کسب یک نقره شده بودند. دوومیدانی نابینایان را میتوان با کسب دو مدال نقره در ریو، موفقترین رشته ورزشی نابینایان قلمداد کرد. سه دونده نابینای کشورمان توانستند، دو نقره توسط سامان پاکباز در پرتاب وزنه و سجاد نیکپرست در پرتاب نیزه بدست آورند. حمید اسلامی در دوی 1500 متر که شانس کسب مدال برای وی نیز قابل تصور بود، پس از انجام مسابقه در مرحله مقدماتی، از سوی داوران دیسکالیفه شد و نتوانست راهی دیدار نهایی شود. در همین رشته در پارالمپیک لندن، هاجر تکتاز، سجاد نیکپرست و عرفان حسینی سه نماینده ورزش نابینایان بودند که تنها یک نقره توسط سجاد نیکپرست کسب کردیم. لذا عملکرد دوومیدانی نابینایان را در ریو، میتوان بهتر از پارالمپیک پیشین ارزیابی کرد. اما ملی پوشان فوتبال پنج نفره نابینایان که در 2012 لندن با شکست مقابل ترکیه در جایگاه ششم قرار گرفته بودند، در ریو با ارائه نمایشی خیره کننده، به فینال صعود کردند و در دیدار نهایی مغلوب برزیل میزبان، قهرمان تمامی ادوار پارالمپیک در فوتبال نابینایان از آتن تا لندن شدند. کسب عنوان نایب قهرمانی در فوتبال پنج نفره نشان داد، پتانسیل نیروی انسانی در این رشته در کشور وجود دارد. اما کمبود زیرساختهای سخت افزاری از جمله زمین با دیواره های استاندارد، کاملاً حس میشود. تا جایی که دو استان فارس و آذربایجان شرقی که نیمی از بازیکنان ملی پوش را در اختیار دارند، فاقد زمین استاندارد برای فوتبال پنج نفره است. اما جودوی نابینایان در ریو، چه از نظر کیفی و چه کمی، عملکرد ضعیفتری نسبت به لندن داشت. چند ماه پیش از آغاز پارالمپیک، خسرو گلکار، سرمربی وقت تیم ملی جودو با فشار کمیته ملی المپیک برکنار شد و محمدرضا یوسفزاده جای ایشان را گرفت. مظلومی رئیس فدراسیون نابینایان این تغییر را باعث پیشرفت و کسب نتایج بهتر جودوی نابینایان در ریو ارزیابی کرد، اما پس از پایان رقابتهای پارالمپیک و کسب دو عنوان پنجمی توسط امید نوری جعفری و حمزه ندری و حذف حامد علیزاده از گردونه مسابقات، نشان داد این تحولات هم نتوانست باعث بهبود کیفی نتایج جودوی نابینایان در ریو شود.

در اواسط مهرماه، مسابقات قهرمانی کشور دوومیدانی بانوان برگزار شد که اصفهان قهرمان شد، فارس در جایگاه دوم قرار گرفت و زنجان سوم شد.

همزمان با روز 24 مهر روز جهانی نابینایان، مسابقه سیمولتانه شطرنج نابینایان توسط عرفان محمدعلیزاده برگزار شد. علیزاده در این مسابقه که حدود پنج ساعت به طول انجامید، با 10 شطرنجباز نابینا و کمبینا بازی کرد که در هشت دیدار به پیروزی رسید و در دو بازی نیز شکست خورد. او توانست 80 درصد امتیازات لازم را بدست آورد و این رکورد را در سطح ملی ثبت کند.

اواخر مهرماه، دکتر حسن روحانی، قانون انتزاع کمیته ملی پارالمپیک از المپیک را به کلیه دستگاه های اجرایی ابلاغ کرد. بر اساس این قانون، کلیه کارکنان و اموال کمیته ملی پارالمپیک از کمیته المپیک جدا و به صورت مستقل فعالیت خواهند کرد. خسرویوفا رئیس کمیته ملی پارالمپیک،  این قانون را از این جهت که یک ردیف بودجه مستقل به کمیته ملی پارالمپیک تعلق میگیرد، به سود ورزش معلولان ارزیابی کرد.

از 8 تا 10 آبان، اولین جشنواره استعدادیابی جوانان در بخش بانوان به منظور کشف و شناسایی استعدادهای ورزش نابینایان در رشته های مختلف برگزار شد که در مسابقات دوومیدانی، تیم فارس با 19 امتیاز در جایگاه نخست ایستاد, اصفهان با 12 امتیاز دوم شد, زنجان با 11 امتیاز در جایگاه سوم قرار گرفت و گیلان با 8 امتیاز چهارم شد.

در جشنواره گلبال بانوان، تیم جوانان فدراسیون قهرمان شد، آذربایجان دوم شد و کرمان در جایگاه سوم ایستاد. در شطرنج نیز فاطمه رحیمی، مریم رحیمزاده و پریچهر کنگازیان به ترتیب اول تا سوم شدند. برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی و انعطاف پذیری، از دیگر بخشهای رقابتی جشنواره استعدادیابی جوانان در بخش بانوان بود.

در کنار جشنواره استعدادیابی جوانان، دوازدهمین دوره مسابقات قهرمانی کشور دسته اول و دوم گلبال بانوان و هشتمین دوره مسابقات شنای بانوان نیز برگزار شد.

در دسته اول گلبال، قزوین قهرمان شد، خوزستان دوم و اصفهان در جایگاه سوم قرار گرفت. در دسته دوم نیز کردستان اول شد، فارس در ردیف دوم قرار گرفت و کرمان سوم شد.

در مسابقات قهرمانی کشور شنا بانوان، خراسان رضوی با 484 امتیاز قهرمان شد، تهران با 445 امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت و همدان با 257 امتیاز سوم شد.

14 آبان، اولین جشنواره استعدادیابی جوانان زیر 17 سال در بخش آقایان در بابلسر به پایان رسید. در این جشنواره، در مسابقات گلبال، تهران قهرمان شد، خراسان رضوی دوم و یزد در جایگاه سوم قرار گرفت.

در فوتبال پنج نفره نابینایان، فارس قهرمان، کرمان دوم و تیم جوانان سوم شد.

در شطرنج، امید کریمی از اصفهان اول شد، علی سلطانی از خوزستان در جایگاه دوم قرار گرفت و محمد امیری از فارس سوم شد.

در دوومیدانی نیز سه تیم اصفهان، زنجان و فارس به ترتیب اول تا سوم شدند.

در کنار جشنواره جوانان، نهمین دوره مسابقات قهرمانی کشور فوتبال پنج نفره نیز برگزار شد که فارس اول شد، کرمان در جایگاه دوم قرار گرفت و گیلان سوم شد.

اواخر آبانماه، دومین دوره مسابقات باشگاهی پرس سینه نابینایان برگزار شد که در بخش تیمی، شهدای حرم قائمشهر با 66 امتیاز به مقام قهرمانی دست یافت، اصفهان با 63 امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت و گیلان با 54 امتیاز سوم شد.

18 آذر، هفدهمین دوره مسابقات قهرمانی کشور شطرنج به پایان رسید که فرهاد نادریان از سیستان و بلوچستان اول، میثم مرادیان از گیلان دوم و امید کریمی از اصفهان سوم شد.

در اواسط همین ماه بود که پانزدهمین دوره مسابقات قهرمانی کشور گلبال آقایان در دسته جات مختلف برگزار شد که در دسته اول همدان، دسته دوم یزد و دسته سوم آذربایجان غربی قهرمان شدند.

اواخر آذر، پانزدهمین دوره مسابقات قهرمانی کشور جودو برگزار شد که خوزستان با 3 طلا و 2 برنز قهرمان شد، تهران با 2 طلا و 1 برنز در جایگاه دوم قرار گرفت و خراسان رضوی با 1 طلا، 3 نقره و 2 برنز سوم شد.

در اواخر ماه آذر و در دوازدهمین دوره مسابقات قهرمانی کشور شطرنج بانوان، ملیحه صفایی از خراسان رضوی با ۶ امتیاز به مقام قهرمانی رسید، فریبا زنده بودی از بوشهر با ۶ امتیاز دوم و عاطفه نقوی از خراسان رضوی با ۵.۵ امتیاز سوم شد.

29 بهمن، مسابقات قهرمانی کشور پرس سینه نابینایان به پایان رسید که مازندران اول، گیلان دوم و اردبیل سوم شد. در مسابقات باشگاهی دسته اول گلبال بانوان که اواخر بهمن برگزار شد، تیم شهید هرندی تهران با 11 امتیاز به عنوان نخست دست یافت، دانشگاه آزاد تهران با 10 امتیاز و تفاضل +6 دوم شد و هیأت نابینایان خوزستان نیز با 10 امتیاز و تفاضل گل +4 در جایگاه سوم قرار گرفت.

اوایل اسفندماه، دومین دوره مسابقات فوتسال نابینایان در کلاس B2 و B3 برگزار شد که با قهرمانی بوشهر به پایان رسید. فارس و کرمان در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.

دهم اسفند، چهاردهمین دوره مسابقات قهرمانی کشور شنای نابینایان در بخش آقایان به پایان رسید که تیم فارس با 1128 امتیاز عنوان قهرمانی را از آن خود کرد، خراسان رضوی با 977 امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت و یزد با 526 امتیاز سوم شد.

20 اسفند، سومین دوره رقابتهای باشگاهی فوتبال پنج نفره نابینایان برگزار شد که آکادمی نابینایان فارس به عنوان قهرمانی دست یافت، فولاد اکسین خوزستان دوم شد و ارژن فارس در جایگاه سوم قرار گرفت.

21 اسفند، مسابقات لیگ برتر و دسته اول گلبال آقایان به پایان رسید که در مسابقات لیگ برتر، بهزیستی اصفهان با 27 امتیاز قهرمان شد، هیأت اردبیل با 25 امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت و شهید هرندی تهران با 22 امتیاز سوم شد. در مسابقات دسته اول هیأت خوزستان قهرمان شد، ابابصیر اصفهان و باران قروه کردستان نیز دوم و سوم شدند.

امیر سرمدی


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/11119.html
Page Generated in 0/0058 sec