تصویب اساسنامه این آزمایشگاه در وزارت علوم
اساسنامه این آزمایشگاه از سوی ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی تدوین شد و در سال 93 به تصویب شورای گسترش وزارت علوم رسید. در این اساسنامه وزرای علوم و بهداشت و همچنین معاون علمی رییسجمهور و معاونین تحقیقات و فناوریهای آنها عضو هیات امنای این آزمایشگاه تعیین شدند. ریاست هیات امنای این آزمایشگاه برعهده وزیر علوم و ریاست آزمایشگاه نیز برعهده وزیر بهداشت است.
اولین جلسه هیات امنای آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز در سال 93 تشکیل شد و وزیر بهداشت، دکتر محمدرضا آی استاد گروه فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی دانشگاه تهران را به عنوان رییس این آزمایشگاه پیشنهاد کرد که به اتفاق آراء به تصویب هیات امنا رسید. در فاز اول این آزمایشگاه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مبلغ 150 میلیارد ریال برای خرید تجهیزات هزینه شد و آزمایشگاه در حال مطالعه برای خرید تجهیزات فاز دوم است.
علاوه بر این، دانشگاه تهران محل استقرار این آزمایشگاه تعیین شد؛ ولی این دانشگاه مالک آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز نخواهد بود.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر این آزمایشگاه با شعار توسعه همگرا در دانش و فناوری نقشهبرداری مغز به عنوان مجهزترین مرکز تحقیقاتی در حوزه علوم و فناوریهای شناختی است که مجهز به دستگاههای تصویربرداری تشدید مغناطیسی، تسلا با قابلیت ثبت اطلاعات کارکردی، انواع تجهیزات تحریک غیرتهاجمی مغز شامل مغناطیسی و الکتریکی سازگار باام.آر.آی، انواع دستگاههای بسیار پیشرفته الکتروانسفالوگرافی با قابلیت استفاده همزمان در دستگاه ام.آر.آی و دستگاه طیفنگار نزدیک مادون قرمز کارکردی است.
این آزمایشگاه همچنین مجهز به امکانات پیشرفته پردازش دادهها، پردازش تصاویر و سیگنال و همچنین واقعیت مجازی و ارزیابی شناختی است.
این آزمایشگاه به عنوان یک موسسه دولتی مستقل برای پاسخگویی به نیازهای پژوهشی و فناوری کشور با حضور معاون اول رییسجمهور و معاون علمی و فناوری رییس جمهور صبح امروز افتتاح شد.
این آزمایشگاه همچنین دارای بخشهای آزمایشگاهی همچون امآرآی، بخش تحریک مغناطیسی مغز، بخش تحریک الکتریکی مغز، طیفنگاری مادون قرمز عملکردی، الکتروانسفالوگرافی، پردازش و آنالیز تصاویر، واقعیت مجازی و ارزیابی شناختی، مگنتوانسفالوگرافی و بخش تحریک مغزی با فراصوت است.