به گزارش ایران سپید به نقل از ایسنا: دکتر راضی ناصریفر افزود: تأسفبار این است که بسیاری از مردم به این باور غلط رسیدهاند که آثار منفی مصرف قلیان کمتر از سیگار است درحالیکه قلیان ۸۰ تا ۱۰۰ درصد بیشتر از سیگار بر مصرفکننده تأثیر سوء دارد.
وی افزود: یکی از مشکلات عدیده در این حوزه این است که اکثر مصرفکنندگان اعتیادآور بودن قلیان را باور و قبول ندارند و معتقدند با چند بار مصرف این مواد، بهراحتی توان ترک و عدم مصرف آن را دارند؛ درحالی که استفاده از قلیان شرایط را برای اعتیاد فرد هموار میکند.
ناصریفر یکی از عوامل نگرانکننده را گرایش زنان و دختران به مصرف قلیان دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات کارشناسان، آثار مخرب مصرف این مواد در زنان و دختران بیشتر از مردان است.
وی تأکید کرد: باید سطح اطلاعات و دانش خانوادهها در زمینه مصرف قلیان افزایش یابد؛ چراکه شکسته شدن قبح کشیدن قلیان، ضربه جبرانناپذیری بهسلامت جامعه وارد میکند.
ناصریفر ممنوعیت استعمال قلیان در اماکن عمومی را بسیار مهم دانست و افزود: عدم عرضه و فروش قلیان به سنین زیر ۱۸ سال، تبیین مضر بودن مصرف اینگونه مواد از سوی خانوادهها و جوانان و نوجوانان و ایجاد شرایط و فضای مفرح و شاد برای انجام سرگرمیهای مفید و موثر ازجمله راهکارهای کاهش مصرف قلیان در جامعه است.