به گزارش ایران سپید گلستانیزاده با اشاره به اینکه قاچاق یکی از عوامل اخلال در اقتصاد مقاومتی است، افزود: قاچاق از 6 میلیارد دلار در سال 84 با روند رو به رشد به 19 میلیارد در سال 87 و 25 میلیارد دلار در سال 92 رسید.
وی گفت: این آمار شامل 17.2 میلیارد دلار قاچاق ورودی و حدود 7.8 میلیارد دلار قاچاق خروجی است.
گلستانیزاده اظهار کرد: با آسیب شناسی و برنامه ریزیای که انجام شد در سال 93 توانستیم ضمن مهار رشد قاچاق در حوزه کنترل و کاهش قاچاق هم اقدامات خوبی انجام دهیم بهنحوی که قاچاق در پایان سال 93، با حدود 5 میلیارد دلار کاهش به 19.8 میلیارد دلار رسید.
وی با ابراز اینکه بخش عمدهای از این قاچاق مربوط به قاچاق خروجی است، گفت: با کنترل خروج سوخت توانستیم بیش از 4 میلیارد دلار از قاچاق سوخت را کاهش دهیم.
معاون برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: کشورمان با 100 میلیارد دلار حجم تجارت، 144 گمرک دارد در حالی که در اقتصادهایی بزرگتر از اقتصاد ما مانند کره جنوبی با 1000 میلیارد دلار حجم تجارت، 59 گمرک وجود دارد که این تعدد گمرکها منافذی برای ورود و خروج کالا میشود.
گلستانیزاده با بیان "بیشترین حجم واردات و صادرات ما از 28 گمرک انجام میشود" ادامه داد: از این تعداد تنها در 11 گمرک، دستگاه ایکس ری داریم و کنترل دستی و چشمی، کامل و کافی نیست.
وی گفت: پارسال 52 کانتینر حامل یخچال قاچاق، 62 کانتینر باتری خودرو، 49 هزار قلم کالای خانگی، 9 کانتینر لوازم خانگی آلمانی، 500 هزار قلم تجهیزات پزشکی بهارزش بیش از 73 میلیون دلار، لنج حامل 32 هزار گوشی موبایل، و 150 تن پوشاک قاچاق کشف شد.
معاون برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه امسال هم 9 کانتینر پوشاک قاچاق کشف شد، اضافه کرد: برنامه ریزی برای برخورد با قاچاقهای کلان و سازمان یافته، پیگیری تسهیل تجارت فرامرزی، رفع موانع تجارت سالم و مدیریت تقاضا از رویکردهای این ستاد برای مبارزه با قاچاق است.
گلستانیزاده اعلام کرد: برای کنترل کالاها طرح کد رهگیری، مطرح و آئیننامه آن نوشته شده است و اجرای آن امسال در برخی کالاها آغاز میشود.
وی گفت: این طرح جایگزین طرحهای "شبنم" و "ایرانکد" میشود.