کد خبر: 8245
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال‌احمر هشدار داد
احتمال تعطیلی مراکز توانبخشی در صورت عدم تأمین بودجه
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال‌احمر با اشاره به عدم تخصیص بودجه مصوب هلال‌احمر از سوی دولت، گفت: اگر این روند ادامه پیدا کند شاهد تعطیلی مراکز توانبخشی در استان‌ها و سپس تهران خواهیم بود.

به گزارش ایران سپید  به نقل از فارس؛ سید رضا رئیس کرمی در نشست خبری از عدم تخصیص بودجه هلال‌احمر انتقاد کرد و گفت: بعضی وظایف حاکمیتی به هلال‌احمر واگذار شده و به همین علت لازم است که بودجه ما نیز از سوی دولت تأمین شود.

وی ادامه داد: موضوع‌هایی مانند امداد و نجات و توانبخشی وظایف حاکمیتی هستند و لازم است که نسبت به تأمین بودجه آن‌ها اقدام شود.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال‌احمر ادامه داد: در حوزه توانبخشی ما اگر بخواهیم به عنوان معین دولت از مراجعه‌کنندگان هزینه بخش خصوصی را دریافت کنیم تا بودجه خود را تأمین کنیم هیچ فردی قادر به پرداخت این مبالغ نخواهد بود و لازم است که حتماً دولت در این بخش به ما کمک کند.

وی تأکید کرد: امسال شرایط بودجه‌ای بسیار نامناسبی داشتیم و از بودجه 19 میلیاردی معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی تنها 23 درصد آن محقق شده است و اگر این روند ادامه پیدا کند متأسفانه مراکز توانبخشی ما ابتدا در استان‌ها و سپس در تهران تعطیل خواهد شد.

رئیس کرمی در ادامه به حضور 105 واحد توانبخشی در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: به دنبال ارائه خدمات نوین توانبخشی در مراکز خود به خصوص بیمارستان نورافشار هستیم و قصد داریم عمده فعالیت خود را ساماندهی توانبخشی‌های نوین برای بیماران MS، فلج مغزی، ضایعات نخاعی، مشکلات اسکلتی و ... قرار دهیم.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال‌احمر با بیان اینکه هر استان با توجه به نقشه آمایش بیماری‌ها که یکی از این بیماری‌ها به صورت تخصصی خواهد پرداخت، گفت: اکنون در 32 استان کشور واحد درمان بهداشتی اضطراری و در 22 استان نیز بیمارستان‌های سریع‌الاحداث داریم که در مواقع بحران می‌توانند به کشور کمک کنند.

وی با اشاره به برگزاری دوره جراحی در زمان جنگ، گفت: برای تأمین نیروهای متخصص با مراکز علمی و دانشگاهی وارد مذاکره شدیم و فردا نیز مانور درمان اضطراری را در تعدادی از استان‌های کشور برگزار می‌کنیم.

رئیس کرمی به بهره‌برداری از مراکز همودیالیز هلال‌احمر در سمنان اشاره کرد و گفت: فضای فیزیکی و تجهیزات لازم برای احداث مراکز همودیالیز در تعداد دیگری از استان‌ها نیز تدارک دیده شده و تنها مشکل تأمین اعتبار داریم.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال‌احمر با اشاره به وجود 26 مرکز خدمات درمانی و بهداشتی هلال‌احمر ایران در 19 کشور دنیا، گفت: با توجه به اینکه بسیاری از این کشورها اکنون پیشرفت کرده و به خدمات قدیمی و ابتدایی احتیاج ندارد لازم است از ارائه خدمات درمانی ساده عبور کرده و به سمت خدمات تخصصی و فوق‌تخصصی و آموزش‌های مدیریتی به آن‌ها پیش برویم.

در ادامه وی درباره فعالیت‌های داروخانه‌های  هلال‌احمر در کشور، گفت: هلال‌احمر دارای 36 داروخانه در کشور است که متأسفانه هنوز برای کشور هرمزگان نتوانسته مجوزی تهیه کند.

رئیس کرمی به تقاضاهای گسترده مردم برای تأسیس داروخانه در لرستان اشاره کرد و گفت: مردم این استان در تأمین داروهای خاص مشکل دارند و به همین علت درخواست‌های زیادی از ما شده تا در این استان داروخانه تأسیس کنیم به همین منظور برای مجوزهای استانی اقدام کردیم و پس از صدور آن به سراغ مجوز سازمان غذا و دارو رفتیم که متأسفانه بیش از یک سال است در انتظار اخذ این مجوز هستیم.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال‌احمر، تأکید کرد: به جز این داروخانه ما قصد نداریم داروخانه دیگری تأسیس کنیم.

وی در مورد اینکه گفته می‌شود فعالیت داروخانه‌ها به هلال‌احمر سود اقتصادی برای این جمعیت دارد، گفت: از گردش مالی 13 هزار میلیاردی فروش دارو در کشور تنها 3 درصد آن معادل 700 میلیارد مخصوص هلال‌احمر است. در کنار این مسئله ما داروی 20 میلیون تومانی را در برخی موارد که باید 2 میلیون تومان حق فرانشیز بگیریم مجانی در اختیار بیمارانی قرار می‌دهیم که برگه حمایتی در اختیار دارند و بعضاً بیش از یک سال طول می‌کشد تا به پول خود برسیم و بیمه‌ها به ما این مبلغ را پرداخت کنند.

همچنین فلاح معاون سازمان تجهیزات پزشکی هلال‌احمر در تکمیل صحبت‌های رئیس کرمی، گفت: روزی 2500 مراجعه‌کننده و 1500 نسخه بیمه‌ای به داروخانه مرکزی هلال‌احمر می‌آید که 20 درصد آنها فرانشیز پرداخت نمی‌کنند ما پول را به مردم می‌دهیم اما مدت‌ها طول می‌کشد تا از بیمه آن را پس بگیریم.

وی تأکید کرد: گردش مالی بازار دارویی ما که تنها شامل داروهای خاص است 200 میلیارد تومان در سال می‌شود.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال‌احمر با اشاره به تأسیس داروخانه هلال‌احمر در لاهیجان، گفت: وزارت بهداشت بخشنامه کرد که بیمه‌ها با ما در این شهر همکاری نکنند بنابراین داروخانه ما در لاهیجان یک واحد ضرر‌ده است و اگر بنا بود که فعالیت اقتصادی کنیم قطعاً باید آن را تعطیل می‌کردیم اما همچنان این داروخانه به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

در ادامه این نشست خبرنگاری در مورد نبود ماسک‌های نانو در بازار اشاره کرد و گفت: مردم با مراجعه به داروخانه‌های هلال‌احمر نمی‌توانند ماسک نانو تهیه کنند این مشکل چگونه قرار است رفع شود.

معاون سازمان تدارکات پزشکی در پاسخ به این سؤال، گفت: ما 4 میلیون و 500 هزار ماسک نانو تولید کردیم و شاید با توجه به شرایط آب و هوایی کشور و آلودگی هوا این تعداد کافی نبوده و نتوانسته نیاز کشور را برطرف کند.

وی همچنین در پاسخ به سؤالی پیرامون نبود مشاور دارویی در داروخانه هلال‌‌احمر گفت‌:‌در تمام داروخانه‌های ما داروساز وجود دارد و مشاوره می‌دهد اما مشاور به معنی باجه‌ای مخصوص مشاوره در هلال‌احمر وجود ندارد.

در ادامه خبرنگاری از رئیس کرمی در مورد فعالیت مرکز بهداشتی درمانی هلال‌احمر در سومالی پرسید که او جواب داد مرکز ما اکنون در سومالی تحت‌الحفاظه جمعیت هلال‌احمر سومالی و پلیس این کشو راست قصد داریم طی قرارداد جدیدی با صلیب سرخ و هلال‌احمر سومالی این مرکز را مجدداً با نیروهای بومی به بهره‌برداری برسانیم چرا که مردم این کشور به خدمات ارائه شده نیاز دارند.

همچنین خبرنگاری از رئیس کرمی در مورد استفاده از پروتز و ارتزهای جدید سؤال پرسید که او پاسخ داد هزینه اقلام جدید بسیار گران است و از آنجا که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای قرار ندارد هر کسی نمی‌تواند آن را تهیه کند.

وی ادامه داد:‌ ما برنامه‌های زیادی برای تولید پروتزهای خاص به طور مثال کاسمتیک داریم این پروتزها به عنوان نمونه برای کسانی به کار می‌رود که گوش خود را در حادثه از دست داده‌اند اما این خدمات بسیار گران است.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال‌احمر در مورد فعالیت‌های هلال‌احمر در دوران پساتحریم گفت: فضایی ایجاد شده تا ما دوباره بتوانیم اقلامی که مورد نیاز داریم در بحث توانبخشی و تکنولوژی‌های آن را وارد کنیم در گذشته به بهانه کاربردهای دوگانه از ارائه این خدمات به ما جلوگیری می‌کردند اما اکنون امیدواریم که بتوانیم به این تکنولوژی‌ها دست پیدا کنیم.

فلاح معاون سازمان تجهیزات پزشکی نیز در این ارتباط گفت: در شرایط جدید قصد داریم تا «سرس»‌های جدید و تکنولوژی‌های نوین را وارد کنیم به همین منظور بودجه خود را برای سال آینده 30 درصد افزایش دادیم.

Page Generated in 0/0056 sec