کد خبر: 8176
گرما و خشکسالی، عامل شیوع ویروس زیکا
بررسی‌های اولیه آشکار ساخت که بین زمستان و بهار گرم و خشک اخیر با شیوع ویروس زیکا در برزیل ارتباط وجود دارد.

به گزارش ایران سپید  به نقل از ایسنا، کارشناسان بر این باورند که دمای بالا و خشکسالی در برزیل ناشی از پدیده ال نینو و تغییرات اقلیمی در سال‌های اخیر بوده است.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد: ویروس زیکا که از پشه «آئدس» منتقل می‌شود یک تهدید جهانی برای سلامتی است زیرا طبق بررسی‌ها، طی سال گذشته هزاران مورد از نارسایی‌ مادرزادی در برزیل با ویروس زیکا ارتباط داشته است. این نارسایی مادرزادی که میکروسفالی نام دارد موجب می‌شود نوزادان با سرهای کوچک به دنیا آیند.

اگرچه برخی از کارشناسان زیست محیطی معتقدند که شیوع بیماری ناشی از ویروس زیکا با بارش‌های شدید باران ناشی از پدیده ال نینو در بخش‌های آمریکای مرکزی و لاتین مرتبط است اما در این مطالعه کارشناسان اظهار داشته‌اند که شیوع ویروس زیکا به دلیل بالا رفتن دمای هوا و خشکسالی شدیدی است که در سال 2015 در شمال شرق برزیل رخ داده است.

به گزارش هلث دی نیوز، به اعتقاد کارشناسان گرمای هوا و عدم بارش کافی باران ترکیبی از تغییرات آب و هوایی و پدیده ال نینو است. بالا بودن دمای هوا می‌تواند نرخ رشد پشه‌های آئدس را افزایش دهد. همچنین پشه‌ها به آب نیاز دارند که وقوع خشکسالی برای آن‌ها دردسرساز می‌شود اما ساکنان مناطق شمال شرقی برزیل با ذخیره منابع آبی داخل کانتینرها در فصل خشکسالی زیستگاه‌های خوبی برای این موجودات فراهم کرده‌اند.

 

Page Generated in 0/0042 sec