به گزارش ایران سپید در این بیانیه آمده است: آسیب شناسی وضعیت فعلی و رساندن صدای معلولان بطور جمعی و سازمانی برای ایجاد تلاش بیشتر در برای پیشبرد اهداف معلولان و اجرای دقیق و گسترده تر مفاد قوانین جامع حمایت از معلولان و کنوانسیون بین المللی حقوق معلولان است.
اکنون زمان آن فرا رسیده که سازمانهای متولی امورمعلولان با هماهنگی و تعامل سازنده گام های موثر و یکپارچه ای دربرای ارتقا و اعتلای وضعیت معلولان بردارند.
دربخشی دیگراز این بیانیه آمده است: تعدد و تکثر نخبگان معلول درهمه امور نیز از جمله فرصت های ارزشمندی است که حضور آنها را در عرصه های مختلف جامعه بطور فعالانه و تاثیرگذار نشان می دهد که شایسته است که نقش آنها در سطوح عالیه جامعه وتصمیم گیری ها و برنامه ریزی های کلان و بلند مدت جامعه بطورجدی ارتقا و اعتلا یابد و سازمان های دولتی و غیر دولتی در راستای اهداف عالیه خود در حوزه معلولان از همفکری و همکاری سازنده آنها بهره لازم و شایسته را ببرند.
همچنین معلولان درعرصه جهانی و بین المللی در صدد یکپارچه سازی فعالیت های خود برای اصلاح شرایط معلولان می باشند که تقریبا 15 درصد از هر جامعه ای را شکل می دهند.
درشرایط فعلی که ایران درعرصه های بین المللی نقش تاثیرگذاری ایفا می کند، شایسته است که سازمان های دولتی و غیر دولتی حوزه معلولان به انتقال تجارب خود در عرصه های جهانی و بهره گیری از تجارب اجتماعی و انسانی دیگر کشورها بپردازند.
در این بیانیه آمده است: امید است معلولان با تلاش وافر و صبوری مدبرانه بتوانند همراه با تعامل و کاربرد نگرشهای آینده نگرانه، وضعیت مناسبی برای ایجاد فرصت های برابر و حضور حداکثری این عزیزان در جامعه فراهم آورند.
خواسته های جامعه معلولین ایران :
ا- اجرای دقیق توام با نظارت شایسته مصوبات 28 گانه مرتبط با معلولان که در 10 خرداد سال جاری به تصویب هیات دولت رسیده است .
2- تصویب لایحه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت توسط مجلس شورای اسلامی با حفظ حقوق عالیه معلولان و تامین منافع فردی و جمعی معلولان .
3- ارتقای جایگاه معلولان در برنامه توسعه ششم جمهوری اسلامی ایران و استفاده از ظرفیت های بالای سازمان های غیر دولتی مرتبط با حوزه معلولان و نخبگان معلول در امر توسعه کلان ایران اسلامی.
4- تاکید ویژه بر گسترش و تسریع مناسب سازی یکپارچه در همه وجوه شهرهای کلان و خرد ایران و رفع موانع فرهنگی و نگرش های غلط جامعه با هدف آماده سازی شرایط اجتماعی برای حضور معلولان در جامعه.
5- توجه جدی به امر اشتغال معلولان بویژه افراد تحصیلکرده و اهل فن و هنر که بی تردید بیکاری آنها ریشه بسیاری از نابسامانی های زندگی اجتماعی اشان را موجب می شود و تلاش همه متولیان این امر در تک رقمی ساختن نرخ بیکاری معلولان.
6- لزوم ایجاد مشارکت و حضور حداکثری معلولان در جامعه و رفع تبعیض های سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی ، شغلی ، فرهنگی معلولان در عرصه های کلان جامعه .
7- تقویت و ارتقای نقش فن آوریهای اطلاعاتی و ارتباطی در توانمندسازی معلولان که به کسب جایگاه لازم توسط آنها در جامعه یاری می رساند.
8- رسیدگی لازم و همه جانبه به وضعیت بانوان معلول در جنبه های فرهنگی ، اجتماعی ، تحصیلی و شغلی و مقابله با نابرابری های موجود در جامعه که زندگی اجتماعی آنها را در شرایط نامساعدی قرار داده است .
9- توجه جدی به وضعیت کودکان معلول و رسیدگی سریع به حل مسائل پیش روی آنها در جهت پیشبرد توسعه پایدار جامعه در آینده .