کد خبر: 7522
مدیرکل دفتر توانمندسازیتوانبخشی مبتنی بهزیستی خبر داد
شناسایی 430 هزار معلول در طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه
مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولین بهزیستی کشور با اشاره اجرای طرح cbr (توانبخشی مبتنی بر جامعه) در روستاهای کشور گفت: در این طرح 430 هزار معلول شناسایی شده است.

به گزارش ایران سپید  به نقل از فارس ؛ کیوان دواتگران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قزوین با اشاره به اجرای طرح cbr (توانبخشی مبتنی بر جامعه) در روستاهای کشور اظهار کرد: در این طرح، افراد کم‌توان، خانواده آنها و اعضای اجتماع محلی با همکاری یکدیگر و در جریان یک برنامه مشارکتی و توسعه‌محور، در کنار هم برای بهبود و ارتقای وضعیت زندگی افراد کم‌توان تلاش می‌کنند.

وی با بیان اینکه طرح cbr (توانبخشی مبتنی بر جامعه) به صورت پوشش 100 درصدی در روستاهای کشور انجام شده است، ادامه داد: در این طرح 430 هزار نفر شناسایی شده‌اند که زیر پوشش طرح cbr (توانبخشی مبتنی بر جامعه) قرار گرفتند.

مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولین بهزیستی کشور بیان کرد: برنامه توانمندسازی نابینایان و سالمندان نیز از طرح‌های در حال اجرای سازمان بهزیستی بوده که در طرح cbr (توانبخشی مبتنی بر جامعه) پیش از هر اقدامی، معلولان بر اساس طرح طبقه‌بندی عملکرد، تعیین شدت معلولیت می‌شوند.

دواتگران خاطرنشان کرد: سنجش طرح توانمندسازی، تدوین و به استان‌ها ابلاغ شده که بر اساس شاخص‌های اختصاصی و عمومی سنجیده می‌شود.

این مسئول تصریح کرد: خدمات مذکور در کمیته‌های توانبخشی به همراه یک مددکار اجتماعی تعیین اولویت می‌شوند و مددجویان بر این اساس خدمت دریافت می‌کنند.

مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولین بهزیستی کشور اضافه کرد: در این راستا صدور کارت‌های جدیدی شناسایی معلولیت با دو زبان فارسی و انگلیسی که قابل استفاده در سطح بین‌المللی بوده، صورت پذیرفته که مورد استفاده در تمام زمان‌ها و مکان‌ها است.

دواتگران تأکید کرد: برای حفظ کرامت مددجویان، عنوان معلول در کارت‌های مذکور، ذکر شده و نوع و شدت معلولیت‌ها با کدهای قابل تشخیص برای پزشکان درج شده است.

این مسئول تصریح کرد: استفاده از این کارت‌ها در مراحل بعدی به صورت ارائه خدمات به معلولان است.

مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولین بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در راستای تغییر سیاست‌های سازمان بهزیستی از حمایت مددجویان به توانمندسازی مددجویان، در طیف توانمندسازی هدف ارائه خدمات درمانی در ابتدا، وارد کردن معلول در اجتماع و در نهایت ایجاد تغییر در زندگی فرد و فراهم آوردن استقلال نسبی برای معلولان است.

دواتگران عنوان کرد: در طیف توانمندسازی با تمرکز بر قابلیت‌های افراد معلول، نسبت به فراهم‌سازی فرصت‌هایی مساوی برای مشارکت کامل آنان در عرصه‌های اجتماعی تلاش می‌شود.

Page Generated in 0/0045 sec