کد خبر: 7143
محرومیت زدایی با همکاری دولت و مجلس/ اجرای 25 درصد از اهداف سند چشم انداز در حوزه محرومیت زدایی
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر ضرورت محرومیت زدایی از روستاها پس از رفع تحریم ها، گفت: طی یک دهه اخیر تنها 25 درصد از اهداف سند چشم انداز در حوزه محرومیت زدایی اجرایی شده است.

به گزارش ایران سپید به نقل از خانه ملت فاطمه آلیا، با اشاره به سند چشم انداز 1404 و اقدامات انجام شده در بخش محرومیت زدایی از روستاها، گفت: در سند چشم انداز 1404 و البته در سیاست های کلان نظام جمهوری اسلامی بر محوریت محرومیت زدایی تاکید شده در حقیقت محرومیت زدایی یکی از نقاط قوت و سیاست های کلان کشور است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مجموعه تلاش ها در جهت محرومیت زدایی باید صورت بگیرد، تصریح کرد: کارهایی چون عدالت آموزشی، عدالت بودجه و اقتصادی، عدالت در امکانات سلامت اگر برقرار شود هم روستاها از وضعیت محروم خارج می شوند و هم یک معضل پیچیده به نام شهرنشینی افراطی نخواهیم داشت.

 

محرومیت زدایی، خودباوری و اصالت ملی را تقویت می کند

وی افزود: تبعات فرهنگی و اجتماعی مهاجرت به شهرهای بزرگ هزینه کلانی را برای نظام رقم زده است، این هزینه اگر به روستاها تخصیص یابد، در کنار آبادانی روستاها شاهد نهادینه شدن اصلالت ملی و تنوع فرهنگی خواهیم بود، علاوه بر این بر تقویت هویت و خودباوری نیز می انجامد.

آلیا با اشاره به اینکه برای محرومیت زادیی در عمل کار اجرایی لازم صورت نگرفته است، گفت: در مجلس شورای اسلامی هر طرح و لایحه ای که با موضوع محرومیت زدایی و ارتقا معیشت و زندگی روستاییان بوده امضا شده است، حتی جوهره اکثر تذکرات نمایندگان یا استیضاح وزرا بر اساس همین موضوعات است اما متاسفانه هنوز روستاها با مسائل پیش پا افتاده ای چون نبود آب آشامیدنی یا راه های سخت جاده ای مواجه هستند.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با اشاره به اینکه در یک دهه اخیر پیگیری مسئله محرومیت زدایی فراز و فرود داشته است، یادآور شد: در دوره هایی چون دولت نهم سیاست مهاجرت معکوس در اولویت قرار گرفت و امکاناتی به مسئولان خدمت رسان در روستا نیز تعلق گرفت اما اقدامات کافی نبود و تنها جهت گیری بود که باید ادامه می یافت اما در دولت دهم موضوع کمرنگ شد، دولت یازدهم تاکنون زمانی برای دنبال کردن این موضوع پیدا نکرده است.

وی افزود: می توان مشکلات این بخش را با هم افزایی و استفاده از امکانات داخلی و یا حتی بها دادن به روستاییان برطرف کرد.

 

محرومیت زدایی با همکاری دولت و مجلس

این نماینده مردم تهران در مجلس نهم، با انتقاد از اجرا نکردن عدالت در محرومیت زدایی، گفت: روستاییان بسیار محروم هستند طوری که یک سیل یا زلزله کوچک خسارات بسیاری به آنها وارد می کند، این اقدامات تهدیدی علیه کشور است اما باید تلاش کرد تهدیدات را به فرصت تبدیل کرد.

آلیا یادآور شد: امید است پس از رفع تحریم ها و فروش نفت، رویکرد دولت به سمت محرومیت زدایی رود تا طی ده سال آینده و تا پایان سال 1404 بتوانیم محرومیت تعدیل کنیم، لازمه این امر هم همکاری دولت و مجلس است.

 

اجرای 25 درصد از سند چشم انداز در حوزه محرومیت زدایی

وی تاکید کرد: در زمانی که ابتکار سفرهای استانی در دولت نهم ایجاد شد و دولتمردان و وزرا و مسئولان تا قلب روستاهای محروم رفتند، اقدامات خوبی در جهت محرومیت زدایی صورت گرفت، منتهی اگرچه دولت فعلی هم به دلیل جذابیت سفرهای استانی را ادامه می دهد ولی در حد محدود تر انجام می گیرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با توجه به اینکه یک دهه از زمان اجرای سند چشم انداز 1404 می گذرد و حداقل باید 50 درصد کارها اجرا می شد، اما متاسفانه تنها 25 درصد به معضل محرومیت زدایی از روستاها پرداخته شده است و امید است در ده سال باقی مانده اقدامات تکمیلی انجام گیرد.

گفتنی است بندی در سند چشم اندار 1404 با قید رفع محرومیت ها، خصوصا در مناطق روستایی کشور تدوین شده است.

Page Generated in 0/0049 sec