به گزارش ایران سپید با به صدا درآمدن زنگ مدارس در اول مهر ماه، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران از رایگان شدن سرویس مدارس استثنایی شهر تهران خبر داد. وی در این خبر اعلام کرد: این سرویسها از آغاز سال تحصیلی در اختیار مدارس استثنایی قرار خواهند گرفت. ایران سپید بر آن شد تا با پیگیری از مدیران چند مدرسه ویژه دانش آموزان نابینا و معلولان جسمی-حرکتی صحت و سرعت انجام آن خبر را جویا شود. در این رابطه با تنی چند از مدیران مدارس توصیف شده گفتگو کردیم.
سعید فیضی، مدیر مجتمع نابینایان دکتر خزائلی در این خصوص اظهار داشت: 8 مهر ماه سال گذشته در جلسه ای با حضور معاون اداره آموزش و پرورش استثنایی، احمد مسجدجامعی، رئیس وقت شورای شهر تهران و مجتبی شاکری، عضو نابینای شورای شهر مشکل تردد دانش آموزان استثنایی از جمله هزینه های سنگین سرویس این دانش آموزان را مطرح کردیم که در پی آن، طرحی از سوی اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران به منظور کمک شهرداری به تأمین سرویسهای رایگان تردد دانش آموزان استثنایی تهیه و در شورای شهر مطرح شد. فیضی ادامه داد: در شورای شهر این طرح با دو فوریت به تصویب رسید و شهردار تهران با اعتبار 3 میلیاردی این وظیفه را به عهده گرفت.
مدیر مجتمع خزائلی در خصوص نحوه دریافت این سرویسهای رایگان عنوان کرد: روند این گونه است؛ مدارس استثنایی با شرکتهای تأمین کننده سرویس قرارداد میبندند و سپس قراردادها را به اداره آموزش و پرورش ارسال میکنند، در مرحله بعد این اداره قرارداد را برای شهرداری تهران ارسال میکند و در مسیر برگشت همین روند، بودجه تردد سرویس دانش آموزان استثنایی به شرکتهای تأمین کننده پرداخت میشود. وی در ادامه توضیح داد: قراردادها 8 ماه و از 15 مهر ماه تا پانزده خرداد ماه سال بعد منعقد میشوند.
فیضی با اشاره به اینکه مجتمع خزائلی امکان تردد دانش آموزان خود را از طریق 7 دستگاه تاکسی سرویس فراهم کرده است، افزود: یک دستگاه اتوبوس برای هر مدرسه استثنایی نیز در نظر گرفته شده است که تا امکان برگزاری اردوها و سفرهای جمعی دانش آموزان استثنایی را فراهم کند.
سعید میری لواسانی، مدیر مجتمع شهید محبی با تأیید اظهارات مدیر مجتمع دکتر خزائلی تأکید کرد: دانشآموزان استثنایی و خانواده های آنها هیچ هزینه ای برای برخورداری از سرویس های تردد دانش آموزان پرداخت نمیکنند.
فاطمه سیری، مدیر مجتمع حضرت عبد العظیم شهر ری با شکوه از اینکه پس از شنیدن خبر تأمین رایگان سرویس تردد دانش آموزان استثنایی از سوی شهردار، برای این امر اقدام کرده است، افزود: در جلسه برگزار شده با مسئولان شهرداری شهرری، آنها از بخشنامه شهرداری در این خصوص اظهار بی اطلاعی کردند. "با توجه به محدودیتهای دانشآموزان جسمی-حرکتی که ایجاب میکند از سرویسهای ویژه و مناسبسازی شده استفاده کنند، به سراغ مدیران این مدارس و چگونگی بهره مندی آنها از خدمات شهرداری در بخش تردد رفتیم." سعید رئیسی، مدیر مجتمع استثنایی سروش در این خصوص اظهار کرد: طی همکاری اداره آموزش و پرورش با سامانه حمل و نقل ویژه جانبازان و معلولان تهران، مقرر شد این سامانه دو دستگاه اتوبوس و دو دستگاه ون مجهز به بالابر را برای تردد دانش آموزان جسمی-حرکتی در اختیار این مجتمع قرار دهد و برای تردد دانش آموزان غیر جسمی-حرکتی از سرویسهای سواری استفاده کنیم. سرویسهای ویژه از 5 بامداد تا 5 بعد از ظهر در اختیار مدارس استثنایی هستند. وی با اذعان به اینکه هنوز مفاد قراردادهای توصیف شده اجرایی نشده است، اظهار امیدواری کرد: این قراردادها هرچه زودتر از کاغذ به صحنه عمل منتقل شوند.
مدیر یکی از مجتمع های استثنایی دخترانه که نمیخواهد نامش اعلام شود با اعلام اینکه جلسه ای امیدبخش با مسئولان برای حل مشکل تردد دانش آموزان تحت پوشش خود داشته است، اظهار کرد:" تا این وعده ها محقق نشوند ترجیح میدهم سخنی در این خصوص نگویم، چون سال گذشته علیرغم وعده های داده شده از یازده میلیون تومان وجه پرداختی مدرسه برای تردد دانشآموزان، فقط نه و نیم میلیون تومان آن به مدرسه برگردانده شد.
برای اطمینان از حضور این ماشینها برای حمل و نقل دانشآموزان جسمی-حرکتی و پی بردن به سؤالهای ایجاد شده در مورد اینکه آیا مدارس شهر ری هم مشمول این خدمات از سوی شهرداری میشوند، با سعید زارع، مدیر سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولین شهر تهران صحبت کردیم. وی گفت: با توجه به دستور شهردار تهران مدارس استثنایی قراردادهای سرویسها را از طریق اداره آموزش و پرورش به شهرداری ارسال میکنند و با توجه به برآورد هزینه ها مبالغ درج شده برای آنها واریز میشود. زارع در پاسخ به سؤالی درباره مشکل مدارس دانش آموزان جسمی-حرکتی خاطرنشان کرد: مدارسی که ماشینهای مناسب سازی شده نیاز دارند به ما مراجعه کرده و سامانه حمل و نقل معلولین، مشکل آنها را حل خواهد کرد. این مقام مسئول افزود: 7 الی 8 مدرسه دانش آموزان جسمی-حرکتی در تهران وجود دارد که وسایل مناسب آنها را با توجه به تعداد نیازشان تأمین میکنیم.
زارع در رابطه با مدارس استثنایی شهر ری عنوان کرد: خدمات رایگان شهرداری تهران در مناطق 22 گانه تهران ارائه میشود و اگر مدارس استثنایی در این مناطق وجود داشته باشند، سرویسهای حمل و نقل رایگان در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
رئیس سامانه حمل و نقل معلولین در پایان گفت: امیدواریم همه کلانشهرها از این مدل الگو گرفته و مشکل تردد دانش آموزان استثنایی در همه ایران حل شود. به نظر میرسد در عین آن که اقدام ارزنده شهرداری در تأمین سرویس مدارس دانشآموزان استثنایی میتواند یکی از مهمترین دغدغه های دانش آموزان و به ویژه خانواده آنها را رفع کند، مدیران مدارس و خانواده دانش آموزان استثنایی نیاز به گذشت زمان دارند تا اجرایی شدن تمام عیار این تعهد شهرداری را شاهد باشند. (جعفری)