کد خبر: 35034
مدیرعامل آی قصه:
اپلیکیشن اندروید آی‌قصه برای نابینایان دسترس‌پذیر می‌شود
مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار آی‌قصه با بیان اینکه با مشاهده رشد تعداد مخاطبان آی قصه، متوجه شدیم کاربران نابینا امکان استفاده از این اپلیکیشن را ندارند، از رونمایی امکان دسترسی برای نابینایان در روز 14 بهمن خبر داد.

به گزارش ایران سپید «پوریا عالمی» در مورد هدف از ارائه نسخه جدید آی‌قصه گفت: «رشد مخاطب و استفاده از اپلکیشن آی‌قصه خیلی خوب بود و ما خوشحال بودیم که کودکان زیادی شنونده و مخاطب اپلیکیشن ما هستند. تا این‌که در این راه و بر اساس نظرات و بازخوردهایی که از مخاطبان می‌گرفتیم متوجه شدیم که از بخش زیادی از کاربران خود غافل بودیم. چون خانواده‌ها و کودکان و نوجوانانی هستند که نمی‌توانند از اپلیکیشن آی‌قصه استفاده کنند.»

عالمی در بخش دیگری از توضیحات خود گفت: «در واقع مثل بیشتر اپلیکیشن‌ها ما نیز یک قابلیت عمومی را در نظر گرفته بودیم که همه می‌توانند بشنوند و ببیند و یا حتی از انگشتان خود استفاده کنند. اما در پژوهش‌های خود متوجه شدیم ۲۰ درصد مردم جهان دچار نوعی از معلولیت هستند. این یعنی از هر صد کودک بیست کودک نمی‌توانند از موبایل یا اپلکیشین به راحتی استفاده کنند.»

او با اشاره به اینکه این موضوع منجر به حساسیت آی قصه شد، گفت: «تصمیم گرفتیم در چند قدم قابلیت‌هایی را به اپلیکیشن اضافه کنیم. از طرفی مطمئن هستیم که نمی‌توان به یک اپلیکیشن کاملا عمومی رسید. با این اوصاف در قدم اول اپلیکیشن اندروید آی‌قصه را برای نابینایان مناسب‌سازی کردیم.»

به گفته عالمی تابستان ۱۴۰۱، نسخه اول اپلیکیشن IOS آی‌قصه هم منتشر خواهد شد.

عالمی: تخصص آی قصه خلق داستان است

عالمی در مورد پنل و نشستی که در مراسم روز ۱۴ بهمن برگزار خواهد شد، گفت: «تمرکز و تخصص آی‌قصه نوشتن قصه و تبدیل کردن آن به قصه صوتی است. جدا از مسائل کاری، من به عنوان یک نویسنده سال گذشته می‌خواستم چند کاراکتر به «شهر آی‌قصه» اضافه کنیم که برخی از این کاراکترها معلولیت داشتند؛ اما وقتی بحث به شخصیت‌پردازی این کاراکترها رسید دست نگه داشتم چون متوجه شدم افراد داری معلولیت جسمی یا ذهنی عملا از زندگی، شهر و جامعه ما حذف شده‌اند.»

او در ادامه توضیحات خود گفت: «این مواجهه ما را در آی قصه به یک پژوهش طولانی رساند. ما متوجه شدیم در سینما و ادبیات و انیمیشن ایرانی افراد دارای معلولیت یا حذف شده‌اند یا کاملا ترحم‌برانگیز نشان داده شده‌اند.»

او در ادامه اضافه کرد: «ما در آی‌قصه شروع به پژوهش کردیم و متوجه شدیم این موضوع جدیدی در ایران و دنیا است و یک تغییر فرهنگ بزرگ در جهان رخ داده که چگونه با کودکان با نیازهای ویژه برخورد کنیم و در قصه‌ها و فیلم‌ها و انیمیشن‌ها به چه صورت حاضر شوند.»

چطور کودکان با نیازهای ویژه را وارد قصه کنیم؟

عالمی با اشاره به اینکه در این نشست وحید رجبلو و فریدون عموزاده خلیلی نیز حضور دارند، گفت: «نشست «چطور کودکان با نیاز ویژه را وارد قصه‌ها کنیم؟» یک هم‌اندیشی و باز کردن موضوع برابریت افراد به‌خصوص کودکان در زندگی و ادبیات و هنر است.»

گفتنی است نشست «چگونه کودکان با نیازهای ویژه را وارد قصه‌ها کنیم و رونمایی از نسخه مناسب‌سازی شده اپلیکیشن ای‌قصه برای نابینایان» روز ۱۴ بهمن‌ماه سال جاری ساعت ۲ و نیم بعدازظهر در دفتر آی‌قصه برگزار می‌شود.

با توجه به محدویت‌های بهداشتی و شیوع ویروس کرونا، این نشست به صورت عمومی برگزار نمی‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند این برنامه را به صورت زنده از طریق پیج اینستاگرام آی‌قصه به آدرس ighe3 تماشا کنند.

 

Page Generated in 0/0060 sec