به گزارش ایران سپید به نقل از ایسنا، «علی محمد قادری» رئیس سازمان بهزیستی کشور با حضور در سی و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سطح کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند، افزود: این میزان از افراد یعنی ۰.۸ درصد جمعیت کشور که شامل زنان بدسرپرست، بیسرپرست، افراد معلول، سالمندان، ایتام و ... هستند تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و از خدمات این سازمان استفاده میکنند. در حقیقت سازمان بهزیستی در راستای هدف والای امام راحل در براندازی حکومت کفر و مددرسانی به مستضعفین و ایجاد فرصتهای برابر برای آحاد جامعه حرکت میکند.
وی با اشاره به پرداخت مستمری به افراد تحت پوشش دو سازمان حمایتی کمیته امداد و بهزستی ادامه داد: علاوه بر پرداخت تحت عنوان مستمری خدماتی نیز به این افراد ارائه میشود. در حقیقت سازمان بهزیستی اهتمام خود را برای از کار انداختن موتور تولید فقر و معلولیت بکار گرفته است.
قادری، ادامه داد: بیش از ۱۲۰ فعالیت و زیر فعالیت در سازمان بهزیستی در حال انجام است. همچنین یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از معلولان در حوزه توانبخشی از خدمات مد نظر بهرهمند میشوند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه بر اساس آمارها سال ۱۴۲۲ جمعیت سالمندی در کشور به ۲۰ درصد خواهد رسید، افزود: بی تردید یک حجم فزاینده را در این بخش در سنوات آینده شاهد خواهیم بود. در حال حاضر از ۲۴ میلیون خانوار موجود در کشور دو میلیون و ششصد و ۸۰ هزار خانوار یعنی معادل ۱۱.۷ درصد از خانوارهای کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که جمعیتی معادل شش میلیون و ۷۰۰ هزار نفر یعنی معادل هشت درصد جمعیت کشور را شامل میشود. این در شرایطی است که بودجه سازمان بهزیستی ۰.۸ درصد بودجه کل کشور است. به این ترتیب با این اعتبار توانایی انجام تمام امور را نداریم.
۴۳ درصد از مراجعات به سازمان بهزیستی در ارتباط با کمکهای مالی، امرار معاش و مسکن است
وی با اشاره به مراجعات مردمی به سازمان بهزیستی گفت: طبق آمار اخذ شده ۴۳ درصد از مراجعات به سازمان بهزیستی در ارتباط با کمکهای مالی، امرار معاش و مسکن است.
رئیس سازمان بهزیستی به قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت اشاره کرد و افزود: در ماههای پایانی سال ۱۳۹۶ این قانون با ۳۴ ماده به تصویب رسید و از ابتدای سال ۹۷ اجرایی شد و همه دستگاههای دولتی مکلف به اجرای این قانون هستند. در بخش مناسب سازی نیز سازمان بهزیستی پیگیریهای لازم را انجام داده و در حوزه توسعه محله محور با همکاری شهرداری این موضوع در دست پیگیری است.
قادری در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: کودکان کار و خیابان، معتادان متجاهر و ... از مواردی هستند که باید به صورت جدی پیگیری شود. در این بخش نیز اخیرا همکاری مشترکی میان شهرداری تهران، شورای شهر و استانداری تهران در قالب راهاندازی قرارگاه آسیبهای اجتماعی ایجاد شده که امیدواریم در این دوره با رویکرد جدید بتوانیم از تعداد آسیبهای اجتماعی در پایتخت بکاهیم.
ایجاد فضای مناسب تحت عنوان شهربازی برای افراد دارای معلولیت پایتخت
وی با تاکید بر اینکه یک سری از خدمات سازمان بهزیستی باید به موقع در کنار جامعه هدف قرار گیرد، افزود: اگر این اتفاق یعنی قرارگیری خدمات به موقع با اختلال مواجه شود قطعا با مشکلات بسیاری مواجه خواهیم بود که یکی از این موارد پرداخت مستمریهاست. ۸۷ درصد از کودکان کار و خیابان را اتباع تشکیل میدهند و بیش از ۹۰ درصد این افراد نیز شبها به خانههای خود باز میگردند و نیازی به مراکز شبانه ندارند. با توجه به شرایط افراد دارای معلولیت میتوانیم فضای مناسبی را تحت عنوان شهربازی برای افراد دارای معلولیت ظرف حدود چهار سال آینده با مشارکت شهرداری تهران ایجاد کنیم.