به گزارش ایران سپیداین مسابقات با شرکت بیش از ۲۵ ورزشکار نابینا و کم بینا از سراسر کشور در دو کلاس ویژه نابینایان و کم بینایان به صورت آکواتلون منقطع (۴۰۰ متر شنا و ۳۰۰۰ متر دو) با همکاری فدراسیون نابینایان برگزار شد.
در پایان این مسابقات و در کلاس ب1 (نابینایان) که با ورزشکار همراه (راهنما) در این مسابقات شرکت داشتند، ابوالفضل قاسمی از یزد به مقام قهرمانی دست یافت، خلیل اقدام پناه از تهران دوم شد و سید مهدی دهقانی از یزد در جایگاه سوم قرار گرفت. محمدحسین خانی، سید امید طاهریان و احسان خانی به ترتیب به عنوان همراهان نفرات اول تا سوم بر سکوی قهرمانی این دوره از مسابقات قرار گرفتند.
در کلاس ب2-ب3 (کم بینایان) محمدحسین کریمی از خراسان رضوی قهرمان شد. محمد دلیر از فارس و میکائیل دیانی از تهران به ترتیب دوم و سوم شدند.
در مراسم اختتامیه این مسابقات، ورزشکاران برتر مدال، حکم قهرمانی و جوایز نقدی خود را از دکتر گودرزی رئیس فدراسیون ترایاتلون دریافت کردند.
ترایاتلون یا سهگانه، یک ورزش ترکیبی است که شرکتکنندگان در آن با انجام سه مرحله استقامتی با یکدیگر رقابت میکنند.
مراحل مسابقه شامل: شنا، دوچرخه سواری و دو است. مسافت هر یک از این مراحل، بسته به نوع مسابقه تغییر میکند.
البته در ایران، این رشته ورزشی به خاطر کمبود و محدودیت های زیرساختی در استان های مختلف، عمدتاً به صورت دوگانه و با تلفیقی از شنا و دو، یا دوچرخه سواری و دو برگزار می شود.
ترایاتلون از سال ۲۰۰۰ در هر دو بخش مردان و زنان وارد برنامه مسابقات المپیک شدهاست. چند مسافت اصلی مسابقات بینالمللی سهگانه که برگزار میشود عبارتند از: مسافت سرعتی: ۷۵۰ متر شنا، ۲۰ کیلومتر دوچرخهسواری، ۵ کیلومتر دو.
مسافت استاندارد یا المپیکی: ۱٫۵ کیلومتر شنا، ۴۰ کیلومتر دوچرخهسواری، ۱۰ کیلومتر دو.
مسافت طولانی: ۱٫۹ کیلومتر شنا، ۹۰ کیلومتر دوچرخهسواری، ۲۱٫۱ کیلومتر دو.
در سال ۱۳۸۰، این رشته با عنوان کمیته ورزش سه گانه به صورت زیرمجموعهای از فدراسیون دو و میدانی شروع به فعالیت کرد. در سال ۱۳۸۲ تحت عنوان انجمن ورزش سه گانه کشور به کنفدراسیون سهگانه آسیا معرفی شد. با تعیین سرپرست فدراسیون ورزش سه گانه در سال ۱۳۸۵ و تهیه اساسنامه مربوطه، نهایتاً در خرداد ۱۳۸۶ فدراسیون ورزش سه گانه به عنوان بیست و یکمین عضو کنفدراسیون ورزش سه گانه آسیا انتخاب شد.
فعالیت بخش جانبازان و معلولان فدراسیون ترایاتلون در 12 آذر سال 1399 با عنوان پاراترایاتلون به طور رسمی آغاز شد.