به گزارش ایران سپید به نقل از ایرنا،«سیاوش رهبر» اظهار داشت: طرح توانمندسازی یا سی بی آر (CBR) از سال ۷۴ و در راستای خدمات دهی بهتر به نیازمندان زیرپوشش بهزیستی در سطح روستاها با همکاری تسهیل گران محلی، بهورزان، دهیاران و سایر گروههای اجتماعی آغاز شده است.
وی با بیان اینکه سیبیآر از طرح های کلیدی سازمان بهزیستی در بخش روستایی است که ۲ درصد از کل اعتبارات سازمان بهزیستی را به خود اختصاص داده است ادامه داد: خدماتی همچون حمایت های اجتماعی، کمک های استاد شاگردی برای پایداری و حفظ و آموزش شغل، مناسب سازی محل زندگی، حمایت های اجتماعی، کمک های موردی به مددجویان نیازمند در مناطق روستایی و محروم از خدمات ارائه شده در این طرح است.
سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان اظهار داشت: ارجاع به سطوح بالاتر دستگاه های دیگر و در اختیار گذاشتن لوازم کمک توانبخشی از دیگر خدمات این طرح است که در ۱۱ مرکز در استان به همت تسهیلگران و دهیاران و عضو شورای روستایی در روستاها محقق شده است.
رهبر خاطرنشان کرد: این مددجویان پس از طی مراحل مشاوره و خدمات تخصصی در منزل و مراکز می توانند در راستای توانمندسازی خود و خانواده گام بردارند.
وی، برگزاری چهار دوره آموزش روش های تسهیل گری با اساتید مجرب را نشانه عزم جدی مسئولان بهزیستی و داشتن برنامه اساسی برای این موضوع دانست و گفت: این دوره های آموزشی برای خدمت رسانی، آموزش آخرین روش های تسهیل گری و ارتباط با جامعه روستایی برای تسهیل گران میانی، محلی و داوطلبان محلی در شهرستان های کبودراهنگ، تویسرکان، نهاوند و همدان برگزار شده است.
تعداد معلولان زیر پوشش سازمان بهزیستی در استان همدان ۴۵ هزار و ۵۳۰ نفر است که بیشترین تعداد مربوط به شهر همدان با ۱۷ هزار و ۶۳۶ و فامنین با هزار و ۳۳۲ نفر معلول است و ۶۰ درصد آنها را مرد و ۴۰ درصد را زنان تشکیل میدهند.
حدود یک سوم جمعیت استان همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات حمایتی و درمانی سازمان بهزیستی استفاده می کنند.
استان همدان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.