با فرا رسیدن پانزده اکتبر، روز جهانی ایمنی عصای سپید، به همت مؤسسه ی فرهنگی هنری نابینایان بصیر تبریز و با همکاری بهزیستی این شهر، خانه ی نور، هلال احمر و انجمن همیاران، همایش دوچرخه سواری دو نفره ی جانبازان و نابینایان، صبح روز جمعه، بیست و سه مهر ماه در شهر تبریز برگزار شد.
به گزارش ایران سپید در حاشیه ی برگزاری این همایش، صالح علی لو رئیس بهزیستی شهر تبریز، در گفتگو با ایران سپید، خود را خادم توانخواهان عنوان کرد و اظهار داشت ما به عنوان بخشی از همکاران سازمان بهزیستی وظیفه ی اجتماعی مان ایجاب می کند تا در مسیر شناساندن توانایی های توانخواهانمان به جامعه کوشا باشیم. بنابراین بهزیستی استان آذربایجان شرقی به ویژه کلان شهر تبریز، امسال برنامه هایی را در نظر گرفته تا با برگزاری آنها، مسئولان و ارگان های مختلف را نسبت به توانخواهان، مسائل و دغدغه های آنها حساس تر کند تا از این بستر بتوانیم حمایت های گسترده ای را دریافت کنیم.
علی لو در خصوص خدماتی که از سوی بهزیستی کلان شهر تبریز به نابینایان ارائه می شود اظهار داشت: ما حدود چهار هزار توانخواه نابینا داریم و می کوشیم خدمات مختلفی در حوزه ی تأمین تجهیزات توانبخشی و همچنین مناسب سازی محیط شهری به این عزیزان ارائه دهیم.
وی همچنین با اشاره به نقش مهم سازمان های مردم نهاد در اجرای برنامه های مختلف ویژه ی نابینایان در سایر گروه های معلولیتی اظهار داشت: سازمان های مردم نهاد بازو های اجرایی بهزیستی هستند و به کمک این سازمان ها، برنامه های بهزیستی به بهترین شکل اجرا می شود.
این همایش ها باید در طول سال برگزار شود
بهزاد زادعلی اصغر یکی از قهرمانان فوتبال نابینایان جزو دوچرخه سوارانی بود که در کنار جانبازان در این همایش، مسیر تعیین شده را رکاب زد. او در گفتگو با ایران سپید به این نکته اشاره کرد که قبل از اینکه وارد رشته ی فوتبال نابینایان شود، به مدت شش سال برای تیم ملی جمهوری اسلامی ایران رکاب زده و دو دوره قهرمان آسیا شده است. او می گوید همزمان با فوتبال، دوچرخه سواری را هم تمرین می کند و از این کار بسیار لذت می برد. او درباره ی نقش برگزاری اینگونه همایش ها در آگاهی بخشی به جامعه پیرامون توانمندی های نابینایان اظهار می کند: برگزاری این همایش ها امر بسیار پسندیده و مثبتیست، اما ای کاش فقط به مناسبت هایی مثل روز عصای سفید محدود نشود. اگر برنامه های مشابه این همایش در طول سال برگزار شود، تأثیر مهمی در شناساندن توانایی های نابینایان به جامعه خواهد داشت.
ید الله بیرامی جانباز نابینا هم که یکی از رکاب زنان این همایش بود، در خصوص تأثیر برگزاری این همایش بر جامعه می گوید: اگر رسانه ها به شکل گسترده اخبار این همایش ها را انعکاس دهند، تأثیر شگرفی در آگاهی جامعه خواهد داشت.
رضا فیروزمند جانباز نابینا هم بر این نکته تأکید می کند که این همایش و برنامه های نظیر آن می تواند نقشی اساسی در تغییر نگرش جامعه نسبت به نابینایان ایفا کند به شکلی که نگاه ترحم آمیز از سوی جامعه به نابینایان به بینشی شهروند محور تغییر کند.
هادی حیدری که به قول خودش آچار فرانسه ی ورزش های نابینایی در تبریز است و خود را برای مسابقات گلبال که قرار است بیست روز دیگر برگزار شود آماده می کند، معتقد است در سال های اخیر جامعه سطح رفتار خود با توانخواهان را بالا برده اما هنوز تا رسیدن به نقطه ی ایده آل راه داریم.
در پایان این همایش جانبازان و نابینایان در مصلای امام خمینی (ره) حاضر شدند و نماز جمعه را به امامت حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم، نماینده ی ولی فقیه و امام جمعه ی تبریز اقامه کردند. گفتنیست در فاصله ی بین دو نماز، حجت الاسلام آل هاشم، امام جمعه ی محترم تبریز از آقایان حسین پورعلی، ناصر شهابی و رضا فیروزمند به نمایندگی از چهل جانباز و نابینای دو چرخه سوار، با اهدای لوح تقدیر تجلیل کرد.