کد خبر: 34439
نحوه صدور طرح ترافیک برای افراد دارای معلولیت
مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور درباره نحوه صدور طرح ترافیک برای افراد دارای معلولیت گفت: تمامی افراد دارای معلولیت متوسط به بالا که برای خدمات و تردد‌های شغلی، آموزشی، درمانی و حتی اوقات فراغت نیاز به طرح ترافیک دارند می‌توانند حداکثر تا ۱۲۰ روز در سال از طرح ترافیک استفاده کنند.

به گزارش ایران سپید شهبازی مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی درباره اختصاص سهمیه طرح ترافیک به معلولین بیان کرد: از بین تعداد معلولانی که واجد شرایط دریافت پلاک ویژه بوده اند تا کنون بیش از ۲۸ هزار نفر از افراد واجد شرایط توانسته اند پلاک ویژه افراد دارای معلولیت را بگیرند و از امکانات و خدمات آن استفاده کنند.

وی افزود:تمامی افراد دارای معلولیت متوسط به بالا که برای خدمات و تردد‌های شغلی، آموزشی، درمانی و حتی اوقات فراغت نیاز به طرح ترافیک دارند می‌توانند حداکثر تا ۱۲۰ روز در سال از طرح ترافیک استفاده کنند، با هماهنگی انجام شده با شهرداری به این افراد طرح تعلق می‌گیرد.

شهبازی بیان کرد: ما در سال گذشته بیش از ۵۵ هزار روز برگ طرح ترافیک به معلولان واجد شرایط ارائه کردیم.

مدیر کل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی در پاسخ به سوال که دادن پلاک ویژه به این دلیل است که سایر رانندگان اطلاع داشته باشند که فردی حاضر در خودرو داری معلولیت است آیا با دادن طرح ترافیک فکر می‌کنید این مسئله حل شود یا بهتر این است که پلاک ویژه به این افراد تعلق بگیرد؟، گفت:اهداف دادن پلاک ویژه به معلولان گسترده‌تر است، زیرا بعضی اوقات لزومی ندارد افراد بدانند فرد معلولی درون خودرو حضور دارد؛ این موضوع می‌تواند نکته منفی باشد و خانواده‌ها به این موضوع علاقه‌مند نباشند.

وی بیان کرد: پلاک ویژه به افرادی تعلق می‌گیرد که خودشان راننده هستند، معلولیت‌های جسمی حرکتی به ویژه اندام تحتانی دارند به این علت که مطالب مختلف برایشان مشخص باشد به طور مثال محل پارک‌های مشخصی در سطح شهر برای این افراد پیش بینی شده یا نیرو‌های امدادی و نیرو‌های انتظامی و اجرایی متوجه شوند که راننده این خودرو فرد دارای معلولیتی است که در زمان امداد رسانی شاید نیاز به کمک خاص و مشخص داشته باشد.
شهبازی ادامه داد:متاسفانه سیستم حمل و نقل عمومی ما مناسب سازی نیست، معابر ما شرایط مطلوبی برای تردد ایمنی این افراد ندارند به اجبار این افراد از خودرو‌های شخصی خود استفاده می‌کنند.

شهبازی ادامه داد: زمانی که معلولان از خودروی شخصی خود یا خانواده‌شان استفاده می‌کنند ما می‌توانیم خدماتی را به آن‌ها ارائه دهیم که ترددشان تسهیل شود به طور مثال طرح ترافیک به این افراد اعطا می‌شود یا برای تأمین هزینه‌های بخشی از تردد به این افراد کمک می‌کنیم.
شهبازی در پاسخ به این سوال که خانواده‌ها و افرادی که دارای معلولیت هستند و می‌خواهند طرح ترافیک دریافت کنند باید چگونه اقدام کنند؟، گفت:باید به محل کار خود مراجعه می‌کنند، زیرا کار از آنجا شروع می‌شود، معلولان می‌توانند در مراکز مثبت زندگی و در بخش‌های دیگری که پرونده دارند به بخش مددکاری مراجعه کنند و درخواست بهره مندی از طرح ترافیک یا هر خدمت دیگری که مورد نیاز شان است را ارائه دهند.

وی بیان کرد: افرادی که خود خودرو دارند طرح به نام خودشان صادر می‌شود. افرادی که خانواده از این خودرو‌ها استفاده می‌کند، می‌توانند پلاک یک خودرو را معرفی می‌کنند و نسبت فردی را که پیش از این خدمات را استفاده کرده و نوع خدمتی که قرار است انجام دهد مشخص می‌کنند سپس طرح ترافیک به افراد داده می‌شود و به خانواده نیز طرح ترافیک و سایر خدماتی که در بسته تردد در سازمان تعریف شده تعلق می‌گیرد.
شهبازی درباره واگذاری طرح ترافیک به متقاضیان مطرح کرد: به همه انجمن ها، گروه‌های فعال و معلولین اطلاع رسانی شده تا چنانچه این افراد خواستار استفاده از طرح ترافیک هستند، می‌توانند در چه فرآیندی درخواست خود را ارائه دهند. سال گذشته تلاش کردیم تا بتوانیم این خدمات را گسترده‌تر کنیم و خوشبختانه توانستیم و همه درخواست‌ها پاسخ دهیم.

مدیر کل دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی ادامه داد:سال گذشته تمام درخواست‌ها را پاسخ دادیم مگر در صورتی که افراد خود به دلایلی از گرفتن طرح ترافیک منصرف شدند، زیرا طرح ترافیک را شهرداری باید در سامانه ثبت کند و عوارض خودرو پرداخت شده باشد و یا موارد غیر قانونی دیگری حاکم بر خودرو نباشد در نتیجه از نظر ما تمام افرادی که متقاضی بودند می‌توانستند سال گذشته تا ۱۲۰ روز طرح دریافت کنند. امسال نیز همین روند در جریان است تعداد کسانی که از سال گذشته درخواست داده بودند و افرادی که جدیداً متقاضی هستند برنامه‌های کاری شان در حال انجام است.

وی در ادامه گفت: با توجه به جریان کرونا مقداری درخواست طرح ترافیک نسبت به سال‌های گذشته کاهش پیدا کرده است، زیرا تردد فعلاً در سطح تهران کمتر و ساعات طرح ترافیک نیز کاهش پیدا کرده است، اما در مجموع ما به تمامی نیاز‌های افرادی که درخواست داده اند توانستیم پاسخ دهیم.
شهبازی درباره آغاز واگذاری طرح ترافیک گفت: این طرح شروع شده و از ابتدای سال طرح ترافیک را به متقاضیان ارائه می‌دهیم ما توانسته بودیم ۵۵ هزار روزبرگ از شهرداری برای انجام این کار سهمیه بگیریم تا زمانی که این ۵۵ هزار روزبرگ را توزیع کنیم امکان متقاضی بودن افراد وجود خواهد داشت.

وی درباره افراد دارای معلولیتی که شدت معلولیت آن‌ها خفیف است، گفت: فقط به معلولین و خانواده معلولینی که معلولین ذهنی خفیف دارند مانند گروه طیف اتیسم طرح تعلق می‌گیرد، اما به سایر گروه‌های معلولیتی که معلولیت آن‌ها خفیف است طرح ترافیک تعلق نمی‌گیرد. افراد دارای معلولیت‌هایی با شدت متوسط و بیشتر واجد شرایط طرح ترافیک هستند.

Page Generated in 0/0050 sec