کد خبر: 34350
تمرین موسیقی راهی برای تمرکز در مطالعه
یکی دیگر از رتبه های برتر در کنکور سراسری 1400، سجاد مرادی حقیقت از ورامین است. آقای مرادی در دو گروه آزمایشی زبان و علوم انسانی شرکت کرده وشانس خود را سنجیده است.

به گزارش ایران سپید از او درباره رتبه اش در این دو گروه آزمایشی می پرسم: رتبه ام در علوم انسانی 933 و در زبان 310 شد.

س: به تحصیل در رشته های زبان هم علاقه دارید؟

ج: بله، من از 5 سالگی زبان خوانده ام. ابتدا با خاله ام تمرین می کردم و بعد به کلاس زبان رفتم که در اول معلمها به صورت خصوصی با من کار می کردند و بعد از آن با بچه های دیگر آموزش زبان را ادامه دادم.

س: در بین رشته های انتخابی خود از رشته های زبان هم استفاده کردید؟

ج: امسال ورودیهای مترجمی زبان محدود شده بود و مجبور شدم در اولویتهای چهارم و پنجم آنها را انتخاب کنم.

س: میزان بینایی شما چقدر است؟

ج: کم بینای شدید هستم.

س: دوران تحصیل را در چه مدارسی گذراندید؟

ج: دبستان را در مدرسه استثنایی شهرمان خواندم. راهنمایی را در مدرسه غیر انتفاعی و دبیرستان را در مدرسه نمونه دولتی گذراندم.

س: تجربه شما درباره تحصیل در مدرسه استثنایی چیست؟

ج: دوران ابتدایی به نظرم باید در مدرسه استثنایی گذرانده شود چون باید خط بریل را یاد بگیریم. معلمهای من تجربیات زیادی داشتند و از اینرو عالی بود. ولی چون بعد از تحصیل باید به دانشگاه برویم و با جامعه آشنا شویم به نظرم باید چند سال را هم در مدرسه تلفیقی بخوانیم.

س: در مدرسه نمونه دولتی از نظر رقابت با همکلاسیها و ارتباط با معلمها مشکلی نداشتید

ج: مشکل که داشتم معلمها نمی دانستند با من چگونه کار کنند ولی این وضعیت بعد از ترم اول درست شد و در آن موقع من شاگرد اول شدم. مدتی طول کشید تا به آنها توضیح بدهم که شرایط من چگونه است.

س: معلم رابط هم داشتید؟

ج: فقط در دوران راهنمایی یک سال معلم رابط داشتم. و هر بار که به استثنایی مراجعه کردم به من گفتند معلم رابط به تو تعلق نمی گیرد.

س: در گروه علوم انسانی چه رشته هایی را برای دانشگاه انتخاب کردید؟

ج: من به معلمی علاقه دارم و برای همین علیرغم اینکه می دانستم ما محدودیت انتخاب رشته های دانشگاه فرهنگیان را داریم ولی گفتم در شیوه نامه  های جدید شاید این محدودیت برطرف شده باشد و هم خواستم شانسم را امتحان کنم و برای همین در اولویت اول دانشگاه فرهنگیان را انتخاب کردم و بعد از آن رشته حقوق و روانشناسی را انتخاب کردم.

س: چرا به معلمی علاقه دارید؟

ج: من ارتباط با نوجوانان و فضای مدرسه را دوست دارم. ولی اگر نشود روانشناسی در اولویتهای بعدی من است چون می توانم با نوجوانان ارتباط بگیرم.

س: مدرسه شما برای آمادگی کنکور کلاس داشت یا کلاسهای مدرسه کافی بود؟

ج: مدرسه کلاسهای اضافی هم داشت ولی من بیشتر خودم درس می خواندم البته کلاسهای فوق العاده مدرسه هم یک مقدار به من کمک کرد.

س: به نظرتان تست زدن روش خاصی دارد که باید آن را آموخت؟

ج: وقتی در آزمونهای آزمایشی شرکت می کنیم بعد از مدتی دستمان می آید چگونه باید تست بزنیم و چگونه باید برای کنکور درس بخوانیم من از سال یازدهم در آزمونهای آزمایشی قلمچی شرکت می کردم برای همین سال دوازدهم می دانستم باید چه کار بکنم.

س: در ورامین در این آزمونها شرکت می کردید؟

ج: بله ولی منشی به من تعلق نمی گرفت و من خودم منشی می بردم آزمونها هم صوتی می شد که خوب بود.

س: در دوران تحصیل اوقات فراغت خود را چگونه می گذراندید؟

ج: من به کلاس آموزش دف می روم و در آن پیشرفت داشته ام. کتاب می خوانم، شعر می گویم داستان می نویسم حتی در مسابقات دانش آموزان استثنایی تهران جزو  پنج نفر برتر شدم.

س: آیا تصمیم دارید اشعار خود را جمع و منتشر کنید؟

ج: این قصد را دارم ولی باید بیشتر یاد بگیرم.

س: آموزش دف را تا چه مرحله ای ادامه داده اید؟

ج: تا مرحله متوسط. برای دف دو مربی داشتم اولین معلمم با آموزش به نابینایان آشنا بود و خودش هم دید کمی داشت و از بریل استفاده می کرد ولی دومین مربی من در یک آموزشگاه معمولی بود و به مرور متوجه شد چگونه به من درس بدهد و تمرین بخواهد.

س: موسیقی برای کمک به درس خواندن و تمرکز چقدر تاثیر دارد؟

ج: من به خصوص در سال دوازدهم که درسها فشرده تر بود هر وقت نیم ساعت موسیقی کار می کردم با تسلط و آرامش کامل برای تست زدن می رفتم و درسهایم را حفظ می کردم وبرای من تاثیر بسیار مثبتی داشت.

س: در جلسه کنکور شرایط چگونه بود آیا مشکلی داشتید؟

ج: من کنکور انسانی را اول دادم که خیلی خوب بود و مسئولان جلسه با شرایط ما آشنا بودند و می دانستند زمان را چگونه در نظر بگیرند در کنکور زبان هم  منشی من خیلی خوب و مسلط بود و چندین بار به مسئولان برگزاری آزمون توضیح داد که زمان آزمون برای من باید بیشتر باشد ولی بارها آمدند و گفتند دفترچه را بده ببریم و به من استرس وارد کردند ولی بالاخره راضی شدند که زمان اضافی را در نظر بگیرند. در حالیکه این زمان قانونی است

س: برای اینکه این مشکل پیش نیاید چه کار باید کرد؟

ج: وقتی دانش آموز کم بینا یا نابینا به حوزه ای فرستاده می شود باید یکسری آموزشهای اولیه به مسئولان حوزه داده شود و بخشنامه ها باید محکمتر ابلاغ شود که متوجه شوند این داوطلبان نیاز دارند که دفترچه بریل داشته باشند و وقت اضافی به آنها تعلق گیرد من قبل از آزمون هم تذکر داده بودم ولی تاثیری نداشت حتی گفته بودم دفترچه بریل لازم دارم با اینکه برای من دفترچه بریل به حوزه فرستاده شده بود به سختی آن را برای من آوردند که خیلی تعجب کردم و فکر می کردند من اگر از دفترچه بریل استفاده کنم دیگر لازم ندارم که دفترچه بینایی هم داشته باشم و برعکس.

س: بعدا پیگیری نکردید تا ببینید این مشکل چرا به وجود آمده است؟

ج: نه . همان سر جلسه هنگام دادن دفترچه های اختصاصی متوجه شدند و قوانین را رعایت کردند.

س:  از دفترچه بریل چه موقع استفاده کردید؟

ج: در آزمون انسانی بیشتر از دفترچه بریل استفاده کردم. منشی هم سوالاتی مثل ادبیات را که خواندنش با بریل طول می کشید را برایم خواند. در کنکور زبان آزمونهای عمومی را با بریل خواندم ولی چون بر کوتاه نویسیها تسلط نداشتم سوالهای انگلیسی را منشی خواند

س: قبل از شروع جلسه چه هماهنگیهایی با منشی داشتید؟

ج: منشی من گویا تجربه دادن آزمون با افراد نابینا را داشت و خیلی خوب جوابهای من را در پاسخنامه وارد می کرد

س: برای انتخاب رشته پیش مشاور هم رفتید یا فقط به علاقه خود توجه کردید؟

ج: من تصمیمم را گرفته بودم ولی پیش مشاور هم رفتم و این نظر ایشان بود که انتخاب اول را از دانشگاه فرهنگیان انتخاب کنم شاید شرایط فرق کرده باشد

س: چه توصیه ای به دوستان نابینای دیگر دارید در سال آخر و جلسه کنکور به چه نکاتی توجه کنند؟

ج: تمام تلاش و سعی خود را معطوف به این کنند که درس بخوانند من اگر بیشتر تلاش می کردم رتبه بهتری به دست می آوردم. این برای همه دانش آموزان لازم است که رتبه خوبی به دست بیاورند ولی ما دانش آموزان نابینا و کم بینا برای اشتغال و برای اینکه به علاقه مان برسیم آوردن رتبه خوب، بیشتر اهمیت دارد البته این تلاش نباید مطلق باشد و از صبح تا شب درس بخوانیم . من گاه که این کار را انجام می دادم احساس می کردم به چیزهایی که تا آن وقت خوانده بودم آسیب می رساند به نظرم اگر به کتاب علاقه دارند گاهی کتاب بخوانند یا گاهی موسیقی گوش بدهند فیلم ببینند اینها لازم است در جلسه کنکور هم اصلا نباید به خودشان استرس راه بدهند سعی کنند ریلکس باشند و شب کنکور به کارهایی که علاقه دارند بیشتر بپردازند   و در جلسه فرض کنند یک آزمون آزمایشی می دهند

Page Generated in 0/0052 sec