کد خبر: 3387
دو راهی اعزام کاروان کیفی یا کمی به بازیهای آسیایی اینجئون
بازیهای آسیایی اینچئون کره جنوبی از تاریخ 28 شهریور تا 12 مهرماه سال جاری برگزار می شود و قرار است کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران نیز در این بازیها حضوری قدرتمند داشته باشد.

به گزارش ایران سپید ایران در دوره گذشته این بازیها در گوانگژو چین عنوان چهارم را بدست آورد و وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در تلاش هستند تا این بار نیز حداقل این عنوان تکرارشود. انتظاری که بسیار سخت برآورده خواهد شد.


زیرا از یکسو تفاوت تیم ایران با قزاقستان پنجم آسیا که در دوره گذشته بازیها بعد از ایران قرار گرفت،یک مدال طلا بود و از سوی دیگر دراین دوره کشور میزبان دررشته هایی که ما مدال کسب می کنیم، مدعی است واین مدال ها را تهدید می کند.

اما مهمترین تهدید مدال های ایران کمبود بودجه و آماده نبودن تیم های اعزامی هستند که به سبب مشکلات مالی بالغو اردوهاو غیبت از مسابقات بین المللی مواجه بوده و از آمادگی لازم به دور هستند. البته کمیته ملی المپیک تلاش می کند تا با بودجه موجود و افزایش نظارت بر این تیم ها در 5 ماه باقیمانده انها را به آمادگی مطلوب برساند.

بنابر برآوردهای اولیه به سبب هزینه های بالای کره جنوبی و بالارفتن قیمت دلار کمیته ملی المپیک برای اعزام کاروان به بازیهای آسیایی اینچئون به حدود80 تا 90میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، در حالیکه کل بودجه سالانه این کمیته به 40 میلیارد تومان هم نمی رسد.

کمیته ملی المپیک انتظار دارد که در این مسیر کمک هایی از وزارت ورزش و جوانان دریافت کند و از سوی دیگر حامی مالی نیز برای این بازیها پیدا کند.

این کمیته همچنین در دو راهی اعزام کاروانی کمی و یا کیفی به این بازیها قرار دارد، از سویی علاقمند است تا یک کاروان گسترده و بزرگ اعزام کند و از سوی دیگر با توجه به مشکلات مالی و همچنین وضعیت اقتصادی کشور به فکر اعزام یک کاروان جمع و جو و کیفی است که خروجی این کاروان کسب مدال های مناسب باشد.

کمیته ملی المپیک به همین منظور فدراسیون های ورزشی را به سه دسته یک ، دو و سه از بابت کسب مدال تقسیم کرده است.

دسته یک شامل فدراسیون هایی هستند که امکان کسب مدال طلا دارند مثل کشتی، تکواندو، وزنه برداری، والیبال، تیراندازی با کمان، دوومیدانی، کاراته و ووشو و دسته دو نیز به فدراسیون های بسکتبال، والیبال، بوکس، شمشیربازی ، فوتبال، هندبال کبدی، قایقرانی، جودو، دوچرخه سواری، سپک تاکرا و واترپلو تعلق دارد که شانس کسب مدال دارند اما رنگ آن مشخص نیست و دیگری هم رشته های شنا، بدمینتون، اسکواش، سه گانه، راگبی، تنیس روی میز هستند که بیشتر نگاه به آنها توسعه ایی است و شانس کسب مدال شان اندک است.

کمیته ملی المپیک باراه اندازی شورای ارزیابی وتحلیل فنی به ریاست احمد دنیامالی قصد نظارت بر این رشته ها را دارد که در کنار آن اصغر رحیمی نیز ریاست نظارت بر تیم های ملی را عهده دار شده است.در این بین نگاه کمیته ملی المپیک به حضور بانوان در این بازیها نگاه توسعه ایی است و از سوی دیگر نگاه خود کمیته بین المللی الپیک هم نگاه حمایت از ورزش بانوان می باشد.

در این حال اکثر کارشناسان در شرایط اقتصادی موجود و تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی اعزام کاروانی کیفی به این بازیها را توصیه می کنند تا بتوان با کمترین نفرات بیشتر مدال ها را کسب کرد.

امسال همچنین المپیک جوانان در نانجینگ چین در تیرماه برگزار می شود که کشورمان 7 سهمیه بدست اورده است و 6ووشوکار نیز برای اجرای برنامه های نمایشی به آن اعزام می شوند.

بازیهای المپیک ساحلی پوکت تایلند نیز دیگر برنامه مهم کمیته ملی المپیک است که در کنار آنها بازیهای پاراآسیایی اینچئون بعد از بازیهای آسیایی برگزار می شود که بودجه آن نیز از سوی کیمته ملی المپیک تامین خواهد شد.

ورزشکاران و کارشناسان انتظار دارند که دولت امسال نگاه خاصی به ورزش داشته باشد وحمایت های خود را از ورزش به سبب اهمیت برنامه ها افزایش دهد تا تیم های قدرتمندی به این بازیها بویژه اینچئون اعزام شوند چرا که کارنامه ورزش کشور در بعد آسیایی در اینچئون صادر خواهد شد.

Page Generated in 0/0054 sec