کد خبر: 23171
تهیه ۸۵ هزار تبلت توسط بسیج دانش آموزی و بسیج فرهنگیان در قالب پویش نذر هوشمند برای دانش آموزان محروم
معاون و جانشین وزیر در طرح هدایت گفت: با راه اندازی پویش نذر هوشمند توسط بسیج دانش آموزی تاکنون منابع تأمین ۶۰ هزار تبلت برای دانش آموزان نیازمند فراهم شده است و بسیج‌ فرهنگیان نیز تاکنون ۲۵ هزار تبلت برای دانش آموزان محروم تهیه کرده است.

به گزارش ایران سپید به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان آموزش و پرورش استثنایی؛ دکتر سید جواد حسینی در این نشست که در محل معاونت فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد به تشریح طرح هدایت پرداخت و اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سراسری مدارس کشور، حضور دانش آموزان در مدارس با تعطیلی مواجه شد اما جریان آموزش و پرورش دانش آموزان با طراحی اطلس یادگیری استمرار یافت.

وی افزود: در این راستا راهبردهای ده گانه پوشش حداکثری، نظارت حداکثری، ارتباط حداکثری، مسئولیت پذیری حداکثری، پاسخگویی حداکثری، انعطاف پذیری حداکثری، مشارکت حداکثری، هوشیاری حداکثری ، هماهنگی حداکثری و مدیریت زمان حداکثری توسط وزیر محترم آموزش و پرورش اعلام و برآن اساس جریان تعلیم و تربیت استمرار یافت.

جانشین وزیر آموزش و پرورش در طرح هدایت با بیان اینکه  استمرار آموزش و پوشش حداکثری راهبرد مهمی بود که مورد نظر قرار گرفت اظهار کرد: در این راستا بلافاصله بعد از تعطیلی مدارس، صدا و سیمای جمهوری اسلامی در این عرصه حاضر شد و در چندین شبکه کلاس های تلویزیونی برقرار گردید.

وی گفت: با توجه به راهبرد انعطاف حداکثری علاوه بر آموزش های تلویزیونی آموزش از طریق بسته های یادگیری و درسنامه، استفاده از ظرفیت خانواده ها و بستگان، استفاده از روش های خودآموز، در برخی شرایط حضور معلمان در منازل و خصوصاً آموزش در بستر فضای مجازی با طراحی شبکه شاد به منظور تداوم و پوشش حداکثری استمرار یافت.

حسینی با اشاره به حضور و استفاده بیش از ۷۰ درصد از دانش آموزان از شبکه شاد گفت:  شبکه دانش آموزی شاد، شبکه ای آموزشی است که  منعطف،  مستقل، عادلانه و در دسترس است و بهترین جایگزین آموزش های حضوری در عصر کرونا است.

جانشین وزیر در طرح هدایت با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در آخرین اجلاس روسای آموزش و پرورش  گفت: مقام‌معظم رهبری اطلسی از مسائل آموزش و پرورش را به صورت کارشناسانه بیان کردند و مهمترین بحث معظم له عدالت آموزشی بود که شامل عدالت منطقه ای ، عدالت مدرسه ای و عدالت دیجیتالی و مجازی است.

حسینی با بیان کارکردهای وسایل هوشمند آموزشی در عصر کرونا  اظهار کرد: ایجاد فرصتی برای عدالت آموزشی و  تداوم آموزش در شرایط کرونا از جمله کارکردهای وسایل هوشمند آموزشی است.

وی افزود: وجود این تجهیزات  "رنج و درد کودکانه" نداشتن وسایل هوشمند را می زداید و این تجهیزات ارتباطی هوشمند نه تنها در حکم مدرسه و کلاس درس عمل می کنند بلکه در حکم ساخت آزمایشگاه، کتابخانه و سایر موقعیت های بی بدیل یادگیری نیز ایفای نقش می نمایند

وی  تصریح کرد:  وجود وسایل هوشمند آموزشی از ترک تحصیل دانش آموزان محروم روستایی و دختران نیز میتواند جلوگیری کند.

 معاون وزیر با بیان اینکه به منظور بهره گیری عادلانه همه دانش آموزان از فضای آموزشی خصوصاٌ در بستر شبکه شاد و آموزش های الکترونیکی در وزارت آموزش و پرورش طرح"هدایت" (هر دانش آموز یک تبلت، هر تبلت یک مدرسه  - یک کلاس) تدوین شد اظهار کرد: چه کسانی از این امکانات بی بهره اند، این دانش آموزان از چه نوع امکاناتی بی بهره اند، این دانش آموزان در کدام قلمرو جغرافیایی کشور و کدام استانها، مناطق و مدارس تحصیل می کنند، چگونه می توان با بسیج امکانات وزارتخانه، بخش دولتی، عمومی و مردمی با مشارکت همگانی این امکانات را تهیه کرد،  این تجهیزات و امکانات را از کجاها می توان تهیه نمود ومکانیزم تسهیل تهیه این امکانات و نیز توزیع مناسب آن چگونه باید باشد،  شش محور اصلی طرح هدایت است.
 ‏
حسینی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار بیش از  ۳ میلیون دانش آموز به هیچ وسیله ارتباطی برای اتصال به شاد دسترسی ندارند و بیش از ۷۰۰ هزار دانش آموز نیز به اینترنت دسترسی ندارند، افزود: حرکت اهدای تبلت و وسایل هوشمند به دانش آموزان نیازمند با آغاز طرح هدایت شتاب گرفته است و تاکنون ۲۱۵ هزار تبلت و وسیله هوشمند ارتباطی به دانش آموزان نیازمند اهدا شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون پویش های مردمی زیادی   خصوص تامین تجهیزات هوشمند آموزشی راه اندازی شده است گفت: یکی از این پویش ها  پویش نذر هوشمند است که توسط بسیج دانش آموزی‌ایجاد شده است و در این قالب تاکنون منابع تأمین ۶۰ هزار تبلت برای دانش آموزان نیازمند فراهم شده است.

وی گفت: بسیج فرهنگیان نیز با مشارکت فرهنگیان بسیجی تاکنون ۲۵ هزار تبلت برای دانش آموزان نیازمند تهیه کرده است.
وی تصریح کرد: بسیج ظرفیت مردمی بی بدیلی است و پویش نذر هوشمند  قابلیت تسری به تمامی ارکان بسیج، پایگاه های بسیج و اقشار  را دارد.
جانشین وزیر در طرح هدایت با بیان اینکه بیش از ۷۰۰ هزار دانش آموز از دسترسی به اینترنت و شبکه شاد به دلیل عدم وجود امکانات ارتباطی بویژه در مناطق صعب العبور محروم هستند، اظهار کرد: آموزش این دانش آموزان نیز باید با جدیت پیگیری شود و بسیج  در کنار معلمان برای آموزش این دانش آموزان می‌تواند به کمک آموزش و پرورش بیاید.

شایان ذکر است در این نشست مقرر شد معاون و جانشین وزیر در طرح هدایت به نمایندگی از وزارت آموزش و پرورش  و معاونت فرهنگی سپاه پاسداران در قالب ۵ کارگروه نیازمندی های  لازم را احصا و تبدیل به تفاهم نامه ای برای همکاری فراگیر در راستای کاهش مشکل عقب افتادگی تحصیلی دانش آموزان، افزایش کیفیت آموزشی و کاهش بازماندگان از تحصیل نمایند.

قابل ذکر است  در  این نشست  معاون فرهنگی سپاه پاسداران، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، نمایندگانی از معاونت های آموزش ابتدایی، آموزش متوسطه و مدارس غیر دولتی و راه دور وزارت آموزش  و پرورش و نمایندگانی از بنیاد برکت، کمیته امداد امام خمینی، بنیاد احسان، بنیاد مستضعفان، آستان قدس رضوی و  وزارت کار حضور داشتند.

Page Generated in 0/0054 sec