به گزارش ایران سپید هوشنگ شریعتی در خصوص وضعیت ورزش نابینایان در استان کردستان در گفتگو با ایران سپید گفت: هیأت نابینایان کردستان در بعد ورزش قهرمانی، در رشته های گلبال، دو و میدانی، شطرنج، شنا و پاورلیفتینگ فعالیت می کند. در ورزش همگانی نیز رشته دومینو مخصوص مناطق کردنشین را داریم که تا به حال چندین دوره مسابقات استانی آن را برگزار کردیم.
شریعتی بیان کرد: در حال حاضر به علت شیوع کرونا، در مسابقات غیر حضوری آمادگی جسمانی که توسط فدراسیون نابینایان برگزار می شود شرکت می کنیم.
وی افزود: یکی دیگر از رشته هایی که در ورزش همگانی به آن توجه داریم، راه اندازی خط تولید رشته شودان در همه شهرستان های استان است. اخیراً نیز با آموزش و پرورش استثنایی تفاهم نامه ای را امضا کردیم تا رشته شودان را در مدارس نابینایان داشته باشیم.
رئیس هیأت ورزش نابینایان کردستان گفت: در ماه های اخیر به علت افت و خیز های کرونا تعداد ورزشکاران نابینا و کم بینای بیمه شده هیأت به 156 نفر رسیده است که در 9 شهرستان استان فعال هستند. وی بیان کرد: اخیراً توانستیم در شهر های بیجار، دیوان دره و دهگلان نیز هیأت نابینایان را احیا کنیم. پیشتر نیز در شهر های سنندج، مریوان، کامیاران، قروه، سقز و بانه هیأت فعال داشتیم.
شریعتی در خصوص زیرساخت های ورزش نابینایان در استان کردستان گفت: به طور کلی سرانه فضای ورزشی در کشور پایین است. این امر هم در ورزش نابینایان و هم برای سایر هیأت های ورزشی صدق می کند. اما خوشبختانه ما یک خانه ویژه ورزش نابینایان در کردستان داریم که رشته های ورزش قهرمانی و همگانی ما را در شهر سنندج پوشش می دهد. در سایر شهرستان های استان نیز با تعاملی که با اداره ورزش و جوانان داریم، سالن را در اختیار ورزشکاران ما قرار می دهند.
شریعتی در پایان در خصوص استعدادیابی از ورزشکاران نابینای کردستان گفت: چهار سال پیش طی تفاهم نامه ای که با آموزش و پرورش استثنایی داشتیم، از نزدیک به 95 نفر از دانش آموزان مریوانی و در سطح استان استعدادیابی کردیم که در همین لحظه چهار بازیکن در رشته دو و میدانی، یک ورزشکار در گلبال و یک نفر در شنا در اردو های تیم ملی جوانان و نوجوانان حضور دارند که اگر انتخاب شوند، سال آینده به مسابقات پارا آسیایی جوانان در بحرین اعزام خواهند شد.