کد خبر: 22797
تولد نرم‌افزاری تازه برای مسیریابی افراد نابینا و کم‌بینا
هر روز از این گوشه و آن گوشه دنیا خبر می‌رسد که اپلیکیشنی جدید برای مسیریابی و نقشه‌خوانی آسیب دیدگان بینایی متولد شده است اما پاره‌ای از مسائل که شرح آنها نه در حوصله این متن می‌گنجد و نه حتی ضرورتی دارد، باعث می‌شود ما نابینایان ایرانی نتوانیم از صد در صدِ امکانات این قبیل ابزارها استفاده کنیم.

به گزارش ایران سپید اما خب حکایتِ وصف‌العیش، نصف‌العیش است دیگر؛ حرفش را می‌زنیم، به امید آنکه روزی پنجره‌ای باز شود و هوای تازه‌ای در زندگی نابینایان ایرانی دمیدن آغاز کند.

اِوِیر، «AWARE»، نام یکی از جدیدترین نرم‌افزارهای مسیریاب است که برای استفاده نابینایان تولید شده است. این اپلیکیشن رایگان است و کاربران هر دو سیستم عاملِ رایج مبایلی، اندروید و آی او اس، می‌توانند آن را بر روی گوشی‌هایشان نصب کنند. اما این اپلیکیشن چه امکاناتی را در اختیار کاربران نابینایش قرار می‌دهد؟

اپلیکیشن را یک شرکت آمریکایی به نام سِنسیبِل اینوِیشنز «Sensible Innovations» که چند سال است در زمینه تولید محصولات ویژه مسیریابی نابینایان فعالیت دارد طراحی کرده است. این اپلیکیشن برای نخستین بار در نمایشگاه CES ۲۰۱۸ رونمایی شد و جایزه‌ای را هم به خودش اختصاص داد. سیستمی که در اِوِیر به کار رفته مرکب از یک اپلیکیشن است که بر روی گوشی کاربر نابینا نصب می‌شود و تعدادی برچسب که در انواع محیط‌ها قابل نصب است. اپلیکیشن از فناوری اینترنت چیزها یا IoT استفاده می‌کند. در واقع برچسب‌ها ابزاری هستند که اشیا یا اجزای محیطی را برای اپلیکیشن قابل شناسایی می‌کنند و اپ بعد از شناسایی هر شیء ضمن اعلام نام آن، می‌تواند راهنمایی‌های لازم را به کاربر بدهد. به طور مثال، می‌توان برچسب را بر روی یک دستگاه خودپرداز نصب کرد تا کاربر نابینا موقع عبور از مقابل آن از وجودش باخبر شود و حتی می‌توان برای اپ امکانی را در نظر گرفت که وقتی کاربر در مقابل دستگاه قرار گرفت پیامی مبنی بر جزئیات مربوط به شکل دستگاه و محل قرارگیری دکمه‌ها و سایر اجزای آن از گوشی پخش شود. همین کار را می‌توان برای فروشگاه‌ها انجام داد و قفسه‌ها و راهروهای متعدد فروشگاه را به وسیله این برچسب‌ها برای نابینایان مناسبسازی کرد.

غیر از مواردی که در بالا شرح داده شد، اویر این امکان را هم به کاربر می‌دهد که بتواند محیط اطرافش را تا چند صد متر کاوش کند و مکان‌های اطراف و فاصله و جهت جغرافیایی قرار گرفتن هر کدام را شناسایی کند. این اپلیکیشن از امکاناتی نظیر قطب‌نما و جستجوی صوتی هم برخوردار است. همچنین نوشته‌ها و سایر موارد در محیط این اپلیکیشن از نظر رنگ و اندازه متون به گونه‌ای طراحی شده که کاربران کم‌بینا هم بتوانند به سادگی از آن استفاده کنند. علاقمندان می‌توانند با جستجوی نام این اپلیکیشن در فروشگاه گوگل آن را بر روی گوشی‌های اندرویدی نصب و امتحان کنند.

Page Generated in 0/0046 sec