کد خبر: 22788
بهزیستی، شناسنامه اجتماعی محلات است
شورای اداری بهزیستی استان اصفهان با حضور دکتر محمد نفریه معاون امور توانبخشی و مهندس مصطفی سراج مدیر کل مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور برگزار شد.

به گزارش ایران سپید به نقل از بهزیستی اصفهان، دکتر محمد نفریه معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در جلسه شورای اداری بهزیستی استان، با اشاره به راه‌اندازی ۲۴۰۰ مرکز مثبت زندگی در کشور، گفت: با راه‌اندازی این مراکز بالغ بر ۱۰ هزار مددکار با تحصیلات مرتبط به ارائه خدمات مددکاری تخصصی خواهند پرداخت.

وی افزود: ایجاد مراکز مثبت زندگی در واقع مردمی کردن ارائه خدمات محسوب می‌شود. با این طرح خدمات محله محور و دسترس پذیر می‌شود. در واقع بهزیستی با ایجاد و گسترش مراکز مثبت زندگی، بهزیستی کوچک و تخصصی در محلات راه‌اندازی می کند و به جای رجوع جامعه هدف به بهزیستی، کارشناسان مراکز مثبت زندگی به آنها مراجعه می‌کنند.
دکتر نفریه گفت: مراکز مثبت زندگی، شناسنامه اجتماعی خدمات بهزیستی بر اساس نگاه خانواده‌محوری است و در حوزه افراد دارای معلولیت که تا کنون بر فرد معلول تمرکز داشت، نیازمندی‌های کل خانواده لحاظ می‌شود و از همین رو ایجاد این مراکز  بیشترین بازدهی را برای حوزه توانبخشی سازمان به همراه خواهد داشت.
رویکرد خانواده‌محوری اساس فعالیت‌های بهزیستی 
دکتر نفریه با تاکید بر رویکرد خانوداه محوری بهزیستی در تمامی فعالیت‌های اجرایی، تصریح کرد: در گذشته خدمات بهزیستی بویژه مستمری ماهانه مختص خود فرد دارای معلولیت بود و خانواده فرد معلول یا معلول سرپرست خانوار از کار افتاده مغفول واقع می‌شد. اما در نگاه خانواده محور، کل خانواده از خدمات سازمان استفاده می‌کنند و بر همین اساس ۱۷۸ هزار فرد دارای معلولیت را با بعد خانوار تحت پوشش حمایتی حوزه توانبخشی قرار دادیم و بر اساس همین رویکرد حتی فرزندان دانشجوی افراد دارای معلولیت سرپرست خانوار از کمک هزینه دانشجویی برخوردار شدند.
وی گفت: ۱۲هزار نفری که حق پرستاری دریافت می‌کردند، امسال به ۳۲ هزار نفر افزایش پیدا کرده‌ است و  میزان حق پرستاری همانند یا حداقل دوم سوم هزینه دریافت حق پرستاری افراد دارای ضایعه نخاعی می‌شود.
نقش بی بدیل مشاوران در مطالبه‌گری حقوق افراد دارای معلولیت
معاون توانبخشی بهزیستی کشور با تبریک به دکتر ولی اله نصر مدیر کل بهزیستی استان اصفهان در انتصاب مشاوران معلول در حوزه افراد دارای معلولیت بینایی، شنوایی، جسمی حرکتی، کم توان ذهنی و اتیسم؛ گفت:  حضور فعال افراد دارای معلولیت در کسوت مشاور رییس سازمان بهزیستی کشور، نقش مهم و تعیین کننده در مطالبه‌گری و احقاق حقوق افراد دارای معلولیت به همراه داشته ‌است و گسترش این حرکت در سطح استان‌ها و شهرستان‌های کشور، قطعا مصدر خیری برای حضور پر رنگ افراد دارای معلولیت در سطح جامعه و  در نتیجه توانمندسازی آنها خواهد بود.
وی افزود: ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور با برگزاری جلسات منظم و استفاده از نقطه نظرات همین مشاورین با حضور عالی‌ترین مقام وزراتخانه‌های مختلف روند بسیار خوبی را طی نموده‌ است و برای اولین بار این ستاد با حضور معاونین وزرای برخی از وزراتخانه‌ها در استان یزد برگزار شد و امیدواریم اردیبهشت‌ماه سال آینده این کمیته را در استان اصفهان تشکیل دهیم.
۸ خدمت ستاره دار بیمه، بی ستاره شد 
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ۸۶ خدمت توانبخشی که ۵۶  خدمت از این تعداد جزء خدمات ستاره دار بیمه است؛ ابراز داشت: در تفاهم‌نامه‌ی منعقده بین سازمان بهزیستی کشور و بیمه سلامت که در راستای اجرای ماده ۶ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت منعقد شد؛ وزارت بهداشت مکلف است پوشش بیمه سلامت افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی را به‌گونه‌ای تأمین کند که علاوه بر ارائه خدمات درمانی، خدمات توانبخشی جسمی و روانی نیز ارائه دهد.
وی تاکید کرد: برای اجرای این ماده مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه و بودجه و با مصوبه مجلس در ردیف ۲۴ تبصره ۱۴ قانون بودجه گنجانده شده است. مطابق این تفاهم نامه، یک میلیون و ۱۶ هزار نفر از افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی که دارای دفترچه معتبر از بیمه سلامت هستند، می‌توانند از ۸ خدمت ستاره داری که قبلاً تحت پوشش بیمه پایه سلامت نبود، برخوردار شوند و تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

زبان اشاره ملی در حال تدوین است
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به نیازهای اجتماعی افراد دارای معلولیت شنوایی، گفت: سامانه مترجمی زبان اشاره به صورت پایلوت در استان خراستان رضوی شروع به فعالیت کرده است که امیدواریم بتوانیم با آموزش افراد علاقه‌مند در حوزه مترجمی زبان اشاره، این طرح را در سطح کشور گسترش دهیم.
وی گفت: در همین خصوص با دستگاه قضا و کانون وکلای کشور رایزنی‌هایی کرده‌ایم که در پرونده‌های قضایی افراد دارای معلولیت شنوایی، مترجم زبان اشاره وجود داشته باشد تا حقی از این عزیزان ضایع نشود.
دکتر نفریه افزود: در تفاهمی که با وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی انجام شده است، به دنبال ثبت زبان اشاره ملی هستیم و در حال حاضر با استفاده از انجمن‌های ناشنوایان مختلف کشور در حال تدوین این زبان ملی هستیم.
نمایشگاه دائمی کشوری وسایل توانبخشی در اصفهان تاسیس می شود
دکتر نفریه با اشاره به دغدغه های افراد دارای معلولیت در حوزه تهیه وسایل کمک توانبخشی، تصریح کرد: بهزیستی کشور برای دسترسی افراد دارای معلولیت به وسایل کمک توانبخشی مناسب، مرغوب و مقرون به صرفه به دنبال راه‌اندازی نمایشگاهی در تهران بود که شرایط این امر محقق نشد و به همین خاطر با توجه به اعلام آمادگی بهزیستی استان اصفهان و پتانسیل بسیار خوب این استان، امیدواریم در آینده‌ای نزدیک این نمایشگاه کشوری را در اصفهان بر پا کنیم.

 

Page Generated in 0/0052 sec