وی ادامه داد: قوه قضاییه طبق برنامهای براساس مادههای ۱۶ و ۱۷ قانون خانواده، در نظر دارند تا مراکز مشاوره خانواده را راهاندازی کنند و سازمان بهزیستی نیز میتواند در قالب سامانه «تصمیم» و مراکز مشاورهای خود سایر دعاوی را رصد و پذیرش کند و به مراجعهکنندگان خدمات لازم را ارائه دهد.
وحیدنیا خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی کشور با فعالیت ۸۳۹ مرکز مشاورهای به واحدهای دیگری مانند دفاتر پیشخوان دولت متصل هستند. دفاتر پیشخوان دولت به نظام ارجاع این مراکز وصل شدهاند.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی کشور امکان استقرار برنامه سامانه «تصمیم» را حتی در شهرهای کمتر از ۵۰ هزار نفر مشروط به تامین منابع از سازمان برنامه و بودجه دارد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی سال ۹۵ در راستای لایحه برنامه ششم توسعه، سازمان بهزیستی کشور را مکلف کردند در راستای کنترل و کاهش نرخ طلاق به ۲۰ درصد طی ۵ سال آینده اقدام کند.
براساس آمار موجود روی سایت ثبت احوال از ابتدای امسال تاکنون در مجموع ۳۴ هزار و ۶۵۹ مورد طلاق ثبت شده است.
سازمان بهزیستی به منظور ارائه خدمات مشاورهای به زوجها در آستانه طلاق و منصرف کردن آنها از طلاق با همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه سامانهای به نام «تصمیم» راه اندازی کردهاند. زوجهایی که از ادامه زندگی منصرف میشوند و قصد طلاق دارند باید قبل از مراجعه به دادگاه در سامانه «تصمیم» ثبت نام کنند. این سامانه زوجین را به نزدیکترین مراکز مشاوره و مددکاری ارجاع میدهد. در مراکز مشاوره و مددکاری سعی میشود خانوادهها را از طلاق منصرف کنند.
سامانه تصمیم به آدرس اینترنتی http://www.zaman.behzisti.net/ طرح مشترک بهزیستی و قوه قضائیه در جهت کاهش طلاق است. این سامانه امکان نظارت و کنترل بیشتر بر فرایند ارجاع از پذیرش متقاضیان تا مرحله ارزیابی، غربالگری، ارائه خدمات مشاوره روانشناسی، حقوقی و مددکاری را فراهم می کند.