به گزارش ایران سپید ˈ جمشید انصاریˈ روز چهارشنبه در ستاد مواد مخدر استان افزود: متاسفاته تبلیغات صورت گرفته و نوع نگرش جامعه به مقوله اعتیاد و فرد معتاد موجب شده عملا انجام کارها و فعالیت های این بخش با مشکلاتی مواجه شود.
وی یادآور شد: بسیاری از خانواده ها به دلیل فضای حاکم به کتمان کردن اعتیاد خود یا فرد معتاد مبادرت و در واقع این مقوله را نوعی جرم قلمداد می کنند.
انصاری افزود: دوگانگی بوجود آمده در این بخش موجب شده اقدامات و برنامه ریزی های لازم برا ی مقابله با این معضل با دشواری هایی مواجه شود.
وی اظهار کرد: طی سالهای گذشته در ایران به ویژه نیروی انتظامی برای مقابله با معضل خانمانسوز مواد مخدر وارد عمل شده و در این راه سه هزار و 700 شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
استاندار زنجان گفت: بر اساس آمارهای اعلام شده بیکاران بیشترین تعداد معتادان در این استان را تشکیل می دهند و تدوین برنامه جامعی برای پیشگیری از افزایش موارد جدید امری ضروری است.
وی یادآور شد: بسیاری از معتادان برای بازگشت به آغوش خانواده و جامعه با مشکلاتی متعددی مواجه هستند و این مهم به نوعی به بازگشت مجدد آنها به حوزه اعتیاد حکایت دارد.
انصاری افزود: ارایه برنامه های پیشگیرانه اعتیاد در استان زنجان بر جامعه هدف تاثیر بسزایی در کاهش تعداد مبتلایان دارد.
استاندار زنجان به توزیع اعتبارات مواد مخدر در سطح کشور اشاره کرد و گفت: 20 درصد اعتبارات به صورت استانی و 80 درصد آن به دستگاه های ملی اختصاص می یابد و باید در نحوه توزیع آن تغییراتی انجام شود.
وی اظهار کرد: توزیع اعتبارات مواد مخدر به صورت استانی چشم انداز بهتری را در برنامه ریزی ها فراهم می کند.
انصاری افزود: آمارهای گوناگونی در ارتباط با وضعیت اعتیاد و معتادان در این استان وجود دارد و در این بخش باید بازنگری لازم انجام گیرد.
مدیر کل بهزیستی استان زنجان نیز گفت: با کارهای انجام گرفته 234 هزار و 567 نفر تحت پوشش برنامه های پیشگیری این اداره کل قرار دارند.
مرتضی مکاریان گفت: مشکلات و چالش هایی برای اجرای کامل برنامه های پیشگیری وجود دارد که عدم تخصیص اعتبارات فرهنگی بر اساس تفاهم نامه و اعتبارات 9 ماهه نخست امسال از جمله مشکلات پیش رو است.
وی اظهار کرد: راهبرد تدافعی در حوزه مقابله با شیوع مواد مخدر چندان کار آیی ندارد و این روند باید شکل تهاجمی به خود گیرد.