به گزارش ایران سپید چندسالی است که خبر صدور کارت های هوشمند برای افراد دارای معلولیت رسانه ای شده است و معلولان برای دریافت این کارتهای هوشمند باید مجددا به کمیسیون های پزشکی مراجعه می کردندتا نوع و شدت معلولیتشان بررسی و کارت های جدید برایشان صادر شود. اما با گذشت چند سال از این تغییر در کارت شناسایی افراد دارای معلولیت هنوز هم هستند افرادی که با توجه به انجام تمام مراحل مورد نظر هنوز دستشان به این کارت های هوشند نرسیده است و گلایه دارند که چرا روند صدور این کارتها باید چندین سال زمان ببرد.
بارها در خصوص این موضوع گفتگو های مختلفی را با مسئولان سازمان بهزیستی انجام دادیم تا علت را جویا شویم. در نهایت جواب ها به این جمله ختم میشود «افراد دارای معلولیت حتی اگر کارت هم نداشته باشند هم از خدمات سازمان بهزیستی محروم نخواهند شد و این کارت های هوشمند مبنای خدمات دهی سازمان بهزیستی نیستند.» بعد از مدتی دوباره به سراغ یکی از مسئولان سازمان بهزیستی رفتیم تا دریابیم اصلا برای چند نفر از معلولان کارت هوشمند صادر شده است؟
محمدرضا شهبازی مدیرکل امور دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی می گوید: «از زمانی که کمیسیون های ما از روش طبقه بندی بین المللی آی سی اف به ارزیابی افراد دارای معلولیت پرداخته است و نوع و شدت معلولیت را در آن تعیین کرده اند حدود یک میلیون و 300 هزار نفر افراد را مورد ارزیابی قرار دادند که از این تعداد 150 هزار نفر فاقد معلولیت شناخته شدند و اصلاً برای صدور کارت معلولیت معرفی نشده اند.»
وی می افزاید: «تا کنون برای یک میلیون 50 هزار نفر کارت معلولیت صادر شده است و حدود 100 هزار نفر هم در نوبت صدور کارت قرار دارند. عدم صدور کارت برای بخشی از این 100 هزار نفر به صورت عمدی صورت گرفته است.»
شهبازی توضیح می دهد: « سازما بهزیستی برای معلولانی که در مرکز مراقبتی، نگهداری می شود و معلولان زیر سه سال عمداً کارت صادر نکرده است.»
وی با اشاره اختلالی که در فرایند صدور کارت برای افراد دارای معلولیت روی داده است می گوید: « در حال حاضر مشکلاتی برای خرید کارت و تهیه هولوگرام داریم به هیمن علت هنوز نتوانستیم برای همه معلولان کارت معلولیت را صادر کنیم.»
شهبازی با بیان آنکه هنوز تعداد بسیاری پشت نوبت کمیسیون های پزشکی ما قرار دارند می افزاید: «در حال حاضر حدود 250 هزار نفر پشت نوبت کمیسیون های پزشکی ما قرار دارند که این افراد هم به دو دسته تقسیم می شوند. یک دسته افرادی جدید الورود به سازمان بهزیستی هستند که تازه میخواهند تحت پوشش قرار گیرند و دسته دوم افراد دارای معلولیتی هستند که کارت معلولیت دارند اما تاریخ اعتبار آن به اتمام رسیده و باید مجدداً برای تمدید به کمیسیون های پزشکی مراجعه و مورد ارزیابی قرار گیرند. »
مدیرکل امور دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی با اشاره به شیوع ویروس کرونا که از اسفندماه سال گذشته در کشور گسترش یافت، بیان می کند: «شرایط فعلی کشور سبب شده است کمیسیون های ما نتوانند با تمام ظرفیت به فعالیت های خودشان ادامه دهند و امیدواریم بتوانیم بعد از خاموش شدند این ویروس منحوس کار را با تمام قدرت جلو ببریم. کمیسیون های پزشکی استانی ما به طور معمول ظرفیت پذیرش بیش از300 هزار نفر را در سال دارند که به امید خدا با حل شدند مشکل کرونا بتوانیم افراد پشت نوبت را پذیرش کنیم.»