کد خبر: 21981
برخورد صحیح با نابینایان فقط با فرهنگ سازی امکان پذیر است
نابینایان و کم بینایان زندگی عادی همانند دیگر افراد بینای جامعه دارند و از نظر دل مشغولیها و نگرانیها تفاوت چندانی بین آنان با سایر افراد جامعه وجود ندارد.

به گزارش ایران سپید تنها نگرانی  نابینایان از برخورد ناصحیح جامعه با آنهاست. برای حل این دغدغه انجمن های فعال در حوزه نابینایان باید پا در میدان گذاشته و زمینه آشنایی مردم با نابینایان و کم بینایان را فراهم سازند. با اطلاعرسانی درست و به هنگام می تواند نگرش جامعه را نسبت به معلولان تغییر داد و این کار فقط با برنامه ویژه، مدون و اختصاصی ممکن خواهد بود.

شاید ایام 23 مهر مناسب ترین روز برای آغاز این فرهنگ سازی ها باشد اما نباید به یک روز یا دو روز دلخوش کرد باید سالها در این زمینه کار شود تا نتیجه دلخواه حاصل گردد.

طی گشت زنی میان انجمن های مختلف به شهر شیراز سفر کردیم تا دریابیم بنیاد توانگران کارآفرین این شهر چقدر در خصوص فرهنگ سازی فعالیت دارد و اینکه در برنامه های روز جهانی نابینایان و کم بینایان به مقوله فرهنگ سازی هم پرداخته اند؟

محمد قاسم شایسته نیا مدیرعامل این بنیاد در گفتگو با ایران سپید در مورد برنامه هایشان می گوید: «وضعیت کشور در شرایطی قرار گرفته است که نمی توان مراسم هایی با حضور اعضای انجمن برگزار کنیم به همین منظور برنامه هایمان را به سمت تولید محتوا به صورت داستانی در مورد نابینایان و فرهنگسازی سوق دادیم. بنیاد ما استودیو مجهزی دارد که با استفاده از توانمندی اعضای انجمن برنامه هایی را برای رادیو ساختیم تا در روز 23 مهرماه طی دو نوبت بخش شود. محتوای این برنامه ها مشکلات و روزمرگی های نابینایان است و اینکه یک نابینا در طول روز با چه دغدغه هایی رو به رو می شود.  موضوعات خاصی را در نظر گرفتیم و به صورت داستان و نمایش در آوردیم تا به وسیله نابینایان اجرا شود و کار ضبط آن در انجمن صورت گیرد.  جالب است که بدانید تمام کار ساخت و تولید این برنامه ها برعهده نابینایان عضو انجمن است.»

وی با اشاره به مسابقه این بنیاد برای نابینایان و کم بینایان هم عنوان می کند: «مسابقه ی با نام «چشمان من با تو حرف دارد» را برای نابینایان تدارک دیدم. دوستان نابینا میتوانند تا 19 مهر ماه آثارشان را برای بنیاد توانگران کارآفرین شیراز ارسال نمایند. روز 23 مهرماه داروان ما آثار منتخب را معرفی خواهند کرد. جوایزی  هم به صورت نقدی برای آثار برتر در نظر گرفتیم که با توجه به تعداد آثار و سطح کیفیت به دوستان نابینا تعلق خواهد گرفت.»

شایسته نیا علت برگزاری این مسابقه را زندگی پرماجرای نابینایان ذکر می کند و می گوید: « نابینایان وکم بینایان به علت خاص بودن وضعیتشان، زندگی پرماجرایی دارند و کمتر نابینایی داستان ها و اتفاقات زندگی اش را به رشته تحریر درآورده است به همین جهت این مسابقه را برگزار کردیم تا نابینایان تشویق شده و دست به قلم شوند.»

مدیرعامل بنیاد توانگران کارآفرین شیراز با  اشاره به دیگر برنامه های بنیاد در روز 23 مهر ماه می افزاید: «فرهنگ سازی یکی دیگر از برنامه های ما برای روزجهانی عصای سفید است. رایزنی های با شهرداری انجام دادیم تا در هفته جهانی نابینایان و کم بینایان بنرهایی در سطح شهر با محتوای آموزش به مردم نصب شود.  مقرر شده است روی این بیلبوردها پیامهای آموزشی در جهت آشنایی بیشتر مردم با نابینایان و کم بینایان و نحوی برخورد با آنان درج کنیم. متاسفانه در مورد برخورد و آشنایی با نابینایان و کم بینایان اصلا کار نشده است و آحاد جامعه نابینا و توانمندیشان را نمی شناسند. هنگامی که از مرکز خارج می شوم تا به منزل برگردم رانندگان تاکسی فکر می کنند ما مریض هستیم و در این مکان تحت درمانیم.

برای فرهنگ سازی در جامعه باید سراغ قشرکم سن و سال برویم چرا که راحت تر میتوان در ذهن آنها تغییر را ایجاد کرد و نگرش تازه ای را به آنها ارائه دهیم. سال گذشته به مناسبت 23 مهر در مدارس عادی شرکت کردیم تا به دانش آموزان توضیح دهیم فرد نابینا چه نقاط ضعف و چه توانمندی هایی دارد و نحوی برخورد با نابینایان را به آنها آموزش دادیم.»

شایسته نیا در خصوص برپایی نمایشگاه اشتغال نابینایان هم می گوید: «اخیراً همایشی کشوری با موضوع اشتغال نابینایان را برگزار کردیم و از افراد درخواست کردیم تصاویر نابینایان در کارهایی که انجام می دهند را برای ما چه به صورت عکس حرفه ای و چه آماتور ارسال کنند. در این همایش اتفاقات خوبی رقم خورد تا بتوانیم با شغل هایی متفاوتی که نابینایان میتوانند انجام دهند آشنا شویم. به عنوان مثال نابینایی را در علامرودشت لارستان داریم که در نخلستان فعالیت می کند و از صفر تا صد کار این نخلستان را خودش انجام میدهد، در استان فارس نابینای سنگ تراشی زندگی می کند که سنگ تراشی را به صورت حرفه ای انجام می دهند یا نابینایی را داریم که در یکی از روستاهای کرمانشاه زعفران کاری دارد، همچنین با نابینایی در مشهد مقدس آشنا شدیم که پروانه کار ساخت سنتور دارد و به صورت تخصصی این کار را انجام میدهد. تصمیم گرفتیم عکس های منتخب را در چند گوشه از شهر به نمایش بگذاریم تا مردم با توانمندی نابینایان و کم بینایان سراسر کشور آشنا شوند.»

وی در پایان این گفتگو به حضور در برنامه های تلویزیونی هم اشاره می کند و می گوید: «به مناسبت روز عصای سفید نشستی هایی را با مطبوعات خواهیم داشت تا اطلاعاتی را در خصوص نابینایان و دغدغه های این روزهای این گروه از معلولان را به گوش اصحاب رسانه برسانیم. همچنین با شرکت در برنامه های تلویزیونی به فعالیت های بنیاد  خواهیم پرداخت.»

Page Generated in 0/0059 sec