کد خبر: 21907
همزمان با روز جهانی ناشنوایان برگزارشد؛
مراسم امضای تفاهم نامه چهارجانبه، با موضوع شناسایی و درمان کودکان نیازمند کاشت حلزون و خدمات توانبخشی
مراسم امضای تفاهم نامه چهارجانبه بین "سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بیناد شنوایی بخشی شفا و هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران با موضوع شناسایی و درمان کودکان نیازمند کاشت حلزون و خدمات توانبخشی مورد نیاز با اشاره به شعار امسال روز جهانی ناشنوایان بر تاکید مجدد رعایت حقوق ناشنوایان صبح امروز چهارشنبه در ساختمان مرکزی بهزیستی برگزار شد.

به گزارش ایران سپید  معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشوردراین مراسم که "سید مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) "، "دکتر مهدی یوسفی رییس هیات امناء صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران" و "دکتر محمد اجلوئیان مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی شفا (بخشش) " حضور داشتند با اشاره به شعار امسال روز جهانی ناشنوایان بر تاکید مجدد رعایت حقوق ناشنوایان گفت: درکشورما تاکید ویژه ای بر رعایت حقوق افراد دارای معلولیت شده است که بر این اساس قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت  تصویب شد.

دکتر وحید قبادی دانا افزود: این قانون در گذشته مشکلات و تنگنا هایی داشت که در سال ۹۶ با تصویب اجماعی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب شد و در سال ۹۷ ابلاغ وبودجه آن نیز در سال ۹۸ در نظر گرفته شد.

رییس سازمان بهزیستی کشور با اظهار امیدواری از افزایش بودجه قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت بیان داشت : افراد دارای معلولیت در دنیا دارای مشکلات عدیده ای  هستند. ایران نیز در سال ۲۰۰۸ به کنوانسیون افراد دارای معلولیت پیوست. امیدواریم  با تصویب این قانون شرایط بهتری برای این افراد فراهم شود.

به گفته وی، در حال حاضر یک میلیون و ۵۴۴ هزار نفر از افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که ۱۵ درصد از این تعداد یعنی  ۲۳۸ هزار نفر دارای معلولیت شنوایی هستند.

وی با بیان اینکه معلولیت شنوایی نوعی معلولیت مخفی است اما عمق زیادی دارد ادامه داد: اگر فردی با مشکل شنوایی متولد شود و متوجه مشکل اونشویم نقص گفتار هم در وی ایجاد خواهد شد.

 ۲ تا ۴ نفر در هزار موالید زنده می توانند دچار کم شنوایی شدید باشند

قبادی دانا گفت : براساس آمار جهانی تقریبا بین ۲ تا ۴ نفر در هزار موالید زنده می توانند دچار کم شنوایی شدید باشند.

وی با بیان اینکه تقریبا ۲۵ درصد از علت های ناشنوایی ناشناخته است و ۲۵ درصد دیگر مربوط به عواملی مثل مصرف دارو، مشکلات زایمان، تصادفات و غیره است که باید جدی گرفته شود اما ۵۰ درصد دیگر عوامل ژنتیکی است و نیاز است دقت بیشتری برای انجام مشاوره های ژنتیکی برای خانواد هایی که فاکتور خطرات ناشنوایی در ژن آنها وجود دارد انجام شود.

وی گفت: براساس برنامه های سازمان بهزیستی، همه افراد دارای معلولیت مشاوره رایگان ژنتیک و درصورت نیاز آزمایش های ژنتیکی رایگان  برای  آنها انجام می شود.

وی بیان داشت : در حال حاضر خانواده های دارای سه معلول که دارای ریسک بالاتری هستند این اقدام صورت می گیرد که قرار است در سال ۹۹برای ۳۴ هزار خانواده  دارای دو معلول نیز انجام شود.

رییس سازمان بهزیستی کشور، انجام غربالگری در ۶۳۰ مرکز را از دیگر اقدامات این سازمان عنوان کرد و افزود : با توجه به زمان طلایی برای شناسایی نوزادن شیر خواری که مشکل شنوایی دارند طبیعی است این اقدام در کمتر از یک ماه از زمان تولد آنها صورت بگیرد تا کمتر از سه ماهگی تشخیص انجام شود. در واقع اگر مداخلات در کمتر از ۶ ماهگی انجام شود می توان به نتایج خوبی رسید.

پوشش ۹۲ درصدی برای موالید زنده در سال ۹۸

قبادی دانا با بیان اینکه تاکنون بالغ بر ۱۰ میلیون نفر از شیرخواران و نوزادان مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند تصریح کرد: از این تعداد ۳۲ هزار نفر که مشکل شنوایی داشتند شناسایی شدند که این رقم در سال ۹۸ شامل یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر شد و پوشش ۹۲ درصدی برای موالید زنده در سال ۹۸را ایجاد کرد.

وی با اظهار امیدواری از پوشش ۱۰۰ درصدی برای موالید زنده خاطر نشان کرد: افرادی که شناسایی می شوند و دارای شرایط لازم برای مداخله بصورت کاشت حلزون هستند به  مراکز ارجاع داده می شوند اما باید گفت که انجام کاشت حلزون به تکنولوژی بالایی نیاز دارد که به همت متخصصین گوش و حلق و بینی در سطح کشور از سالهای گذشته این کار انجام می شود.

وی با بیان اینکه  تعداد کشورهایی که از این تکنولوژی بهره مند هستند محدود است گفت:  همه این کشورها به دلیل هزینه بالا نمی توانند اقدام مناسب و فراگیر برای کاشت حلزون افراد دارای مشکل شنوایی انجام دهند.

رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در گذشته هزینه کاشت حلزون ۱۲۰میلیون تومان بود که در حال حاضر به ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است افزود: خوشبختانه با حمایت هایی که صورت می گیرد امروز این کار انجام می شود اما باید گفت  که بخشی ازهزینه های آن مربوط به عمل جراحی، بخشی جانبی و بخش اعظم آن مربوط با اقدامات توانبخشی است که برای این افراد انجام می شود.

به گفته وی، تاکنون برای  ۱۲هزار نفر در کشور کاشت حلزون انجام شده است  که تنها در سال ۹۸،   ۲ هزار نفر با همکاری وزارت بهداشت، هیات امنای ارزی و مجموعه های حمایتی مثل بهزیستی و کمیته امداد کاشت حلزون انجام دادند.

وی با بیان اینکه اگر حمایت های مردمی و خیرین صورت نگیرد با مشکل روبرو خواهیم شد گفت : خیریه "بخشش" تاکنون حمایت های خوبی در این زمینه انجام داده است.

وی با تاکید بر اینکه اگر خدمات توانبخشی برای این افراد به درستی صورت نگیرد با مشکل روبرو خواهیم شد افزود: درحال حاضر۸۶ مرکز خانواده و کودک دارای مشکل ناشنوایی در کشور فعال هستند که کار آموزش، توانبخشی و فعالیت توانبخشی و فنی لازم را برای افرادی که تحت عمل جراحی کاشت حلزون انجام می دهند انجام می دهند.

اختصاص ۲۴ درصد از بودجه های وسایل توانبخشی به  افراد دارای مشکل شنوایی

رییس سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: البته افرادی هستند که شرایط کاشت حلزون را از نظر پزشکی و تخصصی ندارند و یا در گذشته دچار مشکل ناشنوایی شدند و از نظر سنی به سالهای پیش از انجام کاشت حلزون می رسند. این افراد هم نیاز به وسایل کمک توانبخشی مثل سمعک دارند که تلاش شده تا اعتبارات مناسبی برای این امر اختصاص دهیم.

وی افزود : با توجه به اینکه ۱۵ درصد افراد دارای معلولیت را افراد ناشنوا تشکیل می دهند اما ۲۴ درصد بودجه های وسایل توانبخشی به این افراد اختصاص یافته است.

وی با ابزار امیدواری برای افزایش تامین اعتبار باتری سمعک، بر توانمند کردن فرد دارای مشکل شنوایی و خانواده وی  نیزتاکید کرد.

رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۳ هزار و ۷۰۰نفر درمراکزخانواده و کودک بهزیستی خدمت می گیرند که باید تلاش کرد این ظرفیت افزایش یابد.

به اعتقاد وی، این اقدامات محقق نخواهد شد مگر با پای کار آمدن بخش های مختلف حمایتی.

قبادی دانا در ادامه به تفاهم نامه  منعقد شده امروز اشاره و اظهار امیدواری کرد تا با انعقاد این تفاهم نامه راه برای حمایت از افراد دارای مشکل  شنوایی فراهم شود.

وی افزود : هزینه اولیه کاشت حلزون که هر خانواده باید متحمل شود ۶ میلیون تومان بود که به طور قطع با افزایش قابل توجهی روبرو خواهد بود. از این روتاکنون  ۳ میلیون از این مبلغ توسط بهزیستی پرداخت می شد و اگر خانواده ای توان پرداخت نداشت موسسه خیریه ما بقی هزینه را تقبل می کرد.

وی یادآور شد: امروز سازمان بهزیستی سعی کرده تا مبلغ سه میلیون تومان را به ۵ میلیون تومان افزایش دهد. البته برای خانواده های که در دهک یک، دو و سه هستند سه میلیون تومان علاوه بر مبلغ فوق پرداخت خواهد شد.

به گفته وی، ماهانه به ازای  هر فرد که از مراکز خانواده و کودک خدمت می گیرد مبلغ ۶۵۰ هزار تومان یارانه پرداخت می شود که اگر شیرخواری بخواهد تا ۶ سالگی از این مراکز خدمت بگیرد مجموع یارانه وی ۴۰ میلیون تومان خواهد بود. البته این کار تاکنون با حمایت دولت و از سوی سازمان بهزیستی انجام شده است.

رییس سازمان بهزیستی کشوردر ادامه  به تشکیل "پویش ایران همدل" اشاره کرد و گفت : این پویش به تامین وسایل بهداشتی، درمانی، اقلام مورد نیازدانش آموزان و کمک هزینه های معیشتی نیازمندان کمک خواهد کرد که محور این پویش کمیته امداد و برخی از دستگاههای اجرایی و سازمان بهزیستی است.

 

Page Generated in 0/0061 sec