به گزارش ایران سپیدبه نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در جلسه کارگروه ساماندهی، هماهنگی و کنترل بیماریهای کارویژه مرز، بخش زیادی از موفقیت ایران در کنترل کرونا ویروس را ناشی از تجارب برگزاری مراسمهایی همچون اربعین حسینی، حج، راهیان نور و پیشگیری فراگیر از بیماریها در سیل ابتدای سال جاری که به موجب آن ۲۶ استان کشور درگیر شدند، دانست و گفت: تاکنون نتایج آزمایش تمام مواردی که به عنوان مشکوک از طرف مراکز درمانی به آزمایشگاه منتخب ارسال شده بودند، منفی بوده است.
وی ادامه داد: البته کروناویروس جدید که سازمان بهداشت جهانی آن را کوید ۲۰۱۹ (COVID ۱۹) نامگذاری کرده یک بیماری تنفسی است و نمیتوان برای شیوع آن مرزی قائل شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص دانشجویان ایرانی که از شهر ووهان چین به کشور بازگشتند، گفت: دانشجویان ایرانی وارد شده از ووهان چین دو هفته در قرنطینه بودند که پس از انجام آزمایشهای لازم و اتمام زمان قرنطینه، کارت سلامت برایشان صادر و آنها را ترخیص کردیم. این دانشجویان طبق پروتکل جهانی دو هفته در قرنطینه بودند و خوشبختانه همگی سالم هستند.
وی در ادامه مجهز شدن تمام فرودگاههای بینالمللی مانند فرودگاه امام خمینی(ره) به دوربین حرارتی را ضروری دانست و تصریح کرد: این دوربینها در مرزهای هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان ، گیلان، خراسان ، کردستان و استان های آذربایجان شرقی و غربی باید نصب شوند که این کار در حال انجام است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، به درخواست کشور افغانستان برای تشخیص و بیماریابی کرونا اشاره کرد و گفت: به این درخواست پاسخ مثبت داده شده است و به آنها آموزش خواهیم داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، وی با اشاره به اینکه کروناویروس، ۲۹ کشور و بیش از ۶۰ هزار نفر را در دنیا درگیر کرده است، گفت: البته در منطقه امرو (مدیترانه شرقی) فعلا تنها دو کشور مصر و امارات درگیر این بیماری شدهاند.
در ادامه این جلسه اعضای شرکت کننده درباره اقدامات وزارتخانهها و سازمانهای خود برای همکاری به منظور پیشگیری از کروناویروس مطالبی را بیان کردند.