به گزارش ایران سپید سهیل معینی، مدیر مسئول ایران سپید و مدیرعامل انجمن باور طی بازدید از هتل ویژه معلولان در مشهد مقدس در خصوص پیشرفت در ساخت این هتل ویژه گفت: «هتلی که به همراه چند تن از مدیران انجمنهای معلولان از آن بازدید کردیم، معروف است به هتل تراز معلولان که ساخت آن از سال 92 کلید خورد. در زمان ریاست همایون هاشمی، رئیس وقت سازمان بهزیستی، این پروژه آغاز به کار کرد و قرار شده بود هتلی کاملاً قابل دسترس برای معلولان در شهر مشهد ساخته شود تا معلولان هنگام سفر زیارتی و سیاحتی به این شهر بتوانند از خدمات هتلی مناسب بهره مند شوند.
بعد از پایان ریاست هاشمی و حضور محسنی بندپی به عنوان ریاست جدید این سازمان، این بحث مسکوت ماند و بودجه ای برای ادامه کار به این پروژه اختصاص پیدا نکرد تا اینکه وحید قبادی دانا، رییس سازمان بهزیستی در نشستهای خبری اعلام کرد میخواهد اولین هتل تراز معلولان را راه اندازی کند. ساخت این هتل پیچیدگیهایی داشت؛ به این صورت که بهزیستی زمینی در محدوده توسعه حرم امام رضا (ع) داشت که آستانه مقدس حرم برای طرح توسعه فضای مرقد، زمین را برداشت و زمین دیگری را به بهزیستی داد. ساخت این زمین با کمک خیری آغاز شد تا برای استفاده معلولان آماده شود.
با دستور ریاست سازمان بهزیستی تیمی از مدیران انجمنهای معلولان برای بازدید از این هتل به مشهد مقدس اعزام شد تا هم در جریان روند پیشرفت کار قرار گیرد و هم ضوابط و دسترس پذیری این هتل در حال ساخت را مورد بررسی قرار دهد و اینکه ساخت هتل چقدر با ضوابط حضور معلولان مطابقت دارد.» معینی در ادامه بیان کرد: «در این بازدید آقایان محمودنژاد مشاور رئیس سازمان بهزیستی، عاروان مدیر عامل جامعه معلولان، منصور برجیان مدیر عامل انجمن علمی و آفرینشهای هنری معلولان، محمود کاری مدیر عامل انجمن ندای معلولین ایران و احسان فیاضی متخصص معماری، حضور داشتند و طی روزهای شنبه و یکشنبه از این مجموعه در حال ساخت بازدید کردند.»
مدیر عامل انجمن باور با اشاره به مشکلات اولین هتل تراز معلولان گفت: «تحقق کلمه تراز برای این هتل در حال ساخت با توجه به مشاهده مشکلات موجود بسیار سخت است. اولین مشکل در این هتل، مسیرهای دسترسی به هتل است. برای رسیدن به ساختمان از بلوار وحدت مشهد گذر کردیم که دور تا دور آن پوشیده از ساختمانها و خانه های قدیمی و بافت فرسوده شهر است.
برای رفتن به هتل از خودروی ون استفاده کردیم که تردد با آن در کوچه های پیچ در پیچ و باریک آن منطقه بسیار دشوار بود؛ در صورتی که افراد دارای معلولیت برای تردد و جا به جایی باید از وسایل حمل و نقل مخصوص و اتوبوسهای مناسبسازی شده استفاده کنند که با این کوچه های باریک رفت و آمد با سختی همراه است. موضوع دوم، ورودی اصلی ساختمان است که به علت شیب تندی که دارد، نمیتوان رمپ استاندارد را در آنجا نصب کرد.
به همین علت معلولان ویلچری برای ورود به ساختمان باید از بالابر استفاده کنند. در لابی هتل نمازخانه ای پیشبینی شده است که برای ورود به آن باید چند پله را پشت سر گذاشت که این موضوع با فضای استاندارد معلولان تناقض ایجاد کرده است. این هتل دارای 6 طبقه اقامتی است که از این تعداد طبقات، طبقات 2، 3 و 6 VIP است که برای استفاده افراد معلول در نظر نگرفته اند.
مهندسان حاضر در ساختمان در خصوص این طبقات خاص توضیحاتی را ارائه کردند که در اساس برای ما قابل قبول نبود؛ چرا که هتل تراز معلولان باید از صفر تا صد برای معلولان مناسب و استانداردهای خاص این گروه در همه طبقات رعایت شود؛ حتی اگر قرار نباشد معلولان از برخی طبقات استفاده کنند.» وی با اشاره به استانداردهای رعایت شده در ساخت هتل بیان کرد: «آسانسورها، درهای ورودی اتاقها، سرویسهای بهداشتی فرنگی، فضای حضور ویلچر در حمام و... نسبتاً رعایت و اصولی ساخته شده اند.
در اتاقهایی که مقرر شده بود در اختیار معلولان گذاشته شود، یکسری از اصول را رعایت کرده بودند؛ اما نه کامل و جامع. ما ایرادات موجود را شناسایی کرده و نکات ضروری را بسته به نوع معلولیت، تهیه کردیم تا در جلسه ای به سمع و نظر ریاست سازمان بهزیستی برسانیم. اکنون که پروژه در حال ساخت است و امکان تغییر نیز وجود دارد، این نیازها باید در هتل معلولان دیده شوند تا شاهد مکانی اصولی و مناسبسازی شده باشیم.
البته ایجاد تغییرات، نیازمند بودجه است و اگر بودجه کافی به این پروژه اختصاص پیدا کند، میتوانیم شاهد هتلی مناسب باشیم؛ در غیر این صورت تغییرات محدودی اعمال خواهد شد. این هتل در 9 طبقه ساخته میشود که 6 طبقه اقامتی، دو طبقه خدماتی و پارکینگ و یک طبقه همکف و لابی است.» معینی در پایان گفت: «مقرر شده است دیداری با قبادی دانا در خصوص این بازدید صورت گیرد تا بتوانیم پیشنهادهای خود را برای اصولیتر شدن این هتل به وی ارائه دهیم.»