به گزارش ایران سپید حسین شاکری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: ۸۰۰ جلد کتاب بریل و هفت هزار کتاب صوتی برای استفاده حدود ۱۶۰ عضو زن و مرد کمبینا و نابینا در کتابخانه مرکزی استان سمنان وجود دارد.
وی گفت: کتابخانه نابینایان در واقع بخشی از کتابخانه مرکزی استان سمنان است که در مهر ماه سال ۹۵ راهاندازی شد و اکنون با چند سال سابقه فعالیت، یکی از مجهزترین کتابخانههای ویژه نابینایان محسوب میشود.
شاکری با اشاره به استقبال بالای نابینایان از این کتابخانه، گفت: ماهانه به صورت میانگین بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ مراجعه و درخواست برای دریافت کتاب از کتابخانه نابینایان استان وجود دارد.
وی افزود: این کتابخانه علاوه بر اینکه مورد استقبال نابینایان و کمبینایان شهرستان سمنان واقع شده است از سایر شهرستانهای استان نیز از طریق تلفن یا به صورت برخط از منابع این کتابخانه بهرهمند میشوند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان با اشاره به اینکه کتابخانه ویژه نابینایان سمنان دارای اعضا کودکان کمبینا و نابینا است، گفت: کتابخانه نابینایان استان سمنان حدود ۱۰ دانشآموز در پایههای ششم، نهم و یازدهم در عضویت دارد.
وی با اشاره به اینکه در مجموع ۶۰ درصد اعضای این کتابخانه زن و ۴۰ درصد مرد هستند، اضافه کرد: این کتابخانه مجهز به تجهیزات پیشرفته شامل دستگاههای برجستهنگار، کامپیوتر، منابع صوتی و بریل و بهدید است.
شاکری به ارائه آموزشهای مختلف در زمینه نصب انواع نرم افزارها بر روی رایانه و گوشیهای هوشمند به افراد نابینا در این کتابخانه اشاره کرد و افزود: نابینا استان سمنان میتوانند در صورت تماس با کتابخانه ویژه خود منابع مورد نیاز را سفارش دهند تا به صورت پستی یا برخط برای آنها ارسال شود تا از منابع این کتابخانه بهرهمند شوند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان افزود: برگزاری کلاسهای آموزشی و نشستهای کتابخوان از دیگر برنامههایی است که برای نابینایان در این کتابخانه به صورت رایگان برگزار میشود.
اکنون ۷۱ کتابخانه عمومی در استان سمنان با ۱۰۶ کتابدار، مشغول به فعالیت است که از این میزان ۵۳ کتابخانه نهادی و ۱۸ کتابخانه مستقل و مشارکتی است.
مردم سمنان با ماهانه حدود ۶ ساعت و ۳۶ دقیقه مطالعه، در میانه جدول رتبه بندی میزان سرانه مطالعه در استان های کشور قرار دارند.