به گزارش ایران سپید الهام ناظری در جلسه ستاد مناسب سازی استان افزود: با توجه به بازدید و بررسیهای کمیته فنی مناسبسازی استان، ساختمان مدارس و مکانهای درمانی در استان فاقد ضوابط معماری و شهرسازی ویژه معلولان و جانبازان هستند.
وی اظهارداشت: در بررسی اجرای قوانین و ضوابط مناسب سازی ۱۳ آیتم از جمله آسانسور، رمپ و دسترسی به سرویسهای بهداشتی بررسی میشود.
وی با اشاره به کاهش آمار این دانشآموزان در مقاطع تحصیلی بالاتر بیان کرد: عدم دسترسی و مناسبسازی در مقاطع بالاتر، باعث بروز مشکلات عدیده و در نتیجه ترک تحصیل آنان میشود.
ناظری با بیان اینکه ۵۸ ساختمان اداری و ستادی در استان بررسی شد، اضافه کرد: سال ۹۵ فقط یک درصد دستگاهها، سال ۹۶ حدود چهار و سال گذشته نیز تنها هفت درصد محیطهای اداری استان از جمله دستگاههایی همچون امور اقتصاد و دارایی، ثبت احوال، بهزیستی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی مناسب سازی داشتند.
وی با تاکید بر ضرورت اجرای ضوابط مناسب سازی در دستگاههای پرمخاطبی همچون آموزش پرورش، مدارس و واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: در بازدید ابتدای تیرماه امسال از بیمارستان شهید رحیمی و نسبتاً تازه ساخت خرم آباد، دسترسی افراد کم توان در این مکان حدود ۴۵ درصد برآورد شد.
وی گفت: دسترسی محیطهای اداری آموزش و پرورش حدود ۳۰ درصد است در حالی که فضاهای اموزشی آن حتی مدارس استثنایی نیز کمتر از این رقم میباشد.
مسوول دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی لرستان افزود: شهرداریها و دستگاههای دولتی ۲ رکن اصلی مناسب سازی هستند که این ستاد نیز اقدامات آنها را رصد و گزارش گیری میکند.
۵۰ هزار معلول که بیشتر آنها معلولین جسمی و حرکتی هستند در استان لرستان شناسایی شدهاند و اکنون تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند.