کد خبر: 18548
غربالگری سلامت نوآموزان تا پایان شهریور
رئیس اداره سالامت نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت، برنامه‌های این وزارت‌خانه برای سنجش سلامت نوآموزان برای ورود به مدرسه را تشریح کرد و گفت: علاوه بر سنجش پزشکی نوآموزان، برنامه‌های آموزشی در جهت افزایش آگاهی والدین و نوآموزان نیز ارائه شده است.

به گزارش ایران سپید دکتر گلایل اردلان با اشاره به اینکه سنجش سلامت نوآموزان از سال ۱۳۷۵ به عنوان فعالیتی مشترک میان آموزش‌وپرورش استثنایی، وزارت بهداشت و دفتر سلامت تندرستی وزارت آموزش‌وپرورش در حال اجراست، گفت: البته با توجه به تغییرات صورت گرفته در جامعه، سبک و سیاق این فعالیت نیز بروز شده و پروتکل‌های اجرایی آن نیز بازنگری شده است.

وی با اشاره به اینکه خدمات در دو سطح پزشک و غیر پزشک در حال اجرا است، ادامه داد: در سطح پزشکی ارزیابی‌های مقدماتی در تمام عرصه‌های فیزیکی، روانی، اجتماعی و ... بر مبنای اولویت‌های سلامت انجام می‌شود و در صورت مشاهده اختلالاتی مانند اوتیسم، کم‌شنوایی، مشکلات بینایی، عدم آمادگی تحصیلی و... در کودک، او را به پایگاه‌های ارائه خدمات و مراکز جامع خدمات سلامت بهداشت معرفی می‌کنیم. این روند از اواخر خردادماه آغاز شده و تا پایان شهریور ماه ادامه خواهد داشت.

اردلان با بیان اینکه تا پایان شهریور ماه احتمالا به پوشش ۹۶ درصدی غربال نوآموزان خواهیم رسید، گفت: در این بسته‌های ارائه خدمات، علاوه بر سنجش سلامت نوآموز، خدمات مشاوره‌ای به والدین دانش‌آموزان نیز ارائه می‌شود. آموزش مباحث خودمراقبتی، اصلاح سبک زندگی و ... از این دست خدمات محسوب می‌شود. به طور مثال اگر دانش‌آموزی به دلیل سبک زندگی غلط به بیماری کبدچرب دچار شده باشد، به والدین او آموزش می‌دهیم که چه اصولی در تغدیه فرزند خود را باید رعایت کند.

وی با تاکید بر اینکه پیگیری‌های بعدی دانش‌آموز، متناسب با بسته ارئه خدمت فرآهم می‌شود، گفت: علاوه‌بر مباحث گفته شده، سلامت روان، افسردگی، اضطراب، بیش‌فعالی و اوتیسم نیز شناسایی شده و حتی اگر در سطوحی کودک مورد آزار و اذیت قرار گرفته باشد، موضوع با اورژانس اجتماعی در میان گذاشته می‌شود و دانشگاه‌های وابسته به این اورژانس، کار ارائه مشاوره به خانواده را آغاز می‌کنند.

رئیس اداره سالامت نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت افزود: پس از بررسی‌های صورت گرفته اگر محرز باشد که نوآموز نیاز به دریافت عینک، سمعک و... دارد، این امر بر عهده وزارت آموزش‌وپرورش خواهد بود و وزارت بهداشت نیز به ارائه خدمات بهداشتی_درمانی می‌پردازد. علاوه بر ارائه خدمات یاد شده توسط وزارت بهداشت، واکسیناسیون در دو پایه اول دبستان و دهم دبیرستان نیز صورت گرفت.

همچنین سید محسن زهرایی _ رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون دانش آموزان به ایسنا، گفت: در پایه اول دبستان واکسن ثلاث (دیفتیری، کزاز و سیاه‌سرفه) و آخرین مرحله واکسن خوراکی فلج‌اطفال و در پایه دهم نیز واکسن توام بزرگسال (دیفتیری و کزاز) به دانش‌آموزان زده می‌شود./ ایسنا

 

Page Generated in 0/0078 sec