به گزارش ایران سپید جمیله رضازاده در نشست خبری اظهار کرد: در حال حاضر در خراسانجنوبی ۳۵ مرکز روزانه آموزشی توانبخشی- حرفه آموزی و کارگاه تولیدی حمایتی در هشت شهرستان فعالیت میکند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسانجنوبی بیان کرد: این مراکز توانبخشی به ۸۰۰ نفر از از معلولین کمتوان ذهنی، جسمی- حرکتی، کم شنوا و ناشنوا، بیماران روانی مزمن و سالمند خدمت ارائه میکنند.
رضازاده ادامه داد: مراکز حرفهآموزی به مراکز اطلاق میشود که خدمت توانبخشی مشتمل آموزشهای مهارتهای زندگی، مهارتهای شناختی و خدمات حرفهآموزی به معلولان در سن اشتغال (۱۵ تا ۴۵ سال) ارائه میکنند.
وی افزود: در حال حاضر ۱۲ مرکز حرفه آموزی با تعداد ۲۵۵ معلول در شهرستانهای بیرجند، قائنات، سرایان، زیرکوه، فردوس، بشرویه و طبس فعالیت دارند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسانجنوبی در زمینه کارگاههای تولیدی- حمایتی تیپ یک معلولان، گفت: در حال حاضر چهار کارگاه تولیدی و حمایتی در خراسانجنوبی فعالیت داشته و شرایط یک اشتغال حمایتی را برای افراد معلول فراهم میکنند.
رضازاده اظهار کرد: در سال گذشته تعداد ۴۵۰ نفر از معلولین خراسانجنوبی در اردوهای ورزشی و جشن پاراالمپیک شرکت نموده و از ابتدای سال جاری نیز اردوهای ویژه سالمندان خانم به تعداد ۱۵ نفر نیز داشتهایم.
وی بیان کرد: در سال ۹۷ تعداد ۲۰ نفر از معلولین خراسانجنوبی موفق به دریافت پلاک ویژه خودروی معلولین شدند و در سال جاری نیز برای پنج نفر از معلولین درخواست دریافت پلاک ویژه شده است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسانجنوبی ادامه داد: مراکز توانبخشی، مراقبتی و نگهداری شبانه روزی به مراکزی اطلاق میشود که توسط اشخاص حقیقی و حقوقی با کسب مجوز از سازمان بهزیستی کشور و تحت نظارت آن به سالمندان، معلولان و بیماران روانی واجد شرایط در تمام ساعات شبانه روز خدمات مراقبتی و توانبخشی ارائه میکند.
رضازاده افزود: تعداد مراکز شبانهروزی خراسانجنوبی ۱۵ مرکز است که به ۶۷۵ نفر از معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن خدمت ارائه میکند.
وی یادآور شد: از این مراکز تعداد ۶ مرکز سالمندان، سه مرکز معلولان ذهنی و سه مرکز بیماران روانی مزمن و تعداد یک مرکز معلولان جسمی – حرکتی و تعداد دو مرکز خانه کوچک معلولین ذهنی است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر چهار هزار و ۳۳۹ نفر از معلولان و ۵۵۲ نفر از بیماران اعصاب و روان مستمری دریافت میکنند که در مجموع تعداد آنان به چهار هزار و ۸۹۱ نفر میرسد.