به گزارش ایران سپیدقبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور در جلسه ای مشترک با رئیس سازمان بسیج سازندگی و مدیران بهزیستی کل کشور که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد از اولویتهای بهزیستی برای احداث و بازسازی منازل مددجویان صحبت کرد. وی با بیان اینکه سال گذشته تفاهمنامه خوبی با بسیج سازندگی درخصوص ساخت منازل مددجویان و آغاز نهضت مناسبسازی منعقد شد، گفت: اولویت ما احداث و بازسازی منازل مددجویان در سیل است.
درخصوص تعیین و تکلیف بازسازی واحدهای تخریبی مددجویان در سیل، با اشاره به ساخت 2 هزار واحد و بازسازی 3 هزار واحد مسکونی مددجویی، گفت: تحقق این امر نیازمند همکاری و مشارکت خوب استانهاست و کارنامه عملکردی استانها با اولویت مناطق سیلزده در ارزشیابی استان و مدیران استانی موثر است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ساخت 2 هزار واحد و بازسازی 3 هزار واحد مسکونی مددجویی، ادامه داد: این همکاری الگویی برای فعالیتهای جهادی خواهد بود؛ چراکه طرح بسیج سازندگی، طرحی نو، تسهیلگر و اجتماعمحور و مطابق با برنامهها و چارچوبهای بهزیستی است.
وی با اظهار امیدواری از آمادهسازی به موقع واحدهای مسکونی برای مددجویان بهزیستی، یادآور شد: تحقق این امر نیازمند همکاری و مشارکت خوب استانهاست و کارنامه عملکردی استانها با اولویت مناطق سیلزده در ارزشیابی استان و مدیران استانی موثر است؛ ناظران کیفی در روستاها بنیاد مسکن و ناظران فنی در شهرها سازمان نظام مهندسی خواهد بود.
اولویت بازسازی و تعمیر منازل مسکونی در مناطق سیلزده، با مددجویان بهزیستی است
در ادامه «محمد زهرایی» رئیس سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه این بلای طبیعی اتحاد و انسجام و همگرایی و همافزایی را برای ما به ارمغان آورد، افزود: با توجه به آلام مردم در مناطق سیلزده یک تفاهمنامه با بنیاد مسکن به عنوان نماینده دولت منعقد شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی، با بیان اینکه رویکرد فقط عمرانی و ساخت و ساز نیست بلکه فرهنگی و اجتماعی است، ادامه داد: ورود به ساخت و ساز بهانهای است برای ورود به جامعه تحت پوشش با تجربه زلزله کرمانشاه، تمام زوایای طرح را بررسی کردیم و تفاهمنامه حاضر مبنی بر احداث 5 هزار واحد مسکونی و مناسبسازی 15 هزار واحد مددجویی امضاء و ابلاغ شد که در حال حاضر اولویت اول ما برای بازسازی و تعمیر با مددجویان بهزیستی است؛ لذا استانها موظفند پس از احصاء لیست واحدهای تخریبی اطلاعات را در سامانه بارگذاری کنند.
وی با اشاره به احداث یکهزار و 700 واحد و بازسازی 2 هزار و 600 واحد مددجویی، تصریح کرد: اگر آمار واحدهای مسکونی تخریبشده در سیل خوزستان را نیز به مجموع آمار اضافه کنیم نزدیک بر 6 هزار واحد مسکونی نیازمند رسیدگی است. از طرفی طرح «جهاد همبستگی ملی» که با هدف کمک به سیلزدگان مناطق مختلف کشور مطرح شده ایدهای کارآمد و راهگشا است که با کمک مردم میتواند نتایج درخشان و اثربخشی داشته باشد که براساس این طرح، هر مسجد در سراسر کشور یک منزل مسکونی را بازسازی و یا نوسازی میکند. این در حالی است که 75 هزار مسجد در کل کشور وجود دارد.
زهرایی در پایان پیشنهاد صدور کارنامه عملکردی استانها با اولویت مناطق سیلزده را عنوان کرد.
تخریب 4 هزار و 356 واحد مددجویی در سیل اخیر
در پایان این مراسم «علی ربوبی» دبیر ستاد مسکن مدجویی سازمان بهزیستی کشور در نشست مشترک مدیران بهزیستی کل کشور با رئیس سازمان بسیج سازندگی که به صورت ویدیو کنفرانس و در حضور «وحید قبادیدانا» رئیس سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، گفت: سال گذشته تفاهمنامه مشترک بین بهزیستی و بسیج سازندگی مبنی بر احداث 5 هزار واحد مسکونی ویژه معلولان و مددجویان تحت پوشش با اولویت خانوارهای ساکن در مناطق مرزی، روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت امضاء شد که پس از جاری شدن سیل در برخی استانها دستورالعمل با اولویت ساخت و بازسازی واحدهای مسکونی تخریبشده در مناطق سیلزده ابلاغ شد.
دبیر ستاد مسکن مدجویی سازمان بهزیستی کشور براساس آخرین اطلاعات سامانه آنلاین بنیاد مسکن، اعلام کرد: تاکنون به جزء استانهای خوزستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد یک هزار و 772 واحد تخریب کامل شدند و 2 هزار و 584 واحد نیازمند تعمیرات و بازسازی هستند.